FC Kemin Kyösti Kähköselle 2014 huoltajapalkinto

9.10.2014


FC Kemin Kyösti Kähköselle 2014 huoltajapalkinto

 

FC Kemin huoltaja Kyösti Kähkönen on Vuoden 2014 jalkapallohuoltaja. Kähkönen voitti sekä yleisöäänestyksessä että tuomariäänillä Cramon ja Suomen Palloliiton järjestämän kilpailun.

Tuomariston muodostaneet Cramo ja Suomen Palloliitto päätyivät yksimielisesti siihen, että yleisön suosikki ansaitsi myös koko kilpailun voiton.

Kähkönen on toiminut vuosia niin edustusjoukkueen kuin junnujoukkueenkin huoltajana. Häntä voittajaksi ehdottaneet kertovat, että mies on mukana myös futsal-toiminnassa, joten vapaaehtoistyö on ympärivuotista.

Kun nuorin Kähkösen lapsista aloitti pelaamisen, löysi Kähkönen itsensä ensin kentän laidalta ja myöhemmin pelimatkoilta. Kähkönen on itsekin pelannut jalkapalloa ja toiminut valmentajana ja joukkueenjohtajana.

Hän kertoo, että voitto oli pienelle FC Kemin seuralle iso asia.

– Pidän tätä voittoa kunnianosoituksena koko pohjoisen Suomen jalkapallokulttuurille. Toivon, että voitto kannustaa myös tulevia käsiä tarttumaan huoltajan töihin, kertoo kirvesmiehenä siviiliammatissaan työskentelevä Kähkönen.

Kähkönen palkitaan Suomen ja Kreikan välisessä EM-karsintaottelussa lauantaina. Palkintona on pelimatka Budapestiin sekä avustus Kähkösen huoltamalle joukkueelle.

 

Lähde: Pohjolan Sanomat