FC Kemin jalkapallokausi 2016

4.10.2016

Kausi 2016 alkaa olla paketissa jalkapallon osalta. 


Edustusjoukkue on siirtynyt uusiin käsiin Karjalahden Ihmeen kasvatin ja ex-liigapelaaja Jaakko Isterin otettua loppukaudesta vastuun Markku Kalermolta. Markku ehti olla joukkueen mukana jo useamman vuoden ja parantaa sijoitusta aina pykälän per vuosi. Markku halusi kuitenkin keskittyä jatkossa vain futsal-liigassa pelaavan edustusjoukkueemme valmennukseen.  Edustuksen kausi päättyi hyvissä merkeissä v. 2001 syntyneiden maajoukkue-ehdokas listoilla olevan Luiyi Laguerren viimeistellessä kaksi maalia. Loppukauden hyviä otteita edustuksessa esitti myös niin ikään vuonna 2001 syntynyt Eino Haase.

Kaudella 2017 seuramme edustusjoukkue jatkaa PS-Kemin farmijoukkueena ja tavoite ei voi olla muuta kuin nousu kakkosdivisioonaan kaudelle 2018. Uusien valmennustuulien myötä myös joukkueen taustat vaihtuvat Kalle ja Keijo Huuskon siirtyessä täysin futsal-liigaedustuksen puolelle. Joukkueen managerina jatkaa Tuomas Isteri läheisessä yhteistyössä PS Kemin päävalmentaja Jari Åhmanin kanssa.

A-junioreissa kevätkierros meni mallikkaasti ilman tappiota ja nousu SM-karsintoihin olisi ollut vain muodollisuus joukkueelta, mutta alueella puuttuvan yhteisen tahdon vuoksi katsoimme seurassa paremmaksi keskittää voimavarat futsal-liiga joukkueen ja jalkapalloedustuksen kehittämiseen alueen junioreille. On selvää, ettei B-junioreista pelaajat hyppää suoraan PS Kemin edustusrinkiin vaan väliin tarvitaan hyvä edustustason joukkue, jossa pelaajat voivat kasvaa riittävää vastuuta kantaen liiga ympyröihin. Toivottavasti kaudelle 2017 alueen yhteiset A-juniorit pelaavat PS Kemin alla tavoitteenaan SM-karsintasarja.

B-junioreissa kausi alkoi ykkösdivisioonassa, mutta kuten A-junioreiden kohdalla, ei alueen seuroilta löytynyt tahto tilaa ajatella nuoria pelaajia, joten FC Kemin oli helppo päästää pojat pelaamaan jo edustusjoukkueen pelejä. Pelaajille miesten 3-divisioona tarjosi paremmat haasteet, eikä näin ollut myöskään pelaajien edun mukaista yrittää pitää joukkuetta 1-divisionassa, vaikka se tulosten varjossa olisi toteutunutkin.

B-ja C-junioreista FC Kemi kasasi yhteisen joukkueen, joka oli halukas pelaamaan jo pelkästään B-juniorisarjaa.  Nuoret pelaajat pystyivät jo mallikkaasti pelaamaan vanhempien sarjassa, vaikka joukkueessa pelasi jopa 04-syntynyt poika. Tästä joukkueesta voimme odottaa vielä tulevan useita edustustason pelaajia alueelle.

B-ja C-junioreissa loistavaa työtä valmennuksessa tekivät ex-maajoukkuepelaaja Keijo Huusko, vierellään Jani Kalasniemi.  Keijo ja Jani saivat todella nopeasti kasvatettua tästä joukosta alueen yhden potentiaalisimmista joukkueista.  Vaikka pelaajat ovat kuuluneet ns. muiden joukkueiden vaihtopelaajiin, on heistä hyvässä valmennuksessa kasvanut varsin varteenotettava ryhmä ja useita pelaajia on jo yritelty houkutella muihin joukkueisiin. Tämä on kunnia-asia niin seuralle, kuin pelaajallekin.

Pelaajat ansaitsevat myös itse kiitokset kasvamisesta kohti ammattimaisempaa asennetta, sillä he pelasivat loistavat pelit kiven kovassa Helsinki Cupissa kesällä 2016. 

Joukkue siirtyy nyt tulevaksi talveksi futsalissa allekirjoittaneen alaisuuteen ja aloitamme kahden vuoden projektin kohti futsalin SM-mitalia, siihen kuuluu myös osallistuminen futsalin U-19 SM-sarjaan, joten kovat ovat haasteet pojilla edessä. Kaikki alueen futsalista kiinnostuneet pelaajat voivat siis tulla pelaamaan tähän joukkueeseen nykyisestä seurasta riippumatta. Alueella muut seurat eivät pelaa futsalia U-19-ja 21-ikäluokissa, joten jos futsal kiinnostaa sinua on FC Kemi oikea valinta ja voit jatkaa jalkapallon harrastamista samalla myös toisessa seurassa.

Jalkapallon puolella toiveissa olisi, että PS Kemin alla pelaisivat alueen motivoituneimmat B-juniorit tavoitellen paikkaa SM-sarjaan. 

