ILVES - FC KEMI (A-SM-karsinta)

10.2.2015

ILVES - FC KEMI (A-SM-karsinta)

 

A-junnujen SM-karsinta jatkui vieraspelillä Tampereen Pirkkahallissa Ilvestä vastaan. FC Kemin lähtökohdat otteluun eivät olleet parhaat mahdolliset, kun aamuyöllä klo 04 Kemistä lähteneessä joukkueessa oli vain 13 pelaajaa useiden pelaajien jouduttua jäämään pelistä pois loukkaantumisten, sairastumisten ja edustuksen tärkeän futsal-pelin vuoksi. Alustavasti ajatellusta avauskokoonpanosta jäi 5 pelaajaa pois aivan viime hetkillä. Kun lisätään vielä matkalla vallinnut uskomattoman huono keli, niin 8 tunnin ajomatkan jälkeen olisi luullut vierasjoukkueen jäävän aika lailla viimevuotisen SM-vitosen pyöritettäväksi.

Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue Ilves sai suosiolla pallonhallinnan, FC Kemin keskittyessä saamaan hieman puutuneita jäseniä auki ja tarkkailemaan kotijoukkueen peliä. Vieraat pyrkivät lähinnä vastahyökkäysten avulla maalintekoon. Kaikki sujui käsikirjoituksen mukaan aina pelin 38.minuutille, jolloin Ilveksen pelaaja turhan helposti eteni boxiin ja viimeisteli takanurkkaan sijoitetulla laukauksella kotijoukkueen 1-0 taukojohtoon.

Tauolla FC Kemin peluutukseen tehtiin selkeä muutos ja kotijoukkueen pelinrakentelu otettiin jo ylhäältä kiinni. Tämä muuttikin pelin kulkua siten, että FC Kemi hallitsi pallollista peliä välillä pitkiäkin toveja Ilveksen nyt joutuessa tyytymään lähinnä vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Kun vieraat eivät kuitenkaan useista erikoistilanteistakaan huolimatta saaneet tasoitusta aikaiseksi, tapahtui lopulta pelin ratkaisu 82.minuutilla Ilveksen viimeistellessä 2-0 voittolukemat vastahyökkäyksen päätteeksi. FC Kemi pelasi sillä hetkellä vajaalla, kun molemmat vaihdot oli jo suoritettu ja yksi pelaaja oli kentän ulkopuolella. Peli päättyi siis 2-0 kotijoukkue Ilveksen voittoon.

Kokoonpano: Toe Reh Uwi, Aleksi Peltoperä, Samuli Sanaksenaho, Juuso Lippo, Eetu Alajärvi, Joni Lehosmaa, Nico Mäki, Henri Korkeamäki, Matias Goman, Eetu Närhilä, Vesa Lilja. Vaihdossa: Tuomas Karisaari, Viljami Alaheikka.

Valmentajan kommentit: Kuten jo aiemmin mainitsin, jouduttiin peräti 5 pelaajaa vaihtamaan alkuperäisestä avauskokoonpanosta. A-junnujen laajan ringin avulla saatiin kuitenkin paikkaajat tilalle. Vaikka tappio tuli, niin tyytyväinen olen, että niin moni pelaaja sai tilaisuuden ja onnistui roolissaan hyvin. Esim. B-ikäiset Eetu Alajärvi ja Vesa Lilja olivat täysin pelin tasolla. Täytyy jopa sanoa, että pienen tilan pelaamisessa olimme vähintäänkin kotijoukkueen tasolla, jos ei välillä jopa parempia. Kiitos kuuluu selkeästi futsalille, jota pelaajamme ovat läpi talven pelanneet. Enemmän ongelmia aiheutti pitkien pallojen (kuljetusten ja syöttöjen) tekeminen ja lukeminen vastustajan niitä tehdessä. Samoin erikoistilannepelaamisessa varsinkin hyökkäyssuuntaan näkyi ison kentän harjoittelun vähyys. Peli oli selkeästi parempi kuin kauden avaus ja antoi uskoa, että pistetilikin tulee pian avautumaan. Seuraava vastus on jälleen kivenkova, hallitseva Suomen mestari 2014, Kuopion Palloseura. FC Kemin A-pojat pelaavat tällä hetkellä ikäluokkansa kovimpia pelejä Suomen kärkiseuroja vastaan. MK