Sievi Futsalin otteluennakko illan Cupin pelistä FC Kemi - Sievi Futsal

25.1.2015

SiFu:n Petteri Pulkkinen: ”FC Kemi on nuori ja liikkuva

 

J.E. Klemetin bussikyyti tulee viikonvaihteessa Sievi Futsalin miesten edustusjoukkueelle tutuksi − vaikkakin hieno voitto Akaalta lyhensi matkaa huomattavasti.

Valmentaja Petteri Pulkkisen (kuvassa) johtama, 11 ottelun voittoputkessa kylpevä ryhmä matkaa sunnuntaina Futsal-cupin neljännesvälieräotteluun Kemiin, jossa paikallinen FC Kemi tekee varmasti kaikkensa kammetakseen sieviläiset ulos cupista.

"Vastaan asettuu nuori ja liikkuva futsal-joukkue, joka ei ole vielä tällä kaudella omalla sarjatasollaan tappiota kokenut. FC Kemi on hallinnut Ykköstä", Pulkkinen summaa.

Pulkkinen oli paikalla, kun FC Kemi kärsi kauden toistaiseksi toisen pistemenetyksensä Tampereella. Vehmaisten Urheilijat pystyi viime sunnuntaina yllättäen pakottamaan FC Kemin 2−2-pistejakoon.

"Joukkueen vahvuudet ja heikkoudet ovat tiedossa. Kyseessä on kuitenkin kova futsal-joukkue, joten takin napit on syytä pitää tiukasti kiinni ja tehdä töitä omiin vahvuuksiin nojaten", Pulkkinen muistuttaa.

Sievi Futsal vahvistuu lauantaista sunnuntaille, sillä Rami Tirkkonen ja Radik Akhmetkhanov vapautuvat yhden ottelun pelikiellosta kentälle. Akhmetkhanov tosin väänsi nilkkansa viime lauantain Tervarit-ottelussa, joten hänen pelaamisensa on epävarmaa. Ykköskentän serbialainen Nikola Erceg puuttuu, koska hän kärsii Tervarit-ottelun ulosajosta aiheutunutta kahden ottelun pelikieltoa. Puujalasta kärsivän Arto Alasuutarin
pelaaminen on kysymysmerkki.

Timur Inapshba, joka palasi SiFu:n kokoonpanoon lauantaina, on myös käytettävissä. Valmentaja Pulkkinen oli itse lauantaina kokoonpanossa,
mutta nyt tarvetta siihen ei liene. Maalivahti Miika Toivola puuttuu sunnuntailta työesteen vuoksi.

FC Kemin toinen pistemenetys Ykkösessä sattui sekin vieraskentällä (SC Riverball 2−2), joten kotoisassa Tervahallissa kemiläispoppoo on tehnyt puhdasta jälkeä.

Joukkue on pitkälti sama, mikä pelaa U20-ikäluokan Futsal-liigaa ryyditettynä muutamalla vanhemmalla pelaajalla. FC Kemin tehokkaimmat pelaajat sarjassa ovat olleet Iiro Vanha (13+6), Joona Veteli (7+11) ja Henri Louste (10+6).

FC Kemin mielenkiintoisin pelaaja on kuitenkin Keijo Huusko, 34. Mies on pelannut jalkapalloa sekä Ruotsin että Norjan pääsarjassa. Miehellä
on jalkapallossa myös kahdeksan A-maaottelua ja kaksi maalia. Futsalissa Huusko on edustanut Suomea kuudessa maaottelussa.

Sunnuntai-illan (ottelu alkaa vasta kello 19) pelin voittaja saa lipun puolivälieriin, jossa vastaan asettuu joko Kemissä tai Sievissä Kakkosessa pelaava Marmiksen Kuula Helsingistä.

"Tavoitteena on ainoastaan voitto sekä jatkopaikka kohti MaKu-kotipeliä ja sitä kautta futsal-cupin lopputurnausta", Sievi-luotsi
Pulkkinen alleviivaa.

Puolivälierät kuuluisi pelata aikavälillä 15. tammikuuta − 8. helmikuuta. Välieräparit arvotaan 9. helmikuuta. Välierät pelataan 28. helmikuuta. Finaali on heti seuraavana päivänä 1. maaliskuuta.