C96-joukkueelle voittoja ja tasureita P95-sarjassa

18.5.2010

28.4.2010                                  FC Lynx 4  – 4  FC-88 Kemi


FC-88 Kemin C96-joukkue aloitti sarjakautensa Saarenkylän tekonurmella 28.4.2010, vastassaan sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva FC Lynx P95-joukkue. Ilma oli kolean keväinen, ja peli oli ensimmäinen -96 pojille vanhemmassa ikäluokassa. Ottelun tulos 4-4 oli hyvä tapahtumiin nähden, sillä Lynx osoittautui vahvaksi vastustajaksi. FC-88 siirtyi Jimmy Vettaisen kahdella perättäisellä osumalla 0-2 johtoasemaan. Vastustaja kavensi pelin vapaapotkusta ja meni 3-2 johtoon kahdella läpiajolla.  Tämän jälkeen kentällä teki tuhojaan Joona Veteli, joka ensin tasoitti pelin ja järjesteli tämän jälkeen Topias Wienan läpi ajoon. Topias ei erehtynyt ja tulostaulu näytti 3-4 johtoa FC-88 pojille. Lynx ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tasoitti pelin, muassaan hieman onneakin,  kaukolaukauksella 4-4 lopputilanteeseen.

Päävalmentaja Markku ”Nakki” Oksalan kommentit pelistä:
Hyvä peli molemmilta joukkueilta. Joona Veteli raatoi keskikentän alapuolella isolla alueella ja Wonderful ”Väinö” Maw aiheutti jatkuvasti vastustajan puolustukselle vaikeuksia nopeudellaan. Puolustus pelasi hyvin, vaikka vastustaja saikin neljä maalia aikaiseksi.

 

2.5.2010                              FC-88 Kemi – OLS 96 sininen 

Lopputulos: 4 - 0
Puoliaika: 0 - 0

Junkohallissa vastaan asettui jo monista turnauksista tuttu OLS 96 sininen, joka oli hieman hallinnut aikaisemmissa koitoksissa. Jotain oli kuitenkin talvenharjoituskaudella tapahtunut FC-88 harjoitusvuoroilla, sillä vierasjoukkue ei kyennyt vastaamaan joukkueemme esittämään syöttö peliin. Ensimmäinen minuutin kohdalla Jimmy Vettainen vei joukkueemme 1-0 johtoon ja hetken päästä hän toisti kuvion ja joukkue asettui 2-0 johtoasemaan. 3-0 maali oli kuin oppikirjasta, hienojen syöttöjen jälkeen pallo Jimmylle taustalta nousseen Matias ”Matte” Gomanin oikea-aikainen nousu ja mieletön karjahdus, johon Jimmy vastasi hienolla syötöllä. Tähän syöttöön ”Matten” oli helppo päättää hyökkäys, eli pallo löytyi verkon perukoilta hienon laukauksen saattelemana. 4-0 maali oli taas hieno esitys Kukun taidonnäytetekniikasta. Kesytettyään pallon tuikkasi Kuku nopean ja yllättävän kärkkärin (treenattu paljon) kohti maalia. Vastustajan maalivahti oli voimaton salaman nopean oivalluksen edessä. Puoliajalle mentiin FC-88 johtaessa peliä 4-0.

Toinen puoliaika oli hieman sekavaa potkiskelua pelin ratkettua jo niin aikaisessa vaiheessa. Vastustaja nosti kärkeen kaksi joukkueensa isokokoisinta poikaa ja alkoi pelaamaan OLS :n pojille epätyypillistä pitkänpallon peliä, jossa keskikenttää ei pahemmin kuormitettu.

Päävalmentaja Markku Oksalan kommentit pelistä:
Erittäin hyvä ja kurinalainen esitys joukkueelta. Matten Hieno maali ansaitsee myös kehunsa. Jimmy Vettaisen loistavat kaksi peliä ja neljä maalia osoittaa kuinka hirmuista vauhtia Jimmy on kehittynyt talven aikana.

 

8.5.2010                              FC-88 Kemi 1 - 1 OTP 95
 

Junkohalli OY:n hinnoitellessa itsensä pihalle ja muiden alueen tekonurmien ollessa täynnä pelattiin peli Karihaaran soralla. Tästä hyötyi huomattavasti enemmän fyysisempi vierasjoukkue, joka ei kaivannut samettipohjaa jalkojensa alle.  Kotijoukkue aloitti pelin totuttuun tyyliin siirtelemällä palloa lyhyillä maasyötillä.  Vastustaja sai löytyä painetta puolustuspäähän ja katkaistua pitkän poikittaissyötön. Ja niinhän siinä käy, että kun siirtelee palloa tarpeeksi kauan alaspäin, niin jossain vaiheessa vastustaja sen katkaisee. Nyt vastustajalta meni 30 sekuntia tähän työhön, ja tulostaululle ilmestyi 0-1 tulos. Kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut vastustajan salamamaalista vaan luotti itseensä ja omaan peliin. Vahvan hallinnan ja syöttö työskentelyn seurauksena FC-88 tasoitti pelin ensimmäisen puoliajan lopussa 1-1 tilanteeseen. Pallo pelattiin kärkeen Topias Wienalle, joka pudotti pallon Paavo Jokiselle. Paavo tälläsikin hienon kaukolaukaisun ja pallo löysi varmasti tiensä maalin takakulmaan. Täysin ansaittu tasoitus kotijoukkueelle.

Toinen puoliaika oli hienoista hallintaa kotijoukkueelta. Vastustaja pelasi pitkää palloa koko pelin ajan yksinäiselle kärjelle. Pari kertaa se meinasikin toimia, mutta läpiajot poimi parempaan talteen loistavan pelin pelannut maalivahti Aleksi Tammela.

Päävalmentaja Markku ”Nakki” Oksalan kommentti pelistä:
Jälleen hyvä ja kurinalainen peli alkua lukuun ottamatta, mutta näinhän sen pitääkin mennä. Eli virheistä opitaan!!

 

13.5.2010                            FC-88 Kemi 4 – 1 OLS 96 keltainen
 

Keminmaan uudella tekonurmelle FC-88 vastustajaksi asettui  2/3 –osaa Pohjois-Suomen C96-piirijoukkueesta. Loput 1/3 osaa löytyykin sitten toisesta OLS :n porukasta, joka voitettiin 4-0 , sekä  kahdesta FC Lynxin pelaajasta. Tämä ei kuitenkