FC Kemi U-17 Zadar 26-27.8.2015

27.8.2015

FC Kemi U-17 Zadar 26-27.8.2015

Keskiviikkopäivä Zadarissa alkoi helteisenä ja työntäyteisenä. Heti aamulla kaikki osallistuivat Mico Marticin pitämään taktiseen luentoon pivot-pelaamisesta. Heti luennon jälkeen seurasimme aiheeseen liittyvän harjoituksen, jossa Italian liigavalmentaja Robertto Osimanni piti aiheeseen liittyvät harjoitukset zagrebilaiselle Suomen maajoukkueen päävalmentaja Mico Marticin valmentamalle Futsal Dinamon edustusjoukkueelle.

Illalla pelaajamme saivat kohdata kyseisen liigajoukkueen miestensarjan toisessa pelissä. Nuori joukkueemme taisteli ensimäisen puoliajan miehekkäästi (3-0), mutta toisella puoliajalla Dinamo onnistui pyörittämään loppulukemiksi 8-0. Tämä ei poikien esityksen arvoa vähentänyt. Kyseessä oli kuitenkin miesten liigajoukkue. Joukkueessa pelaa pari Kroatian maajoukkuerinkiin kuuluvaa pelaajaa. Pelaajiemme esitys todellista ammattilaisjoukkuetta vastaan oli huomiota herättävä. Pelin jälkeen kapteeni Tuukka Pikkarainen lausui legendaariset sanat: - En ole koskaan ollut tuollaisessa pyörityksessä!

Torstaina päivä valkeni jälleen aurinkoisena ja pelaajille uni oli maistunut raskaan päivän päätteeksi. Aamupalan jälkeen suuntasimme takaisin hallille, jossa joukkueemme sai kunnian harjoitella yhdessä Zagrebin Futsal Dinamon kanssa. Harjoitusta vetivät Mico Martic, Roberto Osimanni ja jotkut "hullut suomalaiset valmentajat" ( Kalle Huusko ja Markku Kalermo). Harjoitukset vetänyt "professori" Roberto Osimanni on valmentanut Italian liigassa ja voittanut mm. Italian Cupin. Lisäksi Roberto on julkaissut useita artikkeleita ja kirjan eri futsalaiheista. 
Harjoituksissa keskityttiin syötön laatuun ja tempoon ja sen siirtämiseen heti peliin. Harjoituksissa käytettiin metronomia, joka oli kaikille pelaajille täysin uusi tuttavuus tässä yhteydessä. Tämä yksittäinen harjoitus jo paransi selvästi pelaajien ymmärrystä syöttöjen voimakkuudesta, laadusta ja niiden merkityksestä pelitempoon.

Ruokailun jälkeen valmentajille oli koulutus, jossa kouluttajina toimivat kroatialainen valmentaja Matija Dulvat ja Italian liigan legenda Lucio Solazzi. Lucio on voittanut Italiassa lähes kaiken ja tehnyt perättäisten tappiottomien otteluiden ennätyksen Italiassa, 43 ottelua. Koulutus oli huikea ja oli todellinen kunnia kuunnella herrojen leikkimielistä sanailua. Lisäksi saimme kuulla mitä huipulla valmentaminen on ja mitä pukukopissa saattaa tiukalla hetkellä tapahtua. Koulutuksesta suuntasimme jo takaisin hallille, jossa pojat kohtasivat Englannin liiga ja ykkösdivisiona pelaajista kootun joukkueen.

Ottelu alkoi FC Kemin poikien kovalla prässillä ja englantilaiset oli yllätetty täydellisesti. Vastustaja varmasti odotti poikien tempon jo hieman laskeneen aamun kovasta harjoituksesta, FC Kemi vyörytti 14 pelaajan voimin palloa vastustajan maalille. Ensimmäinen maali näki päivänvalon jo ajassa 5.05 Tuukka Pikkaraisen toimesta. Maali oli loistava osoitus joukkueemme toimivasta prässistä. 2-0 maalin viimeisteli Ville Uimaniemi juuri ennen taukovihellystä. Ville haastoi röyhkeästi vastustajan laitapelaajaan ja laukoi oikein kunnon pommin verkkoon. Ensimmäisen puoliajan maalissa torjui Henri Montonen pitäen nollan.

Toiselle puolajalle vastustaja tuli hakemaan voittoa ja tunteetkin englantilaiseen tyyliin kävivät oikealla tasolla. Vastustaja kavensi pelin 2-1 ajassa 32.10. Tästä sisuuntuneena joukkue vielä yritti viidellä kenttäpelaajalla tasoitusta, mutta Eetu Alalahden hienon torjunnan jälkeen Tuukka Pikkarainen sai ratkaistua pelin 3-1 vastustajan tyhjään maaliin.

Tätä juttua tehdessämme kävi pöydässä istahtamassa Kroatian entinen maajoukkuepelaaja, joka kertoi kaikkien yllättyneen nuorien pelaajiemme tasosta. Erityisen silmiinpistävää joukkueessamme on ollut oikea-aikainen prässipelaaminen ja pelaajien oikea sijoittuminen. Myös pelaajien fyysinen tekeminen kentällä on yllättänyt kaikki valmentajat. Viimeiset kommentit ennen pöydästä lähtöä olivat rohkaisevia. Jos pojat ovat tuolla tasolla 16-17- vuotiaina, mitä he ovat 21-vuotiaina, jos kaikki jatkatte tuota työtä! Voiko tästä enää päivä parantua? Voi, sillä pyötäämme tuotiin juuri kaksi capuccinoa ja lähdemme sen jälkeen uimaan:) Ai niin, illalla on vielä ruokailun jälkeen taktiikkatreenit läheisellä kentällä. Futsal is Here!