FC-88 Kemi Edustus: Kohti alkavaa sarjakautta

4.5.2010

FC-88 Kemi Edustus: Kohti alkavaa sarjakautta

 

Edustusjoukkue lähtee kauteen ainoana tavoitteenaan sarjan voitto ja sitä kautta nousu kolmanteen divisioonaan. Harjoitusmäärät talvella ovat olleet vaatimattomia, pari ensimmäistä kuukautta mentiin yhden harjoituksen ja yhden pelin viikkotahtiin. Kuntopuolen harjoittelu jätettiin tarkoituksella pelaajien omalle vastuulle, mutta harjoituspeleissä on tullut huomattua, että joidenkin pelaajien osalta lenkkeily on jäänyt todennäköisesti sohvan ja jääkaapin välille. Hiihtoloman jälkeen saimme toisen hallivuoron Torniosta, jossa harjoitusolosuhteet ovat muuten hyvät, mutta kenttä tahtoo käydä 20 miehen ryhmälle liian pieneksi. Toisaalta ei tuolla junkohallin pakastimessakaan kovin mieluista ole treenata, mutta ne ovat asioita, joihin me emme voi vaikuttaa.

Joukkueessa on listalla kolmisenkymmentä pelaajaa, jossa on mukana entisiä sarjajyriä, tulevia sellaisia sekä b-juniori-ikäisiä lahjakkuuksia. Joukkueen ilme ja asenne harjoituksissa on ollut erittäin hyvää, ja voimmekin valmentajaparini Oksalan Tumen kanssa olla luottavaisia joukkueeseen tulevalla kaudella ja kaikesta tekemisestä näkee, että kaikilla pelaajilla on asenne kohdallaan. Useiden pelaajien kohdalla on lyhyessä ajassa näkynyt selkeää kehitystä ja joukkueena pelaaminenkin sujuu jo huomattavasti paremmin kuin helmikuussa, jolloin hommaa aloiteltiin. Maalivahtivalmennukseen saimme yhden parhaista alallaan eli Eero Mäki-Jokela liittyi valmennustiimiimme maaliskuussa ja tarjoaa varmasti koppareillemme Joonas Kuosmaselle, Jani Impiölle ja Ville Järviselle loistavat mahdollisuudet kehittyä ja edetä urallaan.

Itse sarjasta ei itsellä ole paljon tietoa, mutta uskoisin meidän joukkueen olevan riittävän vahva, jotta tavoitteeseen päästäisiin. Pahimpina vastustajina ennakkoon pidän Keminmaa pallon sekä Muurolan joukkueita. Mielenkiintoista tulee myös olemaan, kuinka esimerkiksi pelaajamme pärjäävät jossain Pasmajärven ”sametilla” poromiehiä vastaan. Joukkueemme tulee pelaamaan viihdyttävää, nykyaikaista jalkapalloa ja valmennusfilosofiaani kuuluukin se, että jalkapallo on lähempänä shakkia kuin maratonjuoksua. Toisin sanoen fc:n joukkue ei tule juoksemaan kieli vyön alla peleissä, vaan pallo pidetään omalla joukkueella ja laitetaan vastustaja juoksemaan.

Toivottavasti myös yleisö löytää kesällä tiensä katsomaan nelosdivarin jalkapalloa ja kannustamaan perinteistä kemiläistä seuraa hyviin suorituksiin. Kukapa ei haluaisi nähdä kuinka Jari ”ootsi” Åhman kynää muutamat länget per peli tai Tuomas Isteri sekoittaa viimeistään puheillaan vastustajan pelipakkaa. Junnuikäisistä pelaajista Joona Veteli ja Jani Kähkönen ovat osoittaneet talven harjoituspeleissä olevansa valmiita pelaamaan miesten sarjassa ja heistä tullaan vielä tulevaisuudessa kuulemaan muuallakin kuin Kemissä. Lisäksi uutena tuttavuutena Kemiläisille nostaisin esiin Harri Kurkelan, Henri Halvarin ja Mikko Lapa-Ahon lupaavat otteet harjoituspeleissä, joilla he ovat osoittaneet olevansa jo nyt jopa kakkosen tason pelimiehiä.

Näillä sanoilla lähdemme yhdessä poikien kanssa voittamaan sarjaa ja toteuttamaan ensimmäisen askeleen tavoitteestamme. Yhteistyöyrityksille annan kiitosta jo etukäteen, koska he ovat luottaneet meidän juttuumme ja omalta osaltaan mahdollistavat meidän tehdä työtämme rauhassa ja laatia pidempiä suunnitelmia. Asia, josta voi olla varma on, että jokainen pelaaja kantaa kunnialla pienen ja sympaattisen kasikasin paitaa kaudella 2010 ja siitä eteenpäin.

 

Kemissä 4.5.2010
Valmentaja, Arto Hakala