Kroatia Zadar 29.8.2015 (U17-loppuottelu)‏

29.8.2015


Kroatia Zadar 29.8.2015 (U17-loppuottelu)‏


Turnauksen tärkein ottelu edessä ja kuusi muuta kovaa ottelua takana. Viimeiseen koitokseen kaikki pelaajat pääsivät terveinä, jota voi pitää pienenä ihmeenä tällaisen kuormituksen ja menon jälkeen. Ottelun lämmitelyssä jo näki, että pojat eivät uhraa yhtään ylimääräistä energiaa ennen h-hetkeä. Joukkueen itseluottamus oli noussut entistäkin korkeammalla kehuista ja pelaajien omista otteista. Vastaan asettui kuitenkin yksi Kroatian kovimmista U17-joukkueista. Joukkueen valmentajana toimi Ivo Jukic, joka pelaa Kroatian maajoukkueen maalilla ja on yksi kaikkien aikojen maalivahdeista Kroatiassa. MNK Split Tommy lähti otteluun kovalla prässillä, joka vaikeutti FC Kemin pelinrakentelua. Poikien otteista kuitenkin näki, että aikaisemmat pelit olivat nostaneet pelaajien itseluottamuksen sellaiselle tasolle, ettei Split kyennyt sitä horjuttamaan. Ottelu oli todellista taiturointia nuorilta pelaajilta, FC Kemi oli kuitenkin askeleen edellä koko ottelun ajan. 1-0 syntyi ajassa 10.25 Konsta Jussilan riistettyä voimakkaan prässin jälkeen pallon itselleen tuikaten sen varmasti takakulmaan. Split sai otetta ensimmäisen puoliajan lopulla, mutta Eetu Alalahti hoiti kaikki pallot mallikkaasti puolustuksen avustuksella. Toiselle puoliajalle teroitettiin missä vaiheessa ottelut yleensä ratkaistaan. Jaksoimme malttaa toisen puoliskon alun rynnistyksen ja saimme pelin lähes täydellisesti haltuun. Palloa ei kuitenkaan useista hienoista hyökkäyksistä huolimatta saatu maaliin toimitettua. Tässä vaiheessa pelkona oli, että jos et omista paikoista tapa peliä, vastustaja sen tekee. Splitin vaaralliset hyökkäykset saatiin kuitenkin katkaistua todella agressiivisella puolustamisella. Vapauttava 2-0 maali syntyi ajassa 38.05 Veeti Lepojärven prässätessä vastustajalta pallon pois. Tarkka syöttö takatolpalle ja Aleksi Isomäki viimeisteli varmasti. Split oli ahdistettu köysiin. Split yritti vielä kaventaa peliä viidellä kenttäpelaajalla, mutta henkisesti heidät oli jo lyöty FC Kemin pelaajien kasvaessa leijonan kokoisiksi vastustajan edessä. 3-0 maalin viimeisteli Vesa Lilja ajassa 38.40 ja vastustaja oli lyöty. Maali oli seurausta erinomaisen turnauksen pelanneen Tuukka Pikkaraisen laukauksesta, jonka Vesa Lilja seurasi hienosti loppuun asti.

FC Kemi myös tyhjensi U17- sarjan palkintopöydän lähes täysin: U17-sarjan voitto, paras pelaaja Tuukka Pikkarainen ja seuramme sai myös turnauksen Fair Play- palkinnon. Lisäksi turnauksen U17- tähtikentälliseen valittiin kolme pelaajaa: Tuukka Pikkarainen, Konsta Jussila ja Do Khupeh. 

 

Saavutukset ovat todella merkittäviä 95-vuotisjuhlaa viettävälle FC Kemille, mutta samalla myös hyvää julkisuutta suomalaiselle futsalille.