FC Kemi Edustus: 12 pisteen otteluraportti

10.8.2015

FC Kemi Edustus: 12 pisteen otteluraportti

 

27.6.  AS Moon - FC Kemi        0-6 (0-1)

Viime kauden karvaat muistot viimeisen kierroksen nousumahdollisuuksien kannalta merkityksellisen ottelun päätyttyä tasapeliin olivat mielessä, kun joukkue matkusti Raaheen ennalta vaikeaan vieraspeliin. Nyt jo 4.minuutilla Do Khupehin tekemä maali kuitenkin siivitti FC Kemille tahdin otteluun, johon kotijoukkue ei pystynyt vastaamaan. Vahva keskikenttä Joni Lehosmaa - Jani Kokkila - Tommi Torvikoski loi pohjan pelin hallinnalle ja oli käytännössä koko ajan vaarallinen. Lisäksi Aleksi Peltoperän laadukkaat erikoistilanteet pohjustivat useammankin maalin. Ansaittu vierasvoitto.

 

4.7. FC Kemi - Tervarit              4-2 (1-0)

Jälleen rooliin nousi Aleksi Peltoperän erikoistilanteet ja niistä syntyneet maalit. Ville Juvonen onnistui kahdesti ja ansaitsi vielä kolmanteen maaliin johtaneen rangaistuspotkun. Hyvin ansaittu avauksen paikka. Puolustus toimi Kalle Rönkön ja Henri Halvarin johdolla jälleen mainiosti, mutta pienet muutokset puolustuslinjassa aiheuttivat heti hieman epäselvyyttä roolituksissa ja Tervarit sai vähän liian helpolla pari maalia. Toki kotijoukkue tuhlaili maalipaikkoja varsinkin toisella jaksolla aika runsaasti.

 

18.7. FC Kemi - Spartak            6-0 (2-0)

16 maalia kolmeen viime peliin. Treeneissä on varmaan käyty paljon maalintekoa edistäviä harjoituksia. Ehkä kuitenkin se pelitapa ja pelaajille löytyneet roolit ovat aikaansaaneet tilanteita ja niistä maaleja. Joukkueella ei ole ollut käytettävissä maalivahtia harjoituksissa sitten kesäkuun alun. Joten se niistä maalintekotreeneistä. Toisella jaksolla vierasjoukkue näytti pääsevän peliin mukaan, mutta silloin Tommy Torvikoski tuli kentälle ja pamautti pari maalia muutaman minuutin sisällä ja peli oli taputeltu. Ville Juvonen onnistui jälleen kuten myös Nico Mäki ja kokeneet Tuomo Salmela ja Aki Karjula.

 

8.8. FC Kemi - KTU                     3-1 (1-1)

Käsittämättömän pitkä kolmen viikon tauko oli takana, kun FC Kemi pääsi jälleen tositoimiin. Liekö tauko syynä vai mikä, mutta peli oli aikamoista vääntöä ja vähän väkisin puurtamista. Toki fyysinen vierasjoukkue teki pelistä vaikean ja taisteli loppuun asti kunnialla. Tommy Torvikoski oli pelin kapellimestari, vaikka itse jäikin maaleitta. Tommyn kautta kuitenkin kaikki kotijoukkueen maaleihin johtaneet tilanteen lähtivät. Silti parantamisen varaa jäi, jos meinataan sarjan kärkisijoista loppuun asti tapella. Maalin teossa onnistuivat Jani Kokkila, Mikko Lapa-aho ja ilokseni myös laitapakki Juuso Lippo. Voimakkaasti nousevat laitapakit ovat kuitenkin pelifilosofiassani merkittävässä roolissa. Kahdeksan peliä jäljellä ja kaikki omissa käsissä.