Keijo Huusko väänsi voiton FC Kemille

12.10.2015

Keijo Huusko väänsi voiton FC Kemille

Lähde: Pohjolan Sanomat Urheilu 11.10.2015
Toimittaja: Tapani Juusola

Kemiläisten futsal-liigataival alkanut valoisasti.
 

FC Kemin viikonloppu futsal-liigassa sujui voitokkaasti. Lauantaina kotona kaatui toinen sarjanousija Ruutupaidat jatkoajalla, ja sunnuntaina Jyväskylän Riemu tiukkojen vaiheiden jälkeen 4-2 (2-1).

Sunnuntain voiton arkkitehti oli kokenut Keijo Huusko, joka taisteli ottelun voittomaalin lähes painiottein lattian pinnasta ja viimeisteli loppulukemat tyhjiin Riemun hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia.

- Keke pääsi lopussa ratkaisemaan. Kokeneet pelaajat nostavat myös nuorempia pelaajiamme paremmalle tasolle. Viikonloppu oli todella raskas, saimme viisi pistettä, ja se on kovalla työllä ansaittu, hehkutti FC Kemin valmentaja Kalle Huusko.

Toisin kuin Ruutupaitoja vastaan, Riemu -otteluun FC Kemi lähti kolmella kentällisellä. Valmentajakaksikko Huusko-Markku Kalermo valitsi joukkueeseen viime hetkellä Joni Lehosmaan, ja nuorukainen olikin kolmoskentän paras pelaaja.

- Vastustaja pelasi kolmella kentällisellä hirveällä tempolla. Meidän täytyi vastata siihen myöskin kolmella kentällisellä senkin vuoksi että lauantain peli oli fyysisesti raskas, Huusko painotti.

- Meidän joukkueessa on urheilullisia jätkiä, jotka taistelevat viimeiseen asti, Kalermo puolestaan kehui joukkuettaan.

Maalinteon aloitti jälleen vierasjoukkue, mutta nyt FC Kemi pelasi kokonaisuutena paremmin kuin lauantaina ja nousi taukojohtoon. Ensin Sami Huhtiniemi laukoi Jani Kokkilan syötöstä käytännössä maalivahdin läpi tasoituksen, ja Samuli Lätti teki hienolla henkilökohtaisella suorituksella johto-osuman.

Voittomaali toisella jaksolla oli Huuskon taistelumaali. Riemu otti ajassa 36.44 aikalisän, ja siirtyi heti sen jälkeen ”lentävän maalivahdin” systeemin jossa tehot 1+1 ottelussa tehnyt Ville Vähäkoitti siirtyi alimmaksi pelaajaksi. Huusko pisti lopullisen ratkaisun tyhjään jyväskyläläismaaliin viisi sekuntia ennen loppua.