FC Kemi P04 -joukkueelle pronssia Kesäpudas -turnauksessa

20.6.2016
FC Kemi P04 joukkue osallistui viikonvaiheessa 19.-20.6.2016 Haukiputaalla jäjestettyyn Kesäpudas -turnaukseen kilpasarjassa. Ensimmäisessä pelissä FC Kemi kohtasi ORPam Oulusta. Eka puoliaika oli selvää FC Kemin hallintaa, mutta maalipaikoista ei saatu maalia. Toinen puoliaika oli tasaista vääntöä, Orpa meni 1-0 johtoon mutta Kemin pojat jaksoivat jauhaa ja viimeisillä minuuteilla saatiin vapari. Olli antoi vasurillansa hienon keskityspallon takakulmaa kohti ja Nikke laittoi pallon maaliin. Peli päättyi 1-1. 

Toisessa pelissä vastassa Tervarit ja tasaista vääntöä oli. Kemin pojat hävisivät viime hetkien painostuksesta huolimatta 2-1. FC Kemin maali syntyi kun Vilho avasi käsistä pitkällä ja Timi teki "maalintekijän maalin".

Päivän kolmannessa pelissä vastassa oli Kello Capitals. Peli alkoi Kemiläisten painostuksessa ja pojat sai luotua useita maalipaikkoja, ylärimaakin kolkuteltiin pariin otteeseen. Pallo saatiin vihdoin maaliin Timin toimesta. Toinen puoliaika jatkui Kemiläisten painostuksessa, maalipaikkoja oli runsaasti ja pojat osasivat loistavasti liikutella palloa keskialueella, muutamia loistavia pystysyöttöjä päästiin myös näkemään. Vastustaja pääsi lopussa luomaan muutaman maalintekopaikan mutta puolustus ja maalivahti Vilho pitivät oman pään puhtaana. Peli siis päättyi FC Kemin 1-0 voittoon. 

Noniin! FC Kemin toinen pelipäivä. FC Kemi vs. OLS. FC Kemi kolmantena sarjataulukossa ja Orpalla samaan aikaan peli FC Kelloa vastaan joten Kemin poikien piti voittaa ottelu suurinumeroisesti jos halutessa välieriin. Samaan aikaan pelattiin ORPa vs. FC Kello. Lähtökohdat otteluihin olivat jännittävät. FC Kemi hallitsi peliä alusta asti ja pojat onnistuivat maalinteossa. Puoliajalle menimme 3-0 johtoasemassa. Peli päättyi lopulta FC Kemin 6-0 voittoon! Naapurikentällä ORPa kaatoi FC Kellon 3-1 joten tämä tarkoittaa sitä, että FC Kemi meni välieriin! Ei hassummasti joukkueelta joka vielä viime kaudella otti turpaan kymmentä nollaa haastesarjassa! Täytyy sanoa, että valmennusjohto ja pelaajat on tehnyt hienoa työtä!

Välierä ja vastassa kivenkova Haupa. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä, joskin Haupa sai luotua maalipaikkoja enemmän kuin Kemin pojat. Toinen puoliaika alkoi 0-0 tilanteesta. Haupa pääsi luomaan maalintekopaikkoja mutta puolustus kesti. Maalivahti Vilho Tuokkola torjui loistavasti mutta viimein omissa soi kun Haukiputaan poika pääsi laidasta läpi ja laittoi pallon maalille josta pääsivät tuikkaamaan 1-0 johto-osuman. Kemin poikien takaa-ajo alkoi ja paras tilanne syntyi kun Arseni pääsi tykittäämään 20 metristä ylärimaan. Haupa sai vielä lopussa yhden maalin joten 2-0 tuli takkiin ja pronssiotteluun valmistautuminen voi alkaa.

Pronssiottelu jossa vastassa koko joukkuuella puolustava ja hyökkäävä LaFK. Pojat lähtivät hyvällä itseluottamuksella voittamaan ensimmäistä mitaliaan. Ottelu alkoi Kemiläisten hallinnalla, mutta vastustajan "bussi" taktiikka oli todella opeteltu ja pojilla oli todella hankalaa päästä "boxin" sisään. Toinen puoliaika käynnistyi Kemiläisten painostuksessa. Vastustajat pääsivät ensi kertaa meidän hyökkäysalueelle kun toista puoliaikaa oli pelattu 7 minuuttia, se kertoo minkälaisella latauksella pojat lähtivät peliin. Valmentajan neuvot eivät todellakaan kaiu kuuroille korville tällä porukalla. Toisen erän puolessavälissä saatiin vapari josta Timi laittoi pallon reppuun. Nikke latoi vielä tauluun joukkueen hienosta esityöstä taululle lukemat 2-0. Pronssimitali pojille kilpasarjassa on todella hieno saavutus!

Turnauksesta jäi päällimäisenä mieleen poikien hyvä yhteishenki ja loistava pelaaminen joukkueelle. Valmentaja Tuomo kertoi pelin jälkeen olevansa erittäin tyytyväinen siihen, että pojat pelaavat "joukkueelle" ja sama tahtotila ja vireys pysyy päällä vaikka ollaankin tappiolla. Koko turnauksen puolustajana pelanneet Olli, Arseni ja Lauri ja keskikentällä pelannut Vili olivat hämmästyttävän hyviä. Periksiantamaton joukkue yllätti varmaan kaikkien odotukset sijoittumalla kolmanneksi! Turnauksen sisäinen palkintoraati päätti myöntää Tsemppari palkinnon Miskalle. Vihreän kortin saivat Timo, Arseni, Vilho, Oskari ja Lauri.