AS Moon - FC Kemi

28.9.2014

AS Moon - FC Kemi

 

Kauden viimeinen ottelu pelattiin Raahen Koivuluodon hyväkuntoisella nurmikentällä AS Moonia vastaan. Pelissä oli panosta, sillä ennen viimeistä kierrosta myös FC Kemillä oli mahdollisuus sarjanousuun. Toki se olisi edellyttänyt Santa Clausin jäämistä vähintään tasuriin. Peliä vaikeutti voimakas, lähes kentän suuntainen tuuli. Ensimmäisellä jaksolla peli aaltoili puolelta toiselle FC Kemin luodessa muutaman maukkaan maalipaikan niissä kuitenkaan onnistumatta. AS Moon sai yhden paikan pallon leijaillessa yllättäen myötätuulen avittamana FC Kemin topparin yli suoraan hyökkääjän jalkaan. Läpipäässeen hyökkääjän laukauksen kuitenkin Mikko Vilmunen torjui jalallaan. Pelikellon näyttäessä 43 minuuttia AS Moon sai taas pitkän pallon laitaan hyökkääjälleen, joka päätti yrittää joko keskitystä tai laukausta, mutta niin tai näin pallo leijaili tuulen avulla 35-40 metristä suoraan FC Kemin maalin takanurkkaan. Ikävä maali juuri ennen taukoa. Kun vielä tiedot Oulusta kertoivat Santan olevan tasatilanteessa, tarvittiin ehdottomasti vähintään kaksi maalia toisella jaksolla nousumahdollisuuksien ylläpitämiseksi.

Mutta kuten hyvin tiedetään, maalinteko ei aina ole helppoa. Ei vaikka paikkojakin saa luotua. Myötätuuli takanaan FC Kemi painoi väkisin pelin AS Moonin päähän, jossa kotijoukkue kävi sinnikästä puolustustaistelua säilyttääkseen johtoasemansa. Pitkään se näytti onnistuvankin, kunnes 68.minuutilla Keijo Huusko sai vastustajan puolustajasta kimmonneen pallon itselleen, kiersi maalivahdin ja sijoitti tyhjiin tasoittaen pelin. Kun tiedettiin Santan olevan yhä tasurissa, maali oli saatava väkisin. Tällä kertaa onni ei kuitenkaan kantanut perille, sillä tolppaa lähemmäs ei lopussa päästy, vaikka pallo sinnikkäästi kotijoukkueen boksiin toimitettiin. Lopulta myös Oulusta kantautui tieto Santan voitosta yliajalla, joten AS Moon - FC Kemin pelin lopputulos 1-1 ei kuitenkaan sitten FC Kemin nousua vienyt.

Kokoonpano: Mikko Vilmunen, Juuso Lippo, Nathan Ifeanyi, Keijo Huusko, Anatoli Bulgakov, Joni Lehosmaa, Teemu Kemppe, Jani Kokkila, Paavo Jokinen, Tommy Torvikoski, Mikko Lapa-aho. Vaihdossa: Jani Kähkönen, Juuso Pennanen, Do Khupeh, Iiro Vanha, Jaiteh Saikou, Tero-Antti Kuukasjärvi, Aleksi Tammela.

Valmentajan kommentit: Pettymys pelin jälkeen. Toiveena oli kuitenkin nousu vähintään kakkostilalle. Santa kuitenkin selvitti omansa, joten onnittelut Rovaniemelle sarjanoususta. Pitkä kausi takana ja yhteenvedon aika on hiukan myöhemmin. Alkuperäinen tavoite tälle kaudelle oli sijoittua neljän joukkoon ja se toteutui, mutta kausi sujui sen verran hyvin, että suurempikin saalis oli loppuun asti mahdollinen. Ei kuitenkaan vielä tullut tänä vuonna.