FC Kemillä onnistunut viikonloppu etelässä

5.1.2015

FC Kemillä onnistunut viikonloppu etelässä

 

Vuosi 2015 alkoi FC Kemin osalta hienosti, kun viikonlopun vieraspeleistä oli kotiin tuomisina kaksi voittoa ja tasapeli. Futsalin Ykkönen jatkuu FC Kemin komennossa joukkueen napattua voiton loimaalaisesta LoPSista. Sunnuntaina tositoimissa oli U20-joukkue, jonka saldona Hämeenlinnassa oli voitto Ilveksestä ja tasapeli Härmää vastaan.

Lauantain ottelussa LoPSia vastaan kemiläiset saivat tehdä täyden työn voiton eteen, sillä loimaalaiset tarjosivat jälleen kerran kovan vastuksen. Loimaan pienellä parketilla tila oli todella vähissä, varsinkin kun kotijoukkue vetäytyi puolustamaan tiivistii omalle alueelleen. FC Kemi loi siitä huolimatta alussa useita erinomaisia maalipaikkoja, mutta päättäväisyys ja tarkkuus puuttuivat ratkaisevilla hetkillä. Myös LoPSille tarjottiin muutama huippupaikka kemiläisten karkeiden virheiden seurauksena. Maalipaikkoja ottelussa oli runsaasti, mutta ottelun parhaat pelaajat löytyivät tolppien välistä (Joonas Puolamäki, LoPS ja Tatu Kujanpää, FC Kemi), joten maaleja ottelussa nähtiin ainoastaan viisi kappaletta.

FC Kemi siirtyi johtoon juuri ennen puoliaikaa. Maalista vastasi Iiro Vanha, joka laukoi käsivirheestä tuomitun rangaistuspotkun 6 metristä verkon perukoille. LoPS tuli 26. minuutilla tasoihin, mutta kemiläiset kuittasivat nopeasti tekemällä kaksi maalia. Joona Veteli syötti vapaapotkun Henri Lousteelle, joka ampui 2-1 johtomaalin 28. minuutilla. Hetkeä myöhemmin Aleksi Gullsten ohjasi maalin edestä vieraat kahden maalin johtoon. LoPS kavensi vielä vapaapotkusta, mutta ei onnistunut enää uhkaamaan FC Kemin johtoasemaa. Näin ollen myös toinen joukkueiden välinen kohtaaminen päättyi kemiläisten niukkaan 3-2 voittoon. Loimaalaiset ovat tällä hetkellä sarjan häntäpäässä, mutta vastaavilla otteilla joukkue tulee taatusti nousemaan kevätkierroksen aikana sarjataulukossa ylöspäin.

FC Kemi kasvatti voitolla sarjajohtoaan neljään pisteeseen, kun Ruutupaidat menetti viimeisellä minuutilla johtoasemansa Zenithiä vastaan ja jäi 4-4 tasapeliin.

Sunnuntaina vuorossa oli U20-liigan turnaus Hämeenlinnassa. FC Kemin nuoret pelasivat kaksi ottelua. Ensimmäisessä ottelussa Härmä futsalia vastaan joukkue ei ollut parhaimmillaan, mutta oli silti voitossa kiinni aina viimeisille sekunneille asti. Härmä tasoitti ottelun 3-3:een ainoastaan viisi sekuntia ennen päätössummeria ja näin oli tyytyminen yhteen pisteeseen. FC Kemin maaleista vastasivat Do Khupeh, Joona Veteli ja Paavo Jokinen.

Toisessa ottelussa vastaan asettui Ilves. Tähän otteluun FC Kemin nuoret löysivät ensimmäisessä ottelussa kadoksissa olleen pelihuumorin ja vahva esitys palkittiin 4-2 voitolla. Topias Wiena onnistui ratkaisemaan ottelun toisella puoliajalla kahdella maalillaan. Maalin mieheen kirjauttivat Do Khupeh ja Ville Parkkila.

Tulokset tarkoittivat myös sitä, että FC Kemi varmisti paikkansa U20-liigan lopputurnaukseen. Seuraavan kerran U20-joukkue on tositoimissa kahden viikon kuluttua Tampereella, jolloin pelataan alkulohkon viimeiset ottelut. FC Kemi kohtaa tuolloin Härmän ja Sievi Futsalin.

Edustusjoukkue jatkaa pelejään ensi lauantaina. Vieraaksi Tervahalliin saapuu SC Riverball Joensuusta. Ainoastaan kaksi joukkuetta on onnistunut riistämään pisteitä kemiläisiltä tämän kauden Ykkösessä ja toinen niistä on juuri Riverball. Joensuussa pelattu syyskierroksen ottelu päättyi 2-2.