Futsalmaajoukkueen mv-valmentaja Dusan Matic vieraili FC Kemin toiminnassa 27.2.-4.3.2017

6.3.2017


Dusanin edellisestä vierailusta oli vierähtänyt jo hieman yli vuosi. Dusan toimi juniorimaalivahdeille valmentajana yhteensä kuusi kertaa muutaman päivän sisällä. Nuoret pelaajat olivat innoissaan toiminnassa mukana ja Dusan ammattilaisena loi ainutlaatuisen yhteyden kehittää lyhyessä ajassa pieniäkin yksityiskohtia. Edustuksen mv-valmentaja Matti Berg sai myös hyödyllistä oppia ensi kauden maalivahti harjoituksiin. Viimeisenä päivänä kuvasimme opetusvideon myös muille seuramme valmentajille, miten Tekniikkataloa tulisi hyödyntää.

Dusan halusi antaa myös seuran toimintaa kehittäviä ideoita ja tässä niistä parhaimmat palat:

  • Seuratalon kehittäminen: Talon lattia muuttaa parketiksi, kuntosali alakertaan, seuralle toimisto jossa kaikki nykyinen menestys täytyisi tuoda esille, kokoustilojen muuttaminen palvelemaan paremmin joukkueen videotilaisuuksia, reaktiohuone johon myös sijoittaa kiipeily ja muuta motorisia taitoja kehittäviä toimintoja ja yhdestä huoneesta tehdä palauttelu/venyttely sali

 

  • Seuran täytyy saada päätoiminen tekijä, sekä mediatekijä kehittämään seuraa ja kertomaan sen uskomattomista saavutuksista suomalaisessa futsalissa

 

  • Urheilullisessa toiminnassa hän ei juuri puutteita nähnyt ja oli vakuuttunut, ettei näillä resursseilla juuri paremmin voi missään päin maailmaa asioita tehdä, eikä tätä urheilullista puolta pääse kehittämään, jollei itse seuran perustuksia ja toimintaa pystytä kehittämään

 

Palaute pähkinän kuoressa seuralle ja maalivahdeille: Juniorimaalivahdit olivat kehittyneet vuodessa todella paljon, Dusan oli jopa ällistynyt muutamien poikien otteista vähäisestä maalivahtiharjoittelusta huolimatta. Tekniikkatalosta puhuminen ja siinä piilevän mahdollisuuden esiin tuominen ei jäänyt keneltäkään huomaamatta. Hän oli vakuuttunut, että tällaista taloa ei ole kenellekään ”normaali” seuralla edes Euroopassa. Hän uskoi talon modernisoinnin nostavan FC Kemin ei pelkästään Suomen huipulle vaan taistelemaan menestyksestä maailmalla. Hän ei epäillyt hetkeäkään, etteikö täältä tulisi seuraavia futsalammattilaisia ulkomaalaisiin sarjoihin.

Dusan on nyt vieraillut yhteensä kolme kertaa seurassamme ja nyt oli ensimmäinen kerta, kun hän oli vakuuttunut valmennuksen ja tekemisen tasosta kentällä. Edelleenkään hän ei voinut olla puhumatta seuran taustojen tärkeydestä ja oikeiden ihmisten löytämisestä kehittämään seuraa.

 Hienoa huomata kuinka olemme pienenä seurana pystyneet urheilullisesti vakuuttamaan maailmallakin mainetta niittäneet valmentajan. Dusan oli todella ällistynyt kuultuaan meidän seuran harrastajamäärän verrattuna muihin suomalaisiin seuroihin. Hän totesi vain lyhyesti: Teillä on Suomessa tällainen määrä SM-mitaleita, ”absolutely amazing”. This is it, futsal is here!

ps. Dusan kehui myös estoitta Kemin Lumilinnaa, Sampoa, jalokivigalleriaa ja luonnon kauneutta helmikuisena pakkaspäivänä. Samalla hän totesi, että ette taida itsekkään ymmärtää mitä kaikkea teillä on näyttää ulkopuolisille viitaten aikaisempiin keskusteluihin Tekniikkatalon ja kaupungin nähtävyyksien esiin tuomisesta.

 

Valmennuspäällikkö Kalle Huusko 5.3.2017