FC Kemin B-pojille pronssia erittäin kovatasoisessa Santa Claus Cupissa

2.7.2015

FC Kemin B-pojille pronssia erittäin kovatasoisessa Santa Claus Cupissa
 

FC Kemin B -pojat voitti pronssiottelun ja sijoittui näin kolmanneksi erittäin kovatasoisessa San Claus – Cupissa, jota pelataan Rovaniemellä 1.-4.7.2015. Jo ennalta tiedettiin U17 – sarja erittäin korkeatasoiseksi, sillä Lappilaisten RoPS:n ja FC Kemin lisäksi sarjaan osallistui mm. kolme ulkomaista ammattilaisjoukkuetta Latviasta ja Venäjältä, sekä kaksi SM-sarjan joukkuetta. Viime kesän SM-hopeajoukkue KuPS johtaa tällä hetkellä B-poikien SM-sarjaa ja OLS on sarjassa jaetulla kolmannella tilalla. Ulkomaiset joukkueet puolestaan vilisevät oman maansa poikien maajoukkuepelaajia. Riga Skontossa pelaa peräti seitsemän Latvian U17 maajoukkueen pelaajaa.

Finaalipaikkakaan ei FC Kemin pojille olisi ollut vääryys, sillä pronssiottelussa vastaan asettunut Kolomyagi oli kaikinpuolin vahvempi kuin välierässä kohdattu Petrozavodsk, joka romutti FC Kemin finaalihaaveet nujertamalla FC Kemin rankkarikisassa. Pronssiottelu vastustajamme voitti mm.  B SM-sarjan johdossa olevan KuPS:n 4 - 0.

Pronssiottelua edelsi mm alkuerissä saavutetut 2 – 1 voitot OLS:ta ja JJK:sta.

FC Kemin otteita voi pitää merkittävinä, sillä turnauksen taso oli kansainvälisestikin korkea ja FC Kemi sijoittui ainoana suomalaisena joukkueena neljän parhaan joukkoon. Voitettu pronssi oli hieno saavutus joukkueeltamme, sillä vastassa oli kuitenkin useita ulkomaalaisia nuorten maajoukkuepelaajia, sekä Suomesta B SM-sarjaa johtava KuPS, ja sarjassa kolmannella sijalla oleva OLS. Välierissäkin kohdatulla Petrozavodsk:lla on taustalla 700 lahjakkaan pelaajan Akatemia, josta on valittu parhaat mukaan tähänkin turnaukseen.  FC Kemin joukkue koostuu puolestaan Kemi-Tornio – alueen parhaista B-junioreista.

Turnauksen sivulle pääset tästä