Dusan Maticin maalivahtileiri Kemi-Tornio 14-15.10.2014

19.10.2014

Dusan Maticin maalivahtileiri Kemi-Tornio 14-15.10.2014

FC Kemi sai vieraita Suomen Futsal-maajoukkueen valmennusryhmästä. Maajoukkueen maalivahtivalmentaja Dusan Matic tuli antamaan muutaman päivän kullanarvoisia asioita niin pelaajille kuin valmentajillekin, sekä futsalissa kuin jalkapallossakin. Futsalin parissa saimme maalivahdeille ja valmentajille tärkeää opetusta niin käytännön asioista kuin myös taktista näkökulmaa futsalin pelaamiseen ja maalivahdin avauspeliin. 

Futsal harjoitukset pidettiin Kemin Tervahallilla ja Tornion Putaanhallilla, futsal harjoitteisiin osallistui yhteensä 10 maalivahtia, jotka edustivat FC Kemiä, TP-47:ä ja FTK:ta. Jalkapalloharjoitukset pidettiin Tornion Lappiahallissa ja sinne osallistui 24 maalivahtia FC Kemistä ja TP-47 :stä. Kaikissa harjoitteissa pääpainona pidettiin perustekniikoiden käyttäminen torjuntatilanteissa,  ja sitä että hyvin tehdyt perusasiat takaavat vankan pohjan hyvälle maalivahti tulevaisuudelle: "10 puhdasta suoritusta on parempi kuin 100 sinnepäin tehtyä".

Dusan kävi myös tutustumassa kohta valmistuvaan seuramme tekniikkataloon ja hän oli myyty talon tulevasta harjoittelukonseptista, sillä talo on juuri omiaan kehittämään myös nuorten maalivahtien perustaitoa ilman, että tarvitaan 30 metrin kattokorkeus. Uudet perspektiivit luo uusia ajatuksia ja myös uutta intoa omaan tekemiseen, toivottavasti jokainen paikallaolleista valmentajista ja pelaajista myös kokivat samoin.