FC Kemin liigataival alkoi jatkoaikavoitolla

10.10.2015

FC Kemin liigataival alkoi jatkoaikavoitolla
 

Iiro Vanha mukana kaikissa viidessä kemiläisosumassa.

Lähde: Pohjolan Sanomat Urheilu 10.10.2015
Toimittaja: Tapani Juusola

FC Kemi aloitti seurahistoriansa ensimmäisen kautensa futsal-liigassa riemukkaalla jatkoaikavoitolla. Vaasan Ruutupaidat kaatui Kemin Tervahallilla 5-3 (1-2, 2-1, 2-0).

Sami Huhtiniemestä tuli lopulta ottelun voittomaalin tekijä kun jatkoaikaa oli pelattu vain 15 sekuntia. FC Kemin voitto varmistui kun Jani Kokkila osui reilut kaksi minuuttia myöhemmin vastahyökkäyksestä.

Jännitystä tarjottiin yleisölle koko rahan edestä. Hyvä kotiavaus, kun saimme kaksi pistettä, FC Kemin valmentaja Kalle Huusko iloitsi.

Huusko oli syystäkin huojentunut, sillä FC Kemi oli ottelussa jo 0-2 -tappiolla, ja menetti vielä 3-2 -johtonsakin. Nuori joukkue aloitti ottelun hermostuneesti, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni sitä vahvempi FC Kemistä tuli. Kapteeni Henri Lousteen 1-2 -kavennusosuma ensimmäisen jakson lopulla oli tärkeä.

Toisella jaksolla vieraiden maalivahti Ville Rintala joutui venymään useisiin torjuntoihin kotijoukkueen kovassa tulituksessa. Kotijoukkueesta Iiro Vanha oli huimalla pelipäällä, sillä hän oli mukana jokaisessa FC Kemin maalissa tehoin 2+3.

- Meidän ykköskenttä aloitti hapuillen, mutta nosti tasoaan toisella puoliskolla. Eniten ilahduttiSami Huhtiniemen panos. Iiro Vanha oli mukana jokaisessa osumassa, ja Jani Kokkila osoittautui kovaksi vahvistukseksi, Huusko kehui.

FC Kemin nuori joukkue tarvitsee myös kokeneempien pelaajien panosta. Keijo Huusko jaTommy Torvikoski paransivat peliään koko ajan loppua kohden.

Vaikka ottelu oli FC Kemin hallintaa, niin joukkueella jäi paljon myös parannettavaa.

- Erikoistilannepuolustaminen oli ala-arvoista. Yleisestikin puolustuspelaamisessa ja maalivahtipelissä on petrattavaa, Kalle Huusko painotti.

FC Kemin liigataival jatkuu sunnuntaina kun Tervahallille vieraaksi saapuu Jyväskylän Riemu. Ottelu käynnistyy kello 15.