FC Kemin B-poikien tavoite Ykkösessä uusia sarjasopimus

22.4.2016


Lähde: Pohjolan Sanomat 21.4.2016

FC Kemin B-pojat ovat kevätkaudella kovassa sarjassa. Vielä viime syksynä FC Kemi sijoittui B-poikien kahdentoista joukkueen Ykkösessä kuudenneksi, mutta nyt tavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen.

– Täytyy rehellisesti sanoa, että jos pystymme tällä ikäjakaumalla pysymään sarjassa, niin olemme tehneet kovan suorituksen, FC Kemin B-poikien valmentaja Kalle Huusko painottaa.

FC Kemin joukkueessa on vain viisi -99 –syntynyttä, eli varsinaista B17 –ikäistä pelaajaa, loput ovat nuorempia.

Huusko olisi toivonut paikallisten seurojen kesken yhteistyötä, jotta Ykköseen olisi saatu kilpailukykyinen joukkue. Kemi-Tornio –alueella on peräti neljä B-poikien joukkuetta kun Kemin Palloseuralla, Tornion Pallo -47:llä ja Keminmaan Pallolla on myös omansa.

– Toiveissa olisi että ensi vuonna alueella olisi yhteistyötä, Huusko sanoo.

FC Kemin B-poikien valmistautuminen sarjaan ei ole ollut paras mahdollinen. Joukkueella on takanaan vain yksi harjoituspeli. Samassa sarjassa pelaavaa Haukiputaan Palloa vastaan FC Kemi pelasi vieraissa 0-0 –tasapelin.

– Se oli taktinen puolustuspelin voitto, Huusko toteaa.

FC Kemin joukkueessa on kuitenkin menestykseen tottuneita pelaajia. Maalivahti Eetu Alalahti, Ville Angeria, Konsta Jussila, Niko-Petteri Kuukasjärvi, Kaapo Lepojärvi, Vaiyakorn Musikatan ja Ville Uimaniemi pelasivat päättyneellä futsal-kaudella B-poikien Suomen mestarijoukkueessa. Osa heistä teki debyyttinsä myös FC Kemin futsal-liigajoukkueessa.

– B-poikien Ykkönen on meidän pojille hieno mahdollisuus pelata kovaa kansallista sarjaa paineitta, Huusko korostaa.

FC Kemin B-pojat avaa sarjakautensa lauantaina, kun Kemiin vieraaksi saapuu Jyväskylän Jalkapalloklubi. Ottelu alkaa Karihaaran tekonurmella kello 18.15.

 


B-poikien Ykkönen

Keväällä

 yksinkertainen sarja kolmessa lohkossa. Lohkojen kymmenes ja huonommin sijoittuneet putoavat syksyksi B-poikien piirisarjaan Kakkoseen.

Lohko C:n joukkueet:

 FC Kemi, Ylivieskan Pallo, Pietarsaaren Jaro, Haukiputaan Pallo, Tampereen Ilves, Jyväskylän Jalkapalloklubi, Kokkolan Palloveikot, Rovaniemen Palloseura, Tampereen Palloveikot, Oulun Tervarit, Vaasan IFK ja Vaasan Palloseura.