FC-88 Kemi Edustuksen sarja-avaus

8.5.2010

FC-88 Kemi Edustuksen sarja-avaus

 

ARPS 1 – 6 FC-88

Tulos: 1 - 6
Puoliaika: 1 - 1

Kausi 2010 pyörähti käyntiin FC-88:n edustuksen osalta lauantaina 8.5.2010, jolloin joukkue kohtasi Arpelan palloseuran aurinkoisella Tornion ammattikoulun tekonurmikentällä.

Ottelun alusta lähtien oli selvää, että vastustaja keskittyi puolustamaan ja antoi 88- miehien hallita palloa. 0-1 johtomaali tuli kuitenkin vastustajan totaalisella lahjoituksella, kun Arpelan pelaaja sijoitti pallon varmuudella ohi oman maalivahdin… mutta kaikki lasketaan. Vastustaja sai hyökkäyspäässä ainoat tilanteensa erikoistilanteista, joista jokainen tuotti vaikeuksia huolimattomasti puolustaneelle FC:lle. Arpelan tasoitus syntyikin sivulta tulleesta vapaapotkusta, jossa miesvartiointi petti pahemman kerran ja maalivahti Joonas ”Jopi” Kuosmaselle ei jäänyt mahdollisuutta torjuntaan. Ensimmäinen jakso jatkui loppuun FC:n hallinnassa, mutta tauolle siirryttiin lukemissa 1-1.

Toiselle jaksolle vierailijat tekivät muutoksen peliryhmitykseen siirtymällä kolmen pelaajan puolustukseen ja lisäämällä miehiä kärkeen. Toinen jakso pelattiinkin käytännössä koko ajan Arpelan kenttäpuoliskolla, ja FC teki kentällä mitä halusi. Lukuisista tilanteista pallo saatiin verkon perukoille 5 kertaa. 1-2 maalin laukoi Jari ”Ootsi” Åhman 20 metristä tarkasti ja voimalla ohi vastustajan maalivahdin. Kolme seuraavaa maalia meni Juuso ”Pönä” Kumpulaisen nimiin, joista hän viimeisteli kaksi rangaistuspotkuista, ja kolmannen nikkasi lähietäisyydeltä verkon perukoille Markus ”Ykä” Karhusen loistavasta keskityksestä. Ottelun päätösnumerot iski Tuomas Isteri lauottuaan lähietäisyydeltä maalin kattoon, sen jälkeen kun hän oli ensin vienyt kahta vastustajan pakkia taitavilla lanneliikkeillä.

Kokonaisuutena ottelu tarjosi hyvää viihdettä, ja vaikka vastustaja ei sarjan kärkipäässä tule keikkumaankaan oli tämä hyvä osoitus kasikasin vahvuudesta tulevassa sarjassa.


Valmentajien kommentit:

"Ensimmäinen jakso oli hakemista ja vaikka hallitsimme, ei hirveän hyviin maalipaikkoihin kuitenkaan päästy. Vastustaja sumputti hyvin ja me yritimme liikaa murtautua keskeltä, käytimme myös laitoja aivan liian vähän."

"Toiselle jaksolle nostimme pakettia ylemmäs, ja 1-2 maalin jälkeen peli vapautui ja pelasimme hienosti. Jokainen pelaaja antoi omalla pelillään hyvän panoksen, joten tässä ottelussa ei ollut yhtään ylitse muiden vaan koko joukkue ansaitsee kiitokset hyvästä pelistä. Sarja on nyt avattu ja ensimmäisen pelin vaikeudet voitettu, joten tästä on hyvä jatkaa ensi viikolla Rovaniemeläisen FC Rio Granden kaatoon."