Yle Perämeri: Tekniikkatalossa pallo liikkuu, vaikka pihalla paukkuisi pakkanen

19.11.2014
FC Kemin tekniikkatalo Kemin Syväkankaalla mahdollistaa junioripalloilijoiden harjoittelun säistä riippumatta siististi sisätiloissa.

 

Lähde: Yle Perämeri
Kuvat: Antti Heikinmatti, Yle

 

FC Kemin tekniikkatalo Kemin Syväkankaalla mahdollistaa junioripalloilijoiden harjoittelun säistä riippumatta siististi sisätiloissa. Tekniikkatalon tekonurmilla pallotekniikkaa on hyvä hioa kuntoon kesän pelejä varten.

  Kemiläisen jalkapalloseura FC-Kemin syksyn urakka on valmis: tekniikkatalo on valmis nuorten jalkapalloilijoiden treenipaikaksi. Sisätilojen tekonumella onnistuvat tekniikkakikkailut ja 2 vastaan 2 -pelit, vaikka ulkona vallitsisi miten arktinen sää.

  Paitsi juniorien harjoittelupaikkana, seuran omistama rakennus toimii samalla klubitalona ja tulevaisuudessa ehkä vielä nykyistäkin monipuolisempana harjoittelukeskuksena. Seuran puheenjohtaja Timo Bergin mukaan kellarissa on vielä tilaa kuntosalille, joten seuraava urakka on näin jo tiedossa.

  Harjoittelutiloja on kolmessa huoneessa, joista suurin on entinen juhlasali. Kaupunginjohtaja Tero Nissinen kiitteli FC Kemin aktiivisuutta vanhan työväentalon kunnostamisessa.

  – On upeaa, että perinteinen rakennus saa näin jatkaa toimintaa ja on tulevaisuuden lahjakkuuksien käytössä, Nissinen kiitteli.

  Nissinen tunnetaan paremmin tennismiehenä, mutta isommankin pallon perässä on kuulemma joskus tullut juostuksi. Hänen mukaansa tekniikkatalo auttaa kemiläisiä nuoria palloilijoita erityisesti tekniikan parantamisessa.

  – Tila parantaa talviharjoittelumahdollisuuksia. Suomalaisten vahvuutena ei perinteisesti ole ehkä pidetty tekniikkaa, mutta tästä voidaan saada muutosta siihenkin, Nissinen kannusti.

  Myös TUL:n Lapin piirin puheenjohtaja Kimmo Arstio kehui kiitospuheessaan Kemin parantuneita harjoittelumahdollisuuksia.

  – Parhaiden TUL:laisten perinteiden ja ajatusten mukaisesti tämä tila luo mahdollisuuksia erityisesti nuorille ja tekee sen mahdollisimman kustannustehokkaasti, Arstio kiitteli.

  Syksyllä alkaneen remontin valmistuttua Ouluntiellä Syväkankaalla sijaitseva junioritekniikkatalo on myös muiden kuin FC Kemin pelaajien käytössä – sikäli kun vapaata aikaa löytyy.

   

  LUE M