TP-47 / FC Kemi P01 / 02- joukkue, Mestaruussarjan hopea, 3.10.2015

8.10.2015

TP-47 / FC Kemi P01 / 02- joukkue, Mestaruussarjan hopea, 3.10.2015    

TP-47 P01 sekä FC Kemi P01 / 02 joukkueet ajautuivat keväällä 2015 umpikujaan, kun kummassakaan joukkueessa ei ollut tarpeeksi pelaajia kevään 2015 sarjakauteen. Seurojen joukkueet päättivät miehistöpulan johdosta yhdistyä ja näin syntyi FC Kemi yj. Kumpikaan joukkue ei tuntenut toisiaan entuudestaan eli haastavaan kauteen hypättiin kuin tuntemattomaan.

Pienen väännön kautta FC sai joukkueelle valmentajan ja samoin TP starttasi alkavaan harjoituskauteen omalla valmentajalla. Yhteisharjoitukset aloitettiin Kemin Junko- hallissa alkukeväällä 2015. Joukkueiden ja valmentajien tutustuessa toisiinsa, alkoi TP: een poikien vedossa myös ”nukkuvat karhut” FC: een puolelta herätä talviunistaan ja joukkue alkoi ”hitsaantua” ja näyttämään joukkueelta, kerta toisensa jälkeen yhä paremmalta. Pelaajien harmiksi toinen valmentajista joutui lopettamaan kesken kauden, joten loppukausi mentiin yhden valmentajan ehdoilla. Yhteisiä harjoituksia ei ollut loppukädessä kuin ainoastaan kerran viikossa, joten joukkueen harjoittelu on ollut kokonaisuudessaan ”tuuliajolla” lähes koko kauden.

Alkavaan Pojat C14 Ykkönen pohjoislohko kevät kauteen lähdettiin uudella FC- joukkueella, kaikin tavoin altavastaajan asemasta vastustajiin nähden. 29.4.2015 joukkue pelasi kauden ensimmäisen sarjapelinsä. Pojat tahkosivat ja vetivät vastustajien leuat rintaa vasten voittaen 8 peliä. Ainoastaan kahdessa pelissä FC joutui taipumaan vastustajan koviin otteisiin. Lohkovoittajana oli hyvä lopettaa kevätkausi ja näin myös pääsy syksyn mestaruuspeleihin varmistettiin.                                            

16-19.7.2015 pelatussa Kokkola Cupissa sijoituimme neljänneksi, josta aukesi paikka Pietarsaaren Jaron Eremenko Cup: in kutsuturnaukseen 19-20.9.2015. Kyseinen kutsu ilmoitettiin valmentajallemme, hyvästä ja rehdistä pelisuorituksestamme. Turnaus kuitenkin peruuntui harmillisesti kyseisen ikäluokan pienen osanottajamäärän puutteeseen. 29-31.7.2015 osallistuimme Tornio- Haaparanta Cupiin. Sijoitus toinen.

Pojat C14 Pohjoinen Mestaruussarja starttasi  käyntiin FC: een osalta 1.8.2015. Ennen mestaruussarjaan nousua kuului katsomonpenkeiltä FC epäilijöiden kommentteja, ”ei tuollaisella joukkueella ole mitään asiaa pärjätä mestaruussarjassa”. Sinne ei heidän mielestään kerta kaikkiaan kannattanut edes osallistua. Mutta toisin kävi. Poikien vihastuessa kyseisiin kommentteihin, FC: een pelit kulki mestaruussarjassa voitosta voittoon, vetäen seuraavaksi, epäilijöiden pidentyneiden hiusrajojen otsanahat silmille. Ainoastaan oululaiset, ORPa ja OLS, onnistuivat molemmat kaatamaan sisuuntuneen ja yhtenäisen FC: een. Syyskauden saldo 4 voittoa ja 2 häviötä, sijoitus 3.

Mestaruussarjan voitto ratkottiin neljän parhaan pohjoisen joukkueen turvin, sarjan korkeimman pistesaldon keränneen OLS: in kotikonnuilla Oulussa 3.10.2015. Kun sarjassa sijoituttiin kolmanneksi, saatiin vastaan toiseksi sarjassa sijoittunut ORPa. Toiset kaksi karsijaa olivat OLS vs KePS.

FC- ORPA peli polkaistiin käyntiin klo.12.30  hienon sään siivittämänä, mielettömällä rytinällä FC: een hallitessa peliä ihan alusta loppuun. Tilanteita sateli ja jokaisesta pallosta taisteltiin ”hampaat irvissä”, jotka onnistuttiin lähes poikkeuksetta voittamaan. Niin kuin sanonta kuuluu ”aina roiskuu, kun rapataan”, varoituksilta ja tuomarin nuhteluilta, ei joukkueemme välttynyt, koska tuomari oli herkällä tuulella ja jakoi varoituksia pienistäkin rikkeistä FC: een pojille, mutta se ei tahtia haitannut. ORPA kuitenkin onnistui tekemään pelin avausmaalin ihan kuin sattuman kaupalla. Pallo lipesi maalivahdin hanskoista liruen verkon perukoille ja tulos 1-0 vastustajalle. Toisella puoliajalla alkoi armoton takaa- ajo. Meidän vasuri palloilijamme onnistui vapaapotkullaan erinomaisesti syöttäen maalille ja sieltä pelaajamme puski pallon päällään maalin perukoille tasoittaen tilanteen 1-1. Näillä lukemilla mentiin pelin loppuun ja suoraan rankkareihin, sääntökirjan mukaan. Vastustajalla oli epäonnea meitä enemmän, joten hyvin pelattu ja ansaittu voitto saatiin FC: een pojille. Tästä riemu ratkesi pelaajien, sekä mahtavan kannustusjoukkojen huudoilla, ja Oulun Raatin- kenttä saatiin raikumaan voiton huudoista, sekä lähetettyä Puolen Suomen Liiga- joukkue, valmistautumaan tulevaan pronssiotteluun.                                                                                                                                         

Etenimme voitolla suoraan finaalipeliin, KePS:stä voiton saanutta OLS:ia vastaan. Heti pelin alusta alkaen OLS aloitti vahvasti halliten peliä ja pyöritti pelaajiamme siihen malliin, että pallo pääsi ennen ensimmäistä puoliaikaa, livahtamaan maalivahtimme selän taakse muutamaan otteeseen. Toisella puoliajalla näytti, että pelaajamme eivät aina edes yrittäneet täydellä teholla vastata vastustajan vahvaan menoon, kun hopea, lähes pieni lottovoitto tälle ”surkealle joukkueelle” oli jo saavutettu. Lopputulos 6-0, OLS: in hyväksi. Kannustusjoukkue oli varannut joukkueelle mitalista pienen yllätyspalkinnon, alkoholittoman shampanjapullon, joka poksautettiin auki joukkueen pukukopissa. Juomasta eivät ihan kaikki päässeet nauttimaan, koska poksauttelija onnistui heti tyhjentämään pullon puolilleen pukukopin lattialle.

Kaikesta näistä huomaamme, että koskaan ei kannata antaa periksi. Kun pelataan suurella sydämellä, mahdollisuus on saada jopa mahdottomilta tuntuvat asiat mahdolliseksi. Tällä joukkueella on vielä paljon yhteistä edessä ja he tulevat varmuudella vielä nauttimaan tällaisista hetkistä useaan otteeseen, kunhan jaksavat kulkea ja pitää tiimin yhtenäisenä.

Nyt lähdetään pienelle tauolle ja jatketaan uuteen kauteen 2016, lokakuun lopulla.