FC Kemin valmistautuminen kauteen jatkuu

9.9.2016

Kroatiasta kotiutunut FC Kemin edustusjoukkue jatkoi valmistautumistaaan tulevaan kauteen kohtaamalla harjoitusottelussa Futsal-ykköseen nousseen Oulun Pallon (OPa) Oulun urheilutalolla. FC Kemi oli liikkeellä kahta pelaajaa lukuun ottamatta U21-joukkueella ja tavoitteena oli kartoittaa nuorten pelaajien vauhtia kotimaisessa ympäristössä sekä Kroatian leirin harjoituksellisen annin vaikutusta peliin.

 Vastustaja OPa tekee todella ihailtavan suunnitelmallista työtä toimintansa kehittämiseen ja ajan myötä on toivottavasti nousemassa uutena lisänä aina Futsal-liigaan saakka. Kilpailullinen tilanne pohjoisessa paranee koko ajan ja se on varma signaali koko futsalin toiminnan ja pelin kehittymiselle.

Itse pelissä kotijoukkue Opa tuli vauhdilla pelin alkuun prässäten kovaa ylhäältä ja aiheuttaen hieman ongelmia FC Kemin pelin rakentelulle. Pelin edetessä FC Kemin maltti kuitenkin aukaisi lopulta vähän kerrallaan kotijoukkueen prässiä ja tilanteita alkoi syntyä Opan maalille. Jani Kokkilan ja Harri Kurkelan siirrettyä vieraat 2-0 johtoon, Opa tuli tasoihin kahdella erikoistilannemaalilla (hieno vaparikuvio ja 10m rangaistuspotku). Ville Uimaniemi siirsi FC Kemin vielä 3-2 taukojohtoon. Toisella jaksolla FC otti pelin voimakkaammin kontrolliin ja teki lyhyessä ajassa kolme maalia. Numerot kaunistuivat vielä lopussa, kun Opa otti viidennen kenttäpelaajan käyttöön ja haki siten kavennusta. Loppunumerot Oulussa olivat FC Kemille 8-2 (3-2).

Valmentaja Markku Kalermon kommentit:

Ottelu oli tärkeä heti Kroatian leirin jälkeen, jotta päästiin näkemään miten leirillä läpikäydyt asiat toimisivat. Samalla haluttiin testata muutamaa pelaajaa ajatellen kohta alkavaa liigakautta. Kroatiassa läpikäyty puolustuksen organisointi ja yksilöllinen puolustaminen toimivat hyvin, vaikkakin joukkueena prässin voimakkuuden lukemisessa on vielä toivomisen varaa. Pelissä tärkeä fokuksen säilyttäminen jokaiseen hetkeen oli hyvällä tasolla. Viime kauden kaltaisia nukahduksia oman miehen seuraamisessa tai pyrkimyksiä riistoihin ei juurikaan tapahtunut, mutta taas puolustettavan vaihtamisessa asioita voidaan parantaa ajoissa tulevan puheen avulla.

Pelaajista ensi tuntuman FC Kemin liigajoukkueen riveissä teki Harri Kurkela (3maalia), joka tuntuu pääsevän kerta kerralta paremmin sisään joukkueen pelityyliin ja puolustamisen lainalaisuuksiin. Muista Kroatiassa käyneistä pelaajista Nico Mäki sai nyt enemmän peliaikaa ja varsinkin pivotin roolissa onnistui hyvin, ottaen huomioon hänen lyhyen futsal-uransa pituuden. Yhteenvetona toteaisin, että  joukkueen puolustuspeli alkaa näyttää jo hieman halutun kaltaiselta ja pallollisessa pelissä tietty maltti pystytään ainakin aika ajoin säilyttämään. FC Kemi kohtaa vielä ennen sarjakauden alkua Opan uudestaan ja hallitseva Suomen mestari Sievi Futsal vierailee myös Kemissä.