FC Kemi maajoukkueen vanavedessä Kroatiaan kansainväliseen Futsal Week turnaukseen

22.8.2016Futsal Week on yksi tämän kesän tasokkaimmista futsalturnauksista. Turnaukseen osallistuu myös Suomen A-maajoukkue. FC Kemiltä turnaukseen osallistuu edustus-ja U18-joukkue. Turnaus pelataan 28.8-4.9.2016

Viime syksynä FC Kemin U17-joukkue voitti oman sarjansa kyseisessä turnauksessa. Matkalle osallistuu yhteensä 20 henkilöä joista 17 pelaajia. FC Kemi kutsuttiin turnaukseen Suomen maajoukkueen päävalmentaja Mico Marticin toimesta. Mico oli vakuuttunut ja jopa yllättynyt nuorten pelaajien otteista viime vuoden turnauksessa ja pyysi nyt myös edustusjoukkueen kisoihin.

Miesten turnaukseen osallistuu Micon valmentama Dinamo Zagreb, joka sijoittui viime kaudelle huomattavan kovassa Kroatian liigassa kolmanneksi. Dinamon riveissä on monia entisiä ja tulevia Kroatian maajoukkuepelaajia mm. Matija Dulvat http://www.uefa.com/teamsandplayers/players/player=74539/profile/index.html

Paikallista vastusta tuo Zadarin Tähtipelaajat, joita johtaa mm Marko Simurina, jonka meriitteihin kuuluu Italian ja Kroatian liigat ja maajoukkueessa pelit esim. yhtä maailman kovimmista futsalmaista Espanjaa vastaan.

Miehet pelaavat kaksi ottelua molempia joukkueita vastaan. Tarkoituksena on kehittää peliä videoanalyyseja ja eri taktiikkoja hyödyntäen. Näin FC Kemi pääsee kehittämään puolustuspeliään hyvissä ajoin ennen 1.10 olevaa kotiottelua leijona Futsalia vastaan.

U19-sarjaan osallistumme samalla joukkueella, joka voitti viime vuonna U17-sarjan. Finaalissa kaatui Kroatian Futsal dynastian Split Tommy puhtaasti 3-0.

Kisoihin on nyt ilmoittautunut mm. Unkarin U18-maajoukkue, joten pelit vain kovenevat ja niinhän se pitääkin, mikäli pojat mielivät tulevaisuudessa kansainvälisille areenoille miestensarjoissa.

 

Valmentaja Markku Kalermon ja Kalle Huusko mietteen reissusta:

Saimme junioreille kutsun talvella USA:han futsalturnaukseen, mutta Mico Marticilla oli vielä ässä hihassa Kroatian suhteen, ja hän sai meidät ylipuhuttua ottamaan myös edustusjoukkueen kisoihin mukaan. Suomen maajoukkueen läsnäolo kisoissa on meille todella merkittävä asia ja käänsi osakkeet tällekkin vuodelle Kroatian suhteen. Pojat pääsevät näkemään vierestä, miten maajoukkueet pelaavat ja hoitavat työnsä. Lähes puolet pelaajistamme kuuluvat nuorten maajoukkuerinkeihin ja toivottavasti tulevaisuudessa nähdään lisää seuramme pelaajia miesten Futsal A-maajoukkueessa Keijo Huusko ja Juha Pasojan jatkoksi.

Viime vuonna kävimme kyseisessä paikassa voittamassa turnauksen U17-joukkueella. Voittamistakin tärkeämpää oli kansainvälinen kokemus ja kohtaamiset huippupelaajien/valmentajien kanssa. Seuramme tavoitteena on päästä ensikaudelle Futsal-liigassa playoffeihin ja sarjasta vaikuttaa tulevan äärettömän kova muiden joukkueiden hankkiessa vahvistuksia Suomen rajojen ulkopuolelta. Meidän ajatuksissa on kuitenkin omien pelaajien kehittäminen ja toiminnan nostaminen sille tasolle, ettei pelaajia tarvitse muualta hankkia. Tie on raskas ja kivinen, eikä pikavoittoja ole luvassa, mutta pelaajien otteet nuortenmaajoukkue-ehdokasleireillä ja liigassa antavat kuitenkin odottaa paljon tulevalta. Keijo Huuskon saaminen sopimuspelaajaksi on ensimmäinen askel kohti ammattilaisuutta seurassamme, ja lisää jo tehtyjen pelaajasopimusten osalta tiedotamme lähiaikoina.

FC Kemin edustusjoukkueeseen ei tule ensi kaudelle kuin kahdenlaisia tavoitteita omaavia pelaajia. Pelaajien tavoite täytyy olla kansainvälisissä otteluissa futsalissa tai Veikkausliigassa jalkapallossa. Tämän vuoden turnauksessa otteluitamme videoidaan ja analysoimme ne leirin aikana pelaajien kanssa.

Miestensarjassa pääsemme pelaamaan myös kaksi kertaa erittäin kovia vastustajia vastaan ja voimme kehittää peliä videoinnin ja vastustajan pelitavan analysoinnin jälkeen kohti parempaa. Tämä on aivan ainutlaatuinen mahdollisuus nuorille pelaajillemme. Kymmenen kansainvälistä ottelua ja useita maajoukkuepelejä upealla 8000 katsojaa vetävällä Visnjik Sports Complex-areenalla tulevat olemaan pelaajillemme unohtumaton kokemus. 

Seuran ja uuden managerin Mikko Korkiakosken tavoitteena on vierailla 1-2 kertaa vuodessa ulkomaan leireillä ja turnauksissa, jotta voimme taata käsissämme olevien lahjakkaiden nuorten pelaajien kehityksen. FC Kemi ja me valmentajat kannamme suurta vastuuta myös suomalaisen futsalin kehittymisen kannalta, sillä nuorten pelaajiemme taso on todella kova jopa kansainvälisesti arvioituna. Tämän turnauksen jälkeen käännämme katseet Futsal-Liigaan, unohtamatta nuorten U19-ja U21-liigoja. Aloitamme myös välittömästi turnausmatkan suunnittelun kohti USA:ta. Kiitokset kaikille tukijoille ja erityisesti vanhemmille, ilman teidän vankkumatonta tukea ei tämäkään reissu olisi toteutunut.

Mukana tukemassa: Kemin LVI-palvelu, Relino Pipe, Kepek Oy, HSU-Group, Kiinteistö- ja Konepalvelu Myllykoski, Matto ja Maalaus Soini ja Taloasema.