Välietappina Suomenmestaruus U19

23.2.2017Matka nykyisen U19 Suomenmestarijoukkueen kanssa alkoi jo useampi vuosi sitten jalkapallo- ja futsalsarjoissa. Hävisimme lähes kaikille joukkueille ja PALJON, B- ja C-junnujen piirinsarjoissa. Eräs urheilumies totesikin ohimennen hakiessamme projektillemme tukea, tämän joukkueen olevan ehkä lahjattomin joukkue mitä on alueella nähnyt. ( tukea ei tullut )

No nyt tämä alueen ja ehkä Suomenkin mittakaavassa suhteellisen lahjaton joukko on kovalla työllä ja suurella intohimolla ollut mukana viimeisen 4-vuoden aikana saavuttamassa seuraavanlaisia tuloksia.

Jalkapallossa

-A-ja B-junioreiden SM-karsinta

- Kansainvälisessä turnauksessa ainoana suomalaisena joukkueena mitalisijoilla.

Futsalissa

- U17 Suomenmestaruus, U19 Suomenmestaruus, U20 Suomenmestaruus, U21 Hopea ja pronssi.

- Futsal Week turnauksen voitto U17 ja U19 hopeaa, matkalla voittivat mm. Unkarin U19-maajoukkueen.

- Useita nuorten maajoukkuepaikkoja ja varasijalla pelaajia miesten futsalmaajoukkueeseen.

 

18-19.2.2017 Espoossa järjestetyssä turnauksessa tuliaisena oli siis U19 kultaa ja U21 pronssia. 

Vielä lauantaina pitkä junamatkan ja päivän otteluiden jälkeen näytti, ettei joukkue voita mitään tässä turnauksessa. Tunnelma joukkueessa lauantain ottelujen jälkeen oli pettynyt, ärsyyntynyt, odottava, väsynyt ja vailla suuntaa. Joukkue oli huonollakin pelillä raivannut tiensä U19-finaaliin, mutta U21-semifinaalissa tullut tappio Halikkoa vastaan painoi mieltä. Ei siksi, että pelaajat olisivat tunteneet joukkueen olleen liian kova voitettavaksi, pettymys johtui omasta saamattomuudesta maalipaikoilla ja lohduttoman näköisestä maalivahtipelistä. Pallo ja maalipaikat olivat FC Kemin, mutta turnauksen paras joukkue Halikko pelasi taktisesti järkevän ottelun ja heidän hyvä vastahyökkääminen ja maalivahtipeli veivät pitemmän korren. 

Jälkeen päin on helppo todeta, että odotimme joukkueelta liikaa. Joukkue laahusti niin fyysisesti kuin henkisesti väsyneenä ja pettyneenä yöunille.

Aamupalan jälkeen pidimme pitkän palaverin ja kävimme läpi mikä jalkoja ja mieltä painaa. 

Poikien analyysi oli yksinkertainen, pelit olivat liian lähekkäin ja fyysistäkin puolta vaikeammaksi oli tullut keskittyminen. Koko päivä oli ollut juoksemista ja pelipaikasta toiseen vaihtamista. Se tärkein eli henkinen valmistautuminen oli epäonnistunut. Pelaajat selvästi tiesivät mistä puhuivat, sillä sunnuntain peleissä ei vastustajille annettu mitään mahdollisuuksia pärjätä. Vaikka viimeisessä ottelussa meillä oli 80 min enemmän tehokasta peliaikaa jaloissa kuin vastustajalla, henkisesti olimme lyömättömiä.

 

U19-Finaali

U19-finaalissa vastustaja sai yhteensä viisi laukausta maalia kohti joista yksi rankkarista. Tämän ottelun voitimme tyylipuhtaasti 6-1 Lietoa vastaan. Ottelussa onnistuivat mm. maalivahti Henri Montonen, Ville Angeria ja veljekset Veeti ja Kaapo Lepojärvi. 


U21-Pronssiottelu

U21-pronssiottelussa Mäntän Valo oli kirjaimellisesti PÄÄTTÄNYT voittaa meidät ja ottelusta tulikin oikein kunnon painimatsi. Tähän otteluun FC Kemi oli saanut kuitenkin pelikiellosta vapautuneen maalivahdin Marko Pirneksen tolppien väliin, ja hän näyttikin muille maalivahdeille mitä edustukseen pääsemiseksi vielä vaaditaan. Ottelussa nuoret 2001-syntyneet Marcus Parind ja Luigi Laguerre pääsivät hyvään vauhtiin ja pelasivat isoja minuutteja. Ottelun painijaksi voisi kuitenkin nimetä Paavo Jokisen, joka muutamista takavöistä huolimatta ehti tehtailla 4 maalia. 

Turnaus oli näin jälkeenpäin erityisen onnistunut henkisesti. Pelaajat pystyivät nyt itse vertailemaan tunnetilojaan eri valmistautumisella. On helppoa mennä selitysten taakse, että joukkueella oli kaksi peliä enemmän kuin muilla, vanhojen tanssit, penkkarit tai 8 tunnin matka ennen pelejä. 

Pelaajat itse tiesivät mikä petti, henkinen valmistautuminen niin maalivahtipelissä kuin kenttäpelissä. Saimme taas hyvää oppia mitä ominaisuuksia tarvitaan tullakseen ammattilaiseksi ja päästäkseen kansainvälisille kentille.

Olemme varmasti tehneet jotain oikein tällä matkalla, sillä 4 vuotta sitten pelasimme C-junioreiden välierissä hyvän ottelun HJK:ta vastaan, mutta nyt HJK ei pääse edes samaan saliin ja olemme pettyneitä saadessamme ”vain” kultaa ja pronssia. 


Kiitokset!

Kiitokset joukkueelle ja mukaan tulleille faneille. Osalle teistä taisi olla jo viidennet kisat.

Isot kiitokset menevät myös edustuksemme vakiokalustoon kuuluville nuorille pelaajille, jotka lähtevät aina auttamaan seuraavia sankareita kohti unelmiaan. Vaikka teillä tärkeimmät pelit ovat Futsal-liigassa, oli hienoa huomata, kuinka halusitte kouluttaa näitä seuraavia tulevaisuuden lupauksia, jotka jo tässäkin turnauksessa astuivat hienosti esiin.

Kiitoksia myös vanhemmille ja yrityksille tukemisesta, ilman paikallisten yritysten halua tukea alueemme urheilijoita ei näitä mitaleja ja saavutuksia olisi Kemiin koskaan saatu.

 

Erityisen hieno reissu ja joukkue!

Ps joku voi ihmetellä välietappia otsikossa? Aivan, nämä olivat toivottavasti vain välipaloja pojille matkalla ulkomaille futsal ammattilaiseksi.

 

Valmennusryhmä, Markku Oksala, Markku Kalermo ja Kalle Huusko 22.2.2017