FC Kemi aloitti hirstoriallisen kauden futsalin ykkösessä..

11.10.2014

Puolen vuoden odotus on ohitse ja futsalpallo sai taas kyytiä FC Kemin aloittaessa kautensa miesten ykkösdivisioonassa. Runsaslukuista yleisöä ei jätetty kylmäksi, vaan FC Kemin pojat tarjosivat vastinetta rahoille. Maaleja nähtiin ja kortteja myös jaeltiin poikkeuksellisen värikkäästi. Kotijoukkue aloitti ottelun täydellisellä pelin hallinnalla ja vastustajalla oli suuria vaikeuksia käynnistää omaa peliään. FC Kemin loi tasaisella tahdilla maalipaikkoja, mutta vastustajan maalissa pelannut Janne Nurmi oli mies paikallaan. Kerta toisensa jälkeen pallot löysivät tiensä väljemmille vesille. Ajassa 6.30 ensimmäinen maali näki päivänvalon Joona Vetelin toimesta, Samuli Lätin hienosta esityöstä. Toisen maalin viimeisteli Henri Louste, Jussi-Esko Bergin ja Keijo Huuskon juoniessa pallon maaliviivoille. Hieman ennen puoliaikaa LoPa pääsi kaventamaan 2-1 tilanteeksi vastahyökkäyksestä. Puoliajalle mentäessä näyttivät kotijoukkueen otteet johtavan enemmin tai myöhemmin selvään voittoon.

 Toisesta puoliajasta muodostuikin muuta kuin kotijoukkueen show. Ottelussa jaettiin lähes kymmenen korttia, joista kolme oli punaisia. 27 minuutin kohdalla vierasjoukkue sortui väsyneenä käyttämään kohtuutonta voimaa pelaajan pysäyttämiseen, mutta tilanteesta selvittiin onneksi säikähdyksellä ja punaisella kortilla. FC Kemi käytti tilanteen hyväksi ja siirtyi 3-2 johtoon Samuli Lätin oivallisella laukauksella. Maalia edeltänyt kova taklaus ajoi molemmat joukkueet tunteiden valtaan ja kotijoukkue sai katsella kaksi kertaa punaista korttia ottelun viimeisillä minuuteilla. Lähes 4 minuuttia joutui kotijoukkue taistelemaan vajaalla LoPa:n pyörittäessä välillä viidellä pelaajalla kemiläisten kolmikkoa. Maalissa hyvän ottelun pelannut Ville Valli kesti yhdessä uhrautuvan puolustuksen kanssa pyörityksen ja pisteet jäivät 3-2 lukemin kotijoukkueelle.

 Valmentaja Kalle Huuskon kommentit ottelusta: Pojat ovat kasvaneet jo miehiksi. Ottelu muistutti välillä painimatsia, mutta silti kukaan pelaajista ei ottanut taka-askeleita. Pelillisesti varsinkin ensimmäinen puoliaika oli laadukasta työskentelyä joukkueelta. Toisella puoliskolla vastustaja päästettiin otteluun mukaan liian helposti, mutta maalia ei enää suostuttu päästämään. Tuuriakin hieman tarvittiin, jotta selvisimme ottelusta voittajana, mutta toisaalta ilman ulosajojamme ei vastustaja olisi kyennyt peliä lopussa pyörittämään. Tärkeintä oli aloittaa kausi voitolla ja saada nuorille pelaajille kokemusta kovemmalta sarjatasolta. Kiitos runsaslukuiselle yleisölle, joka oli tullut katsomaan Kemi-Tornion poikien edesottamuksia. Yksi on kuitenkin poissa katsomoista…