P02-03 joukkue toimii edelleen yhteistyössä VKV:n kanssa ja tämä joukkue lähenee niin tuloksellisesti kuin toiminnaltaan jokainen vuosi B-junioreita ja ei enää aikaakaan, kun näistä pojista kasvaa seuraavia SM-mitalisteja, sillä myös tämän joukkueen harjoitteluun kuuluu talvella futsal. Tekniikkatalolta joukkue hakee myös tarvittavat lisävuorot. Joukkueen menosta vastaavat Jan Vesa ja Mikko Korkiakoski.

P04 Joukkueelle tuli viime kaudella uusi valmentaja Tuomo Saarela. Määrätietoisen työn tuloksena joukkueen otteet ovat kehittyneet tasaiseen tahtiin ja P04 joukkue onnistuikin nousemaan sarjatasoa ylemmäksi kevätkierroksella. Syksyn peleissä joukkue on myös osoittanut kuuluvansa pelillisesti ylemmälle sarjatasolle.  Pelaajat alkavat myös enemmän muistuttamaan FC Kemin tyyliä, jossa menestystä ei tarvitse nyt heti saada, mutta usko tulevaisuuteen ja omalla tyylillä pärjäämiseen alkaa jo olla tunnistettavissa. 
Talvella joukkueista muodostuu myös futsalryhmä, joka aloittaa taipaleen kasvamistaan kohti tulevia SM-sarjoja. Joukkue käyttää myös paljon seuramme Tekniikkataloa.

P05 Joukkuetta on johtanut jo pitkän tovin Jari Myllymäki. Jari on tyylilleen uskollisesti luonut pojille rennon ilmapiirin harrastaa. Joukkue pelaa ja harjoittelee nauttiakseen kuningaslajin tuomasta riemusta. Joukkue tekee myös vahvaa yhteistyötä P06-07 joukkueen kanssa.

P06-07 Vetovastuu Henri Mäki-jokelalla, Henkan johdonmukaisella tyylillä on joukkue jatkanut kasvamistaan kohti seuraavaa ikäluokkaa. Joukkue harjoittelee pääsääntöisesti Tekniikkatalolla ja myös heidän harjoitteluun futsal kuuluu vahvasti.

P08-09 joukkuetta luotsasi ja luotsaa jatkossakin Keijo Huusko, Marko Aalto ja Markku ”Nakki” Oksala. Joukkue uskoo omaan tyyliinsä ja ei hae voittoja lyhyellä aikavälillä vaan rakentaa omalla tavallaan urheilijoita. Joukkue harjoittelee pääsääntöisesti seuramme tekniikkatalolla.

P10-12 joukkueen päävetovastuu on Ville Puikolla ja joukkueen harrastajamäärä kasvaa jatkuvasti, eikä seuralla ole ollut tarvetta hakea uusia pelaajia maksullisten jalkapallokoulujen muodossa vaan meillä harrastamisen voi aloittaa aina ilmaiseksi nuorimmasta joukkueesta. Myös nämä veijarit treenaavat säännöllisesti Tekniikkatalon lämmössä.

Naiset 
Naisten joukkue on kauden aikana ottanut muutamia voittoja ja joukkueella tuntuu olevan todella hauskaa ja aivan omanlaisensa meno päällä. Joukkuetta on jo parin vuoden ajan kontrolloinut Tytti Juntikka-Piipponen.

Tytöt 07-06
Tytöillä on mukava kesä takana, tälle kaudelle saatiin joukkueelle jo useampi peli. Näihin peleihin mahtuu niin tappioita kuin voittoja, mutta sitäkin enemmän intoa ja yrittämisen riemua. Joukkue sijoittui paikallisturnauksessa kesällä kolmen parhaan joukkoon, joten hyvin on joukkue tiensä aloittanut. Joukkueen menosta vastaa Tytti Juntikka-Piipponen. Tytöt kuuluvat myös Tekniikkatalon suurkuluttajiin.

Olemme FC Kemissä olleet onnellisessa asemassa tälläkin kaudella, sillä piirinsarjatulosten lisäksi olemme saaneet jännittää niin SM-mitalin väriä, kuin kansainvälisten turnausten menestystä kuluneellakin kaudella.

Meillä FC Kemissä saat harrastaa muitakin lajeja eri seuroissa. Tärkeintä on, että pelaajana itse tiedät mitä haluat harrastaa. Pelaajan on myös hyvä muistaa, että yläasteikäisenä olet jo itsekin vastuussa harjoittelustasi.  On myös hyvä kysyä sinua neuvovilta ihmisiltä mitä he itse ovat tehneet ja saavuttaneet urheilussa? Ylimieliseksi ei tarvitse ruveta, mutta aina välillä on hyväksi kyseenalaistaa ja miettiä itse asioita tarkemmin.

Ei menestyvä urheilija kysy pankin sijoitusneuvojalta, miten treenaisin paremmin, mutta uralla tulleen menestyksen sijoittamisesta hän voi kysyä virkailijalta. Todelliset voittajat tulevat aina yleensä vastavirroista, sillä päättäväisyys, itseluottamus ja määrätietoisuus ovat avain menestykseen. 

Tervetuloa niin vanhat, kuin uudet pelaajat pienen ja sympaattisen seuramme toimintaa myös seuraavalle kaudelle. 


Urheilullisin terveisin Kalle Huusko valmennuspäällikkö FC Kemi