Futsalin superlauantai Tervahallissa!

28.11.2014


Futsalin superlauantai Tervahallissa!

 

Huomenna Kemin Tervahallissa yleisölle on tarjolla todellinen futsalin superlauantai. Pelejä on tarjolla aamusta iltaan. Ensimmäinen peli potkaistaan käyntiin jo 9.30, kun FC Kemin nuoret pelaavat ensimmäisen ottelunsa U-20 Futsal-liigassa.

Vastassa on heti kenties kovin mahdollinen mittari, Ilves FS Tampereelta. Miesten puolella täysin futsaliin erikoistunut Ilves FS on dominoinut liigaa pitkään ja hakee tällä kaudella jo kuudetta perättäistä Suomen mestaruutta. Ilveksen juniorit puolestaan voittivat B-junioreiden Suomen mestaruuden tänä keväänä. Kova on joukkue myös Ilveksen U20-joukkueella, jonka pelaajista kirkkaimpana tähtenä on nostettava esiin vasta 17-vuotias Jani Korpela. Nuorukainen on murtautunut miesten liigajoukkueeseen ja tämän lisäksi ottanut paikan Mico Marticin luotsaamasta maajoukkueesta. Ilves aloitti pelit U-20-liigassa jo kaksi viikkoa sitten nappaamalla odotetusti kaksi voittoa, joskin niukkaa sellaista.

Kova on vastustaja myös FC Kemin toisessa, kello 14.30 alkavassa ottelussa, kun vastaan asettuu toinen pirkanmaalaisseura, niukan 3-1 tappion avausturnauksessa juuri Ilvekselle kärsinyt LeKi-futis, Lempäälästä.

FC Kemin U20-joukkueesta ei taitoa ja osaamista puutu, joten molempiin otteluihin lähdetään luonnollisesti voitto mielessä. Joukkueen runko on pelannut jo useamman vuoden yhdessä saavuttaen muun muassa B-junioreiden SM-kultaa vuonna 2012. Pelaajista muun muassa Joona Veteli, Samuli Lätti ja Do Khupeh ovat olleet kantavia voimia miesten Ykköstä johtavassa edustusjoukkueessa. Nyt heillä on vielä isompi rooli kannettavanaan U20-joukkueessa, mutta nämä nuoret ovat osoittaneet, etteivät pelkää ottaa vastuuta.

Unohtaa ei myöskään sovi kahta muuta B-lohkon ottelua: klo 11.10 LeKi-futis – Sievi Futsal ja 12.50 Ilves FS – Sievi Futsal.

Vauhdikkaita pelejä on varmasti luvassa, sillä kentällä vilisee näytönhaluisia nuorukaisia, jotka ovat läpimurron kynnyksellä jalkapallon ja futsalin kansalliselle huipulle. Talvella pelattavat sarjat ovat mitä oivallisimpia paikkoja kehittää nuoria pelaajia. Pelaajat haluavat pelata tuloksesta korkealla tasolla ja tähän U-20 Futsal-liiga on oiva vastaus.

Päivän kruunaa klo 16.15 alkava miesten Ykkösen kärkiottelu, jossa myös Pirkanmaalta tuleva PJK (Pirkkalan Jalkapalloklubi) saapuu sarjaa johtavan FC Kemin vieraaksi. PJK on aloittanut sarjan erittäin vahvasti, sillä joukkue on ainoastaan pisteen päässä FC Kemistä. FC Kemi on edelleen ainoa tappioton joukkue sarjassa ja on valmis antamaan kotiyleisön edessä kaikkensa, jotta tappio-sarake näyttää nollaa myös lauantain päätteeksi.  

 

U20- ja edustusjoukkueen päävalmentajan Kalle Huuskon mietteet ennen lauantain otteluita:

Päivästä tulee hektinen. Aamulla kohtaamme ehkä ennakkoon kovimman vastustajan ja saamme mitattua tasomme U-20-liigassa heti kättelyssä. Varhainen alkamisaika ei aina ole sopinut joukkueilleni, mutta nyt teemme kaikkemme, ettei selittelylle jää sijaa. Toivottavasti Tervahallissa on tunnelma katossa jo aamusta alkaen pelaajiemme otteista.

Mieleeni muistuu parin vuoden takainen Suomen Cupin välieräottelu, jossa tunnelma oli aivan upea ja yleisön hieno tuki toi ekstralatauksen koko joukkueelle. Uskon, että huomenna lauantaina on aineksia samaan!

Kokoonpano päivän kohokohtaan klo 16.15 alkavaan FC Kemi-PJK -otteluun on jo valmis. Tiedän jo, mitä osaamme ja mitä pystymme tekemään joukkueena. Nälkä on kasvanut syödessä ja koko joukkueella on kova halu nostaa FC Kemi futsalissa Suomen huipulle. Ainoaksi ongelmaksi sarjassa on muodostunut, ettemme tiedä vastustajien kuvioita ennen kuin olemme kohdanneet kaikki kerran. Olemme olleet muutaman vuoden ulkona huippufutsalista ja kuviot ovat kehittyneet. Uskomme kuitenkin rohkeasti omaan tyylimme pelaajien omaa ajattelukykyä korostaen.