Kemiläislähtöisellä palloilijalla futsal kulkee myötätuulessa sekä seura- että maajoukkueessa.

13.1.2015


Kemiläislähtöisellä palloilijalla futsal kulkee myötätuulessa sekä seura- että maajoukkueessa.
 

Lähde: Pohjolan Sanomat : Hosio noussut maajoukkueen vakiokalustoon
 

Juttu: Jouni Valikainen
Kuva: Jiri Halttunen

Jyväskylä

Kemiläislähtöinen Miika Hosio, 25, oli yksi neljästätoista futsal-pelaajasta, joka matkasi maanantaina bussilla kohti Helsinki-Vantaa lentokenttää. Sieltä matka jatkuu Montenegroon, missä pelataan futsalin EM-karsintaturnaus.

Suomen ja Montenegron lisäksi karsinnassa ovat mukana Wales ja Kypros.

– Turnaukseen voi lähteä hyvillä mielin, sillä niukista tappioista huolimatta pelasimme viime viikolla kaksi hyvää ottelua Ranskaa vastaan. Pelimme paranee koko ajan, Miika Hosio kertoi.

Jyväskyläläisessä Kampuksen Dynamossa Futsal-liigaa pelaava Hosio on noussut kahden vuoden aikana maajoukkueen vakiokalustoon. Takana on jo 15 ottelua Suomi-paidassa. Ranskaakin vastaan mies onnistui maalinteossa molemmissa otteluissa.

– Päävalmentaja Mićo Martić on antanut minulle mukavasti vastuuta. Vaikka hävisimme Ranskalle, tulemme vielä ottamaan päänahkoja kovilta eurooppalaisilta joukkueilta. Tällä hetkellä olemme Euroopan rankingissa sijoilla 21-23, mutta uskon että sijoitus paranee jo lähiaikoina.

Maajoukkueen yksi kovista saavutuksista oli Nordic-cupin voitto, missä Suomen lisäksi pelasivat Ruotsi, Norja ja Tanska. Ruotsi kukistui 5-1.

Jos Hosion peli kulkee maajoukkueessa, kulkee se myös KaDyssa. Kemiläislähtöisen Tero Kelhälän valmentama KaDy johtaa Futsal-liigaa, ja pistepörssin neljän kärjessä on on kolme jyväskyläläisseuran pelaajaa. Miika Hosio on ykkösenä, maajoukkuekaverit Jukka Kytölä kolmantena ja Arash Muridiyazd neljäntenä. Saman kentällisen neljäs miesSadeg Akhawan kuuluu myös pistepörssilistan ensimmäiselle sivulle.

– En ole oikeastaan yllättynyt, että olen pistepörssin kärjessä. Olemme treenanneet samojen jätkien kanssa kesästä lähtien, joten tulosta pitääkin tulla.

Ennen sarjan alkua KaDyssa puhuttiin lähinnä finaalipaikasta.

– Kahdentoista voiton ja yhden tappion jälkeen tavoitteeksi on noussut mestaruus. Se on täysin mahdollista.

Ainoan tappion KaDy kärsi viime sunnuntaina Sievi Futsalille. 7-6 (3-3) päättyneessä ottelussa Hosio onnistui viimeistelemään kaksi maalia. Sievin ykköstykki oli PS Kemissä jalkapalloa pelaava Nikola Erceg. Hän teki kotijoukkueelle kolme maalia ja syötti yhden osuman.

Kampuksen Dynamolla ei ole vielä yhtään Suomen mestaruutta, joten sillä on vielä matkaa Futsal Team Kemi-Tornion saavutuksiin. FTK:lla on kolme mestaruutta. Hosio ei ehtinyt nuoren ikänsä vuoksi olla mukana kari Vaallon jaOleg Eprintsevin valmentamissa mestaruusjoukkueissa, mutta Olegilla oli iso ansio, että Hosio löysi futsalista ykköslajin itselleen.

Nykyisin miesten futsalin ykköslippulaiva Meri-Lapissa on FC Kemi, joka johtaa Ykköstä.

– Kun tulen Kemiin, olisi hienoa käydä FC Kemin treeneissä, sillä siellä on muutamia tuttuja pelaajia. Voisin kertoa omia kokemuksia jyväskyläläisestä futsalista ja tutustua paikalliseen futsaliin.

Hosio ei ole vieraskorea vaan hän suoraan, että Liigan ja Ykkösen kärkijoukkueilla on iso ero.

– Joukkue tarvitsee paljon kovia pelejä alle, jotta taktillinen osaaminen nousee vaaditulle tasolle. Juuri tässä on se ero. Yksilötasolla FC Kemin nuoret kaverit ovat taidoiltaan liki samaa tasoa kuin meidän pelaajat, Miika Hosio uskoo.