Kemiläisen palloilun vuosi 2016 ja uudet kujeet vuodelle 2017

7.12.2016


Kulunut vuosi on ollut menestystä menestyksen perään kemiläisille. PS Kemi piti paikkansa Veikkausliigassa ja isoimpana tähtenä joukkueessa loisti FC Kemin kasvatti Joona Veteli. PS Kemin joukkueen ”suomalaiskiintiöstä” suurimman osan täyttivät FC Kemin kasvatit, joten kasvattiseurana saamme olla pirun ylpeitä tekemästämme työstä.

Aluejoukkueiden väliseen turnaukseen, josta valitaan U16/17 poikien maajoukkue, pääsi osaamistaan näyttämään Luigi Laguerre, joka myös päätti kautensa miesten kolmosessa kahteen maaliin. Luigi on päässyt myös Futsal-liiga joukkueen mukaan ja tehnyt jo useita maaleja U21 Futsal-liigassa.

Futsalin puolella FC Kemin U21 sijoittui toiseksi ja U17 voitti Suomen mestaruuden. Seuramme U18 joukkue kävi myös syksyllä Kroatiassa menestymässä kansainvälisessä turnauksessa ja edellisvuoden mestaruus U17 sarjassa muuttui hopeaksi U19 sarjassa niukimmalla mahdollisella tavalla, eli rangaistus laukausten jälkeen. Pelaajat ehtivät tehdä matkalla finaaliin futsal sensaation suomalaisella mittarilla kaatamalla Unkarin U19 maajoukkueen. Nuoret pelaajat esittivät myös hyviä otteita Futsal Week turnauksessa miesten sarjassa, jossa kärsimme niukat tappiot Mico Marticin johtamalle Dynamo Zagrebille. Miesten turnauksessa oli mukana ainoastaan 2 pelaaja, jotka eivät saa pelata U21 joukkueessa.

Iiro Vanha nousi Futsalin miesten maajoukkueeseen ja vakiinnutti paikan viimeistään hyvillä otteillaan Suomen voittaessa Pohjoismaiden mestaruuden hiljattain Ruotsissa pelatussa turnauksessa. Myös Paavo Jokinen ja Tuukka Pikkarainen olivat lähellä päästä koluamaan maajoukkueen pelikenttiä päästen joukkueen varasijoille.

Nuorten U19 ehdokas maajoukkuetta pääsivät kauden aikana edustamaan Ville Uimaniemi, Tuukka Pikkarainen, Eetu Alalahti, Ville Angeria, Kaapo Lepojärvi, Konsta Jussila ja Vesa Lilja.

 

Futsal kaudelle 2016/2017 joukkueiden tavoitteet

Futsal-liiga joukkueen tavoite on pudotuspeleissä ja joukkue on kiven kovassa sarjassa tällä hetkellä  viidentenä.

U21 liigajoukkue on voittanut kaikki pelaamansa neljä otteluaan ja tavoittelee paikkaansa SM-lopputurnaukseen.

U19 liigajoukkueita seurallamme on kaksi, joista toinen on ns. kilpajoukkue joka tavoittelee pääsyä SM-lopputurnaukseen ja toinen joukkue koostuu vuonna 2003-2001 syntyneistä pojista.

B-juniori sarjaan osallistumme pääsääntöisesti useamman vuoden nuoremmilla pojilla ja tavoitteena on saada mahdollisimman monelle pelaajalle futsal kärpäsen purema. Pelaajien tavoitteissa on myös paikka nuorten tulevaan U18 maajoukkueeseen, joka mahdollisesti pääsee tavoittelemaan paikkaa 2018 pidettäviin nuorten Olympialaisiin.

Kyvykkäimmille junioreille varsinainen pelipaikka löytyy U21 joukkueesta ja jopa edustusjoukkueestamme. Joukkueille myös satelee kiinnostavia turnauskutsuja USA:ta myöten.

Paikallisvastustaja KePS on myös satsannut hienosti futsaliin ja on jo lähes varma mitalisuosikki keväällä järjestettävissä futsalin b-junioreiden SM-lopputurnauksessa. Toivottavasti saamme alueella jatkettua b-junioreiden fiinaaliotteluiden sarjaa, sillä kyseisestä ikäluokasta futsaliin satsaavat pelaajat voivat nousta mahdollisesti jopa Olympialaisiin futsalissa.

 

Tavoitteet jalkapallossa kaudelle 2017

 

Jalkapallossa seuran tavoitteet ovat juniorisarjoissa jatkaa pelaajien kehittämistä kohti Veikkausliigaa yhteistyössä PS Kemin kanssa. FC Kemi jatkaa myös seuraavat kaksi kautta PS Kemin farmiseurana turvaten näin alueen lahjakkaimpien junioreiden reitin suoraa Veikkausliigaan.

Viime kaudella seuramme kasvateista PS Kemiä edustivat: Paavo Jokinen, Joni Lehosmaa, Aleksi Räihä, Topias Wiena ja Joona Veteli. Futsal-liiga joukkueesta edellä mainittujen lisäksi sopimukset solmivat PS Kemin kanssa Aleksi Gullsten ja Henri Louste. Lisäksi edelliskaudella FC Kemiä edustanut Mikko Vilmunen teki paluun Veikkausliigakentille.

Kauden päätteeksi myös b-juniori-ikäinen Niko-Petteri Kuukasjärvi teki sopimuksen PS Kemin kanssa. Niko-Petteri pelasi hienon kauden seuramme edustusjoukkueessa ja kolkuttelee myös futsal-liikajoukkueen portteja.

Kaudelle 2017 seuramme jalkapallon edustusjoukkue tavoittelee paikkaa kakkosdivisioonasta ja vahvistamme valmennusporrasta kaikkien aikojen hankinnoilla. Valmennus tulee olemaan alueen parasta tällä hetkellä millä tahansa mittarilla, joten melkoiset joululahjat ovat alueen futisjunioreille tulossa. FC Kemi edustusjoukkue koostuu alueen lahjakkaimmista junioreista, joiden tavoitteet ovat joko Veikkausliigassa tai Futsal-liigassa. Valmennus julkistetaan lähiaikoina.

 

Valmennuspäällikkö Kalle Huusko 7.12.2106