FC Kemin kasvatit Tuomas Tyystälä ja Aleksi Räihä voiton päässä Liigasta!

13.10.2015

FC Kemin kasvatit Tuomas Tyystälä ja Aleksi Räihä voiton päässä Liigasta!


FC Kemin puolesta haluamme tsempata seuramme kasvatteja Aleksi Räihää ja Tuomas Tyystälää, sekä koko PS Kemin joukkuetta tulevana lauantaina pelattavassa jännitysnäytelmässä, jossa palkintona on, ei sen enempää tai vähempää kuin suora nousu Suomen korkeimmalle sarjatasolle mitä jalkapallossa seuratasolla voidaan saavuttaa eli Liigaan. Olisi hienoa, jos seuramme 95 juhlavuotena saisimme ainakin kaksi muutakin kasvattiamme Veikkausliigaan Joona Vetelin lisäksi. Jokainen näistä pelaajista on edustanut myös Futsal-Liigassa Kemi-Tornio aluetta. 

Ykkösen sarjakärki PS Kemi kohtaa sarjassa sijalla 7 olevan FC Jazz:n launtaina 17.10.2015 klo 14 kotikentällään Sauvosaaressa.

Kaikki mukaan tsemppaamaan PS KEMI LIIGAAN!
 


 

PS Kemin luottopuolustaja nauttii huipennuksesta

 

Aleksi Räihä paranteli pitkään olkapäävammaansa, mutta teki vahvan paluun aloituskokoonpanoon.Lähde: Pohjolan Sanomat Urheilu 9.10.2015
Toimittaja: Juha Lampela
 

Palloseura Kemin puolustaja Aleksi Räihä, 29, on jo tottunut siihen, että kauden päätöspeleissä on panosta yllin kyllin.

Kahtena edelliskautena PS Kemi oli Kakkosen nousukarsinnassa. Helsingin IFK veti lokakuussa 2013 pitemmän korren, mutta viikkoa vaille vuosi sitten PS Kemi juhli Vaasassa nousua Ykköseen kukistettuaan Vaasan IFK:n.

Historia saattaa toistaan itseään lauantaina, sillä PS Kemin nousu liigaan voi ratketa Vaasassa ja juuri VIFK:ta vastaan. Joka tapauksessa voitot kahdesta jäljellä olevasta ottelusta takaisivat kemiläisjoukkueelle pääsarjapaikan.

Tuttuahan tämä on. Hienoa, että kausi huipentuu taas tällä tavalla, Räihä myhäilee.

Talvella Räihää ei paljon naurattanut. Olkapäävamma vei miehen yli kolmeksi kuukaudeksi sivuun joukkueharjoituksista, joihin hän tuli mukaan vasta kauden jo alettua.

Vamma sai alkunsa jo yli vuosi sitten kesäkuussa, kun solisluu luiskahti pois paikaltaan. Se ei estänyt kauden pelaamista loppuun, mutta sitten oli edessä leikkaus.

- Takareidestä otettiin jännettä, jota siirrettiin nivelsiteeksi olkapäähän, Räihä kertoo.

Räihä aloitti tammikuussa joukkuetreenit, mutta kuukauden jälkeen oli pakko vetäytyä kipujen takia sivuun.

- Kun palasin toukokuussa joukkueen mukaan, niin sanoin ”Ootsille” (valmentaja Jari Åhman), että 45 minuuttia peliaikaa olisi tälle kaudelle positiivinen juttu.

Räihä osoitti taistelijanluonteensa myös paluuta tehdessään ja raivasi tiensä taas avauskokoonpanoon. Tilillä on nyt 11 ottelua.

- Tyytyväinen pitää tilanteeseen olla, sillä meillä on kova taistelu pelipaikoista. Yhteishenki on kuitenkin kova, sillä tästä on kehkeytynyt sellainen koko joukkueen oma juttu. Pukukoppiin tulee kuin kotiinsa, Räihä virnistää.

Pelaamisen ohessa Räihä on kolmivuorotyössä Outokummun kylmävalssaamolla. Perjantainakin hän ehätti ottaa yövuoron jälkeen vain kolmen tunnin unet ennen päiväharjoituksia.

- Se on vain asennekysymys, että asiat saa järjesteltyä.

Vaasassa PS Kemillä on vastassa sarjajumbo ja varma putoaja. Räihä vakuuttaa, ettei ylimielisyyteen sorruta.

- Silloin kun lähtee peliin takki auki, niin tulee varmimmin takkiin, hän tiivistää.

PS Kemi joutuu tulemaan kauden ratkaisupeleissä toimeen ilmaan keskikenttäpelaajaCornelius Stewartia ja hyökkääjä Sasa Jovovicia.

Molemmilla on polvivamma. Stewartin vamman vakavuus selvisi perjantaina Oulussa magneettikuvauksessa. Edessä on leikkaus ja mies on sivussa ainakin puoli vuotta.

Ykkösen ottelusta VIFK-PS Kemi suora lähetys verkkosivullamme kello 14. Otteluselostus verkkosivullamme ja sunnuntain näköislehdes

sä.
 

Tämä on tilanne


Kun Ykköstä on jäljellä kaksi kierrosta, niin PS Kemi johtaa sarjaa 47 pisteellä. Vantaalainen PK-35, Turun Palloseura ja jyväskyläläinen JJK ovat kahden pisteen päässä.

PS Kemi 

juhlii lauantaina nousua liigaan, jos se voittaa VIFK:n, JJK-PK-35-ottelu päättyy tasan eikä TPS voita kotiottelussaan Valkeakosken Hakaa.

Viimeinen 

kierros pelataan lauantaina 17.10, jolloin kärkijoukkueilla on ottelut PS Kemi-FC Jazz, AC-Oulu-JJK, PK-35-TPS.

Jos sijoituksia

 ratkotaan maalierojen perusteella, niin PK-35 on vahvoilla +26 lukemalla. TPS:lla on 20 plusmaalia, JJK:lla 18 ja PS Kemillä 15.