FC Kemin menestys Kroatiassa jatkuu

1.9.2016

Tiistai aamu klo 8.00 aamupala ja siitä suoraa edellisen päivän pelien purku videopalaverissa. Palaverin anti näkyi molempien joukkueiden otteissa seuraavissa peleissä. Valmennus oli myös kutsuttuna Suomen maajoukkueen videopalaveriin, jossa maajoukkueen päävalmentaja Mico Martic kävi läpi edellisen päivän Suomi-Kosovo pelin antia. 

Tästä matka jatkui kohti Visnjik-hallia, jossa edustus kohtasi Mico Marticin valmentaman kroatialaisen huippujoukkueen Dinamo Zagrebin. Pelin teemaana oli puolustuspelin kehittäminen käyttämällä, sekä matalaa, että korkeaa prässiä. Molemmissa tavoissa haettiin optimaalista aggressiivisuutta maailmanluokan vastustajia vastaan. 

Ottelussa onnistuimme täydellisesti omassa taktiikassamme, sillä 3-1 päättyneessä ottelussa kaikki maalit tulivat vastustajan erinomaisista erikoistilanteista. Näiden harjoitteluun ei leirillä vielä kiinnitetä huomiota, vaan nämä käydään videolta vielä uudelleen läpi ja analysoidaan kotona tarkemmin.  Tämä oli edustusjoukkueen kannalta tärkein ottelu, jossa pelasivat myös johtavat U-19 pelaajat. Kaikkien pelaajien otteet olivat todella lupaavia Futsal-liigakautta ajatellen. Turnauksen muihin edustusjoukkueen otteluihin ei aseteta enää isompia tulostavoitteita.

U-19 

Pieni tauko ja FC Kemin U-18 joukkue kohtasi Unkarin U-18 maajoukkueen Futsal Weekin U-19 sarjassa. Ottelun alku oli yhtä FC Kemin hallintaa ja FC Kemin siirtyi jo 3-0 johtoon Tuukka Pikkaraisen loistavilla laukauksilla ja joukkueen hyvällä erikoistilanne pelaamisella. Puoliajalla Unkari löysi uutta vaihdetta peliinsä ja FC Kemi oli hetken melkoisessa purjeessa. Eetu Alalahden loistavat torjunnat pitivät joukkueen pystyssä. Tänä aikana Unkari kavensi tilanteen 3-2 ja jo hetken näytti, että FC Kemin menettäisi otteen lopullisesti jalkojen jo painaessa pelaajilla. Ville Uimaniemen kulmasta tekemä maali 4-2 vapautti joukkueen peliä ja vaikka Unkari saikin vielä loppuhetkillä kavennettua tilanteen 4-3, joukkue kesti loppuhetken paineen erinomaisesti. 

Näin FC Kemi tuli varmaankin tehneeksi suomalaista futsalhistoriaa voittamalla seurajoukkueena oman ikäluokkansa maajoukkueen. Unkarin maajoukkue oli todella kova, heidän erikoistilanne pelaaminen oli hyvin organisoitua ja siitä riittää vielä meilläkin opeteltavaa. On muistettava, että Unkarin miesten maajoukkue on FIFA:n kansainvälisessä futsal-rankingissa lähes 20 sijaa Suomea edellä. 

Keskiviikko

U-19 

FC Kemin U-18 joukkue voitti päivän ottelussaan kroatialaisen kokoomajoukkueen Futsal Superstarsin lukemin 5-2 (1-0) ja eteni Zadarin kansainvälisen futsal-turnauksen U-19 sarjan finaaliin. Vastaan finaalissa tulee joko Unkarin maajoukkue tai kroatialainen seurajoukkue Kijevo. Maaleista ottelussa vastasivat Tuukka Pikkarainen (2), Ville Uimaniemi (2) ja Veeti Lepojärvi. Varsinkin Veeti Lepojärven tekemä 2-0 maali oli hienoudessaan ja tärkeydessään vertaansa vailla. Ottelu oli erittäin fyysinen ja kiihkeä, jonka seurauksena kroatialaisten valmentajakin sai katsomokomennuksen. Kroatialaiset pelaajat olivat todella vahvoja, nopeita ja isokokoisia. Joukkueemme taktiikka ja kesän yksilölliset fysiikkatreenit ovat kuitenkin purreet turnauksen edetessä kaikkiin joukkueisiin. 

On uskomatonta, että voitamme tällaisia otteluita ja maita pelkästään omaa alueen pojilla. Pieni ja sympaattinen seura Kemistä jättää jälkeensä isoja jalanjälkiä.

Kiitoksia vanhemmat, että olette meihin ja poikiin uskoneet.

T. valmennusjohto     
Zadar 31.8.2016