Zadar 27.-28.08.2015

28.8.2015Zadar 27.-28.08.2015

 

Ilta Zadar 27.08.2015 Uimisen ja ruokailun jälkeen oli luvassa vielä taktinen harjoite Mico Marticin ja Roberto Osimanin vetäminä läheisellä ulkoareenalla. Tarkoituksena oli käydä pelinavaamista kävelemällä läpi ja pelaajien sijoittumista erikoistilanteissa. Mico ja Roberto intoutuivat kuitenkin vetämään hieman vauhdikkaamman harjoitteen ja vasta pimeyden laskeutuminen sai miehet lopettamaan poikien ohjeistamisen. Pojat siirtyivätkin suoraan harjoitteesta unten maille ja uni maistuikin hyvin kolmen kovan harjoitteen/pelin jälkeen. 

 

Me valmentajat saimme kutsun ja kunnian liittyä valmennusseminaarin gurujen kanssa illallispöytään. Iltaa vietettiin paikallisten suosimassa ruokapaikassa ja voimme kertoa, ettemme kumpikaan ymmärrä sanaakaan italiaa, mutta Lucio Solazzin puhuessa ja eläytyessä kertoessaan edustamiensa seurojen  tapahtumista, tuli itsellä olo, että oli mukana isommassakin showssa! Uskomaton määrä karismaa pöydässä ja mielenkiintoisia keskusteluita futsalista myös englanniksi. 

 

28.08.2015 Aamu valkeni Zadarissa tuttuun aurikoiseen tyyliin. Pieni aamulenkki ja aamupala, josta keskittyminen reissun tähän asti tärkeimpään otteluun. U-17 välierässä vastaan asettui Futsal Zadarin akatemiajoukkue. Ottelu alkoi FC Kemin lujalla prässillä ja Zadar oli hetken jo sillassa, mutta pelin edetessä kävi selväksi, ettei Zadar halunnut hävitä suomalaiselle joukkueelle. Ensimmäinen puoliaika mentiin todella kovalla tempolla ja 0-0 oli molemmille joukkueille mieluinen puoliaikatulos. Toinen puoliaika alkoi jälleen FC Kemin pelin hallinnalla, mutta kesken FC Kemin hyökkäyksen Zadar paini pallon itselleen ja karkasi vastaiskuun, josta joukkue sai hieman yllättäen viimeisteltyä 1-0 johtomaalin. Peliä oli pelattu tässä vaiheessa 28.03. FC Kemi jatkoi taistelemista ja saikin muutaman maukkaan paikan luotua, mutta vastustajan maalivahti ja hieman kotiin päin vetäneet tuomarit estivät FC Kemiä vielä tässä vaiheessa nousemasta tasoihin. Ajassa 35.01 Tuukka Pikkarainen vapautti kirouksen ja laukoi hienon syöttökombinaation päätteeksi FC Kemin ansaittuun 1-1 tasoitukseen. Tästä minuutti ja Aleksi Isomäki hieman onnekkaastikin liippasi pallon päällään ohi vastustajan hölmistyneen maalivahdin. 

 

Zadar Futsal käytti aikalisän ja siirtyi pelaamaan 5 kenttäpelaajalla. Viimeisillä sekunneilla Zadar saikin tasoitettua pelin ja juhli maalia kuin mestaruutta. Ehkä tästä sisuuntuneena pojat hallitsivat jatkoaikaa täydellisesti ja muutama pystypuukin esti poikia voittamasta ottelua jo lisäajalla. 

 

Rangaistuslaukaisukilpailussa vetäjäksi ilmoittautuivat Tuukka Pikkarainen, Veeti Lepojärvi ja Henri Korkeamäki. Eetu Alahden ottaessa ensimmäisen vastustajan laukauksen varmasti kiinni, oli FC Kemin finaalipaikka selvä kaikkien lauikaisijoidemme onnistuessa vedoissaan täydellisesti. Ehkä tässä auttoi poikia se fakta, että tämä kova henkinen paine oli kohdattu jo useasti aiemin SM-kilpailuissa.

 

Ottelun jälkeen valmentajaguru Roberto Osimani onnitteli joukkuetta ja valmentajia hienosta pelistä ja aikaisemmistakin otteista. Hän ihmetteli suuresti miten niin kaukaa voi tulla tällaisia pelaajia ja intohimolla eläviä valmentajia. Pojat saivat erityisesti kiitosta sitoutumisesta, tahdosta, fyysisestä presensistä ja intohimosta. Taktiset puutteet ja taidollisten ominaisuuksien kehittäminen oli toivelistalla talveksi, mutta sitä oppia täältä juuri ollaankin oltu hakemassa ja on vain poikien omasta halusta kiinni, mihin asti he voivat pelaajina FC Kemissä kehittyä. Roberto piti tärkeänä, että seurassamme ymmärretään futsalin tärkeys myös niidenkin pelaajien keskuudessa, joilla tavoitteet ovat jalkapallon parissa. Hänellä oli pitkä luettelo pelaajista, jotka ovat nousset futsalin avulla huipulle jalkapallossa.

 

Palauttelun ja ruokailun jälkeen pelasimme uudelleen englantilaisia vastaan miesten sarjapelin. Englantilaisilla oli jäänyt eilisestä tappiosta hieman hampaankoloon ja meno oli kentällä sen mukaista. Me pyrimme pitämään kaikki terveinä ja tasoittamaan kuormitusta kaikille pelaajille. Vastustaja taas halusi näyttää parasta osaamistaan ja voittikin ottelun tyylipuhtaasti 0-5. Yritimme myös hieman käydä aluepuolustamista omalla puoliskolla ja puolustimme niin sanotusti "kauppa kiinni". Tämä ei kuitenkaan toiminut eikä selvästikään ollut joukkueelleemme sopiva tyyli vahvoja jässiköitä vastaan, Toki tiesimmekin sen  ennen peliä, mutta saimmepahan kokeilla sitä ilman paineita. Päätavoite on kuitenkin huomisessa U17-finaalissa. Mico Martic on ollut tyytyväinen useampien pelaajiemme ottesiin ja on todennäköistä, että muutamille uusille ja yllättävillekin pelaajille napsahtaa kutsu U-21 maajoukkueleirille. Nyt pojat viettävät ansaittua iltavapata keskittyen kukin omalla tavallaan huomiseen finaaliin. Toki vielä aamulla kohtaamme miestensarjan pronssiottelussa ilmeisesti taas englantilaiset, mutta pidämme pääpainon kuitenkin iltapäivällä pelattavassa U17-finaalissa, jossa vastaan asettuu Futsal Splitin akatemia. MNK Futsal on yksi kolmesta suuresta futsaldynastiasta Kroatiassa ja pelaajien olemuksesta "bussista" jo huomasi, ettei joukkueen kehittämisessä ollut euroja säästelty. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan huomista finaalia.