PS Kemin ja FC Kemin yhteistyö tiivistyy

15.1.2018

Kuva & teksti: Juha Lampela
Kuva & teksti: Juha Lampela

Lähde: Lapin Kansa / Urheilu 15.1.2018

PS Kemin ja FC Kemin yhteistyö tiivistyy entisestään. Seurat allekirjoittivat maanantaina sopimuksen, jonka nojalla PS Kemin Akatemiajoukkue saa FC Kemin paikan Kolmosessa. PS Kemi perustaa myös B-juniorijoukkueen. Aiemmin B-junnutoimintaa on ollut FC Kemillä kahden joukkueen verran.

– Olennaista on nyt se, että saamme rakennettua pelaajapolun junioreista aina liigajoukkueeseen asti. PS Kemin nousu liigaan tapahtui sen verran nopeasti, ettei tällaista pohjatyötä ehditty tehdä. Nyt sitä lähdetään kehittämään systemaattisesti, toteaa PS Kemin seurajohtaja Arto Hakala. Hakala ja FC Kemin valmennuspäällikkö Kalle Huusko korostavat, että työtä tehdään pitkäjänteisesti.

– Emme elä yhden yön huumassa, vaan asioita suunnitellaan ja tehdään useamman vuoden aikajänteellä. Nyt kun Kemin harjoitteluolosuhteet nousevat uudelle tasolle lämmitettävän tekonurmen ansiosta, niin myös juniorityössä pitää vastata haasteeseen. Yhtään lahjakkuutta ei ole varaa menettää, Huusko korostaa. Kakkosesta aloittava B-juniorijoukkuetta valmentavat Kalle ja Keijo Huusko. PS Kemi Akatemiaa valmentavat Aleksi Räihä ja Joonas Ikäläinen.

– PS Kemin kautta yhteistyössä on mukana myös Kemin Palloseura, Hakala toteaa. Akatemiaan ja B-junioreihin ovat ovet avoinna kaikille alueen pelaajille, joilla on lahjakkuutta, motivaatiota ja halua kehittyä. Ne ovat väyliä päästä myös PS Kemin edustusjoukkueeseen.
Uuden kuvion myötä FC Kemi keskittyy futsalin edustusjoukkueen täysipainoiseen kehittämiseen sekä nuorempien jalkapallojunioreiden valmentamiseen.

– Jalkapallo ja futsal täydentävät lajeina toisiaan. Molemmissa on kemiläinen liigajoukkue, ja pelaajilla on jatkossa entistä helpompaa panostaa kumpaan haluaa, muistuttaa FC Kemin futsal-liigajoukkuetta valmentava Huusko.

Kuva: PS Kemin seurajohtaja Arto Hakala (vas) ja FC Kemin valmennuspäällikkö Kalle Huusko seuraavat kun FC Kemin puheenjohtaja Timo Berg allekirjoittaa seurojen yhteistyösopimuksen.