Kroatia Zadar 29.8.2015 (Miesten pronssiottelu)

29.8.2015

Kroatia Zadar 29.8.2015 (Miesten pronssiottelu)


Turnauksen tärkein päivä alkoi pojilla aamulenkillä ja aamupalalla. Valmentajlle oli heti aamusta loppuseminaari, jossa Lucio Solacci, Mico Martic ja Roberto Osimani luovuttivat kurssilaisille sertifikaatit. 

 

Miestensarjan pronssiottelussa kohtasimme englantilaisen Futsal Bathin. Olimme kerran voittaneet heidät harjoitusottelussa ja hävinnyt lohkopelissä. Nyt oli siis revanssin paikka. Edellisen päivän 5-0 tappio oli pojilla muistissa ja vastustajalla tunne, että he voivat jälleen kävellä ylitsemme. Tiesimme, että edellisen päivän tappio johtui muista seikoista kuin he ehkä luulivat. Heti ottelun alusta teimme selväksi, että tulemme prässäämään heitä kolmella kentällä. Ottelu olikin vauhdikasta viihdettä ja virheitä jaeltiin todella hanakasti tuomareiden toimesta. 10 minuutin kohdalla päätimme leputtaa 7 pelaajaa turnauksen täkeimpään peliin. Pojat saivat hyvän fiiliksen heti aamusta ja lukossa olleet paikat varmasti auki. Samalla myös vähemmälle vastuulle finaalissa jäävät pelaajat saivat mahdollisuuden pelata lähes täyden pelin kansainvälisen turnauksen miestensarjassa. Koville myös kuusi kentälle jäänyttä pelaaja jäivätkin ja virhetili täyttyi jo 15min kohdalla. Henri Montonen nappasi kuitenkin varmasti 10m annetun rangaistuspotkun. Jotain täytyi tehdä ja valmentaja Kalle Huusko hyppäsi kentälle antamaan hieman nuorille pelaajille happea. Pieni lisäapu olikin hyväksi ja englantilaisten pelisapluuna sekosi ensimmäisen puoliskon loppupuolella FC Kemin muutettua pelinsä puhtaasti target-pelaamiseen. Puoliaika tasattiinkin tuloksella 0-0 ja toiselle puoliskolle virheet taas nollattiin. 

 

Toinen puoliaika jatkui tasaisissa merkeissä. Hieman yllättäen Futsal Bathin puolustukselle tapahtui kuitenkin pieni sekaannus, jonka kokenut pelaajavalmentaja Kalle Huusko huomasi ja karkasi kakikien ihmetykseksi yhdessä Henri Korkeamäen kanssa vastaiskuun. Maalivahdin jähmettyessä viivalle ei syöttöä hakeneelle Huuskolle jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin laukoa pallo suoraan yläkulmaan ohi hölmistyneen maalivahdin. 1-0 johtoasemaa FC Kemi pyrki varjelemaan seitsemällä pelaajalla. Väistämätön kuitenkin tapahtui Futsal Bathin pelatessa viidellä kenttäpelaajalla ja 1-1 tasoitus näki päivänvalon ajassa 18.13. Lopussa oli vielä molemmilla joukkueilla mahdollisuus ratkaista peli, mutta 1-1 tasatulokseen päädyttiin varsinaisella peliajalla. Molemmat joukkuet olivat valmiit siirtymään suoraan rangaistuslaukauskilpailuun, jotta U-17 loppuotteluun FC Kemin pojille jäisi enemmän virtaa. Kumpikin joukkue onnistui kerta toisensa jälkeen maalinteossa ja vasta kuudes vetäjä epäonnistui FC Kemiltä ja Futsal Bath vei näin ollen pronssimitalit. Ottelu oli kuitenkin jälleen hienoa pelaamista seuramme junioreilta.