FC Kemi A - TPV (4-1) 5-1

1.3.2015

FC Kemi A - TPV (4-1) 5-1
 

Ottelu lähti käyntiin täydellisellä FC Kemin hallinnalla ja ensimmäinen maali nähtiin, kun peliä oli pelattu vasta 38 sekuntia. Aleksi Isomäki pelasi itselleen tilaa maalin edustalle ja Aleksi Peltoperän toimittama pallo löysi juuri samaisen paikan. Vuonna 1999 syntynyt röyhkeä maalitykki Aleksi Isomäki näki tilaisuuden koittaneen heti ottelun alussa ja ei jättänyt paikkaansa käyttämättä.

Aleksi Peltoperä ei myöskään tyytynyt ottelussa vain syöttelemään, vaan haistoi päättäväisesti maalipaikan ajassa 15 minuuttia. Kakkospallo rangaistusalueen sisällä haltuun, pieni siirto ja pallo varmasti maaliin. Hienoa pelisilmää, sillä juuri noista paikoista tuhritaan suurin osa maalipaikoista peleissä.   3-0 osuman viimeisteli toinen nuori lupaus Nico Mäki. Nico näki puolustuslinjassa pienen sijoittumisvirheen ja ajoi pallon kanssa röyhkeästi sisään. Ohitettuaan muutaman pelaajan täräytti Nico kärkkärillä pallon takakulmaan. Nuorilta miehiltä röyhkeää toimintaa ja muistutus siitä, että maalitekijän pitää välillä olla valmis ottamaan mustelmia. 3-1 kavennus tuli pahaan paikkaan, sillä FC Kemi alkoi lipsua kurinalaisesta pelaamisesta ja vastustaja käytti heti mahdollisuuden. Topparilta huolimaton syöttö, jonka TPV:n pelaaja haistoi, katko ja pallo maaliin.  Maali toi otteluun uutta säpinää ja terästi samalla kotijoukkueen otteita. 44 minuutin kohdalla FC Kemin hyökkääjä kaadettiin ja Aleksi Peltoperä viimeisteli pilkulta ottelun toisen maalinsa. Puoliajalle mentiin 4-1 lukemissa kotijoukkueen johdolla.

 

Toisella puoliskolla kotijoukkue pyrki jäähdyttämään ensimmäiset 20 minuuttia peliä, mutta toisin kävi. TPV sai rangaistuspotkun FC Kemin topparin suojatessa palloa päätyrajaa kohti ja vastustaja veti FC Kemin pelaajan kumoon kaatuen samalla myös itse. Molempien joukkueiden valmistautuessa jo maalipotkuun vei ottelun päätuomari pallon pilkulle. FC Kemin maalissa hyvän ottelun pelannut Aleksi Tammela oli TPV mahdollisuuksista toista mieltä ja torjui rangaistuspotkun varmasti. Hieman myöhemmin Aleksi teki myös toisen huipputorjunnan ja TPV:n haaveet lisäkavennuksista jäivät haaveeksi. 5-1 maalin viimeisteli ottelun loppupuoliskolla Joni Lehosmaa, joka sai hienon palkinnon kovasta työstää keskikentällä. Jonin maaliin esityön tarjosivat Paavo Jokinen ja Nico Mäki.

 

Valmentaja Kalle Huuskon kommentit ottelusta:
Pidin joukkueelle pienimuotoisen saarnan omien mahdollisuuksien tuhlaamisesta ym. viime aikojen tekemisistä. Kerroin pelaajille, kuinka he viikosta toiseen pelaavat Suomen huipulla joko futsalia tai jalkapalloa ja silti väheksyvät itse omaa osaamistaan. Osa pelaajista jäi mietteliään näköisiksi ja osa taas ei edelleenkään nähnyt seinillä peiliä johon katsoa. En tiedä osuiko sanat todella osan pelaajien mieleen ja lisäsivät tahtotasoa vaiko halua näyttää valmentajalle, että olen väärässä. Se ja sama sillä lopputulos oli joka tapauksessa halutun näköinen. Joukkue oli aggressiivinen, kurinalainen ja selväpiirteinen. Ottelusta löytyi kaikkea mitä itse jalkapallossa kaipaan; taistelua, kyseenalaisia tilanteita, röyhkeyttä, intohimoa, taitoa, maaleja ja uusia sankarin alkuja.

Esim. Aleksi Isomäki otti heti alussa kuskin paikan omalla laidallaan ja on selvästi ottanut viime aikoina isoja kehitysaskeleita niin taidollisesti kuin henkisesti.

Kaipasin otteluun röyhkeyttä ja halua tehdä omalle uralleen hyvää. Moni pelaaja vastasi huutoon ja varsinkin Nico Mäki suorastaan lensi välillä. Oli hetkiä jolloin Nicoa ei näkynyt, mutta se johtui siitä, että joukkueessa oli monta onnistujaa ja peli ei ollut kahden pelaajan varassa. Tärkeintä kuitenkin oli, että Nicon saadessa pallon tapahtui aina jotain. Varsinkin 3-0 maali oli osoitus siitä mitä pelaajilta kaipaan. Röyhkeää päättäväisyyttä ja tahtoa voittaa peli. Maali ei ollut taidokkain mitä hallissa on nähty, mutta sitäkin arvokkaampi tulevaisuuden kannalta.

Aleksi Peltoperän 2-0 maali ei myöskään näyttänyt erikoisen taidokkaalta suoritukselta, mutta oli juuri sitä mitä suomalainen futis kaipaa, eli pelisilmällä tehty maalin. Yhdeksän kymmenestä pelaajasta olisi täräyttänyt kakkospallosta suoraa maalia kohti, mutta Aleksi ei. Aleksi otti hyvän kosketuksen palloon ja ennakoi vastustajan liikkeet ja täräytti vasta kaikkien tähtimerkkien osoittaessa oikeaa kuvioita pallon maaliin. Kyseinen suoritus lämmitti todella mieltäni, koska olen tästä niin kauan pojille jo puhunut, myös futsalissa.

Ottelussa oli liuta onnistujia ja vaihdosta löytyi runsaasti vaihtoehtoja.  Ennen ottelua peräänkuulutin tahtoa ja sitä minulle nyt moni pelaaja osoitti. Myös pelaajien henkilökohtaisilla valinnoilla on ollut suuri merkitys tämän päivän esityksiin. Esim. Nico Mäki on tehnyt rohkean valinnan tulessaan FC Kemiin toisesta paikallisesta organisaatiosta. Nicon kehitys viimeisten kuukausien aikana on ollut kyllä todella huima ja osoittaa vanhan toteaman oikeaksi. Hyväksi pelaajaksi voi tulla vain pelaamalla. Nico on nyt päässyt oikealle tasolle pelaamaan eli Suomen parhaiden junioreiden kanssa ja tulosta on alkanut tulla. Pelaaja on osoittanut sen tärkeimmän asian eli oma halu edetä uralla on kaiken a ja o. Oikea toimintaympäristö kehittää pelaajaa ja avaa uusia mahdollisuuksia myös entisessä ympäristössä. Eli pelaajan ei pidä ajatella saako hän tietyn seuran verkkarin itselleen ja mitä muut ajattelevat. Tärkeintä on mitä itse haluaa, sekä saada pelata oikealla tasolla ja oikealla hetkellä, sitä FC Kemin ja TP-47:n yhteistyö tarjoaa jokaiselle pelaajalle.  

TP-47:n päävalmentaja Oleg Eprintsev oli myös katsastamassa pelaajia seuraavan päivän otteluun AC Oulua vastaan. Pelin jälkeen Do Khupe, Joni Lehosmaa, Aleksi Isomäki, Eetu Närhilä ja Paavo Jokinen saivat kutsun FC Kemin ja TP-47:n yhteisistä A-junioreista TP-47:n edustusjoukkueeseen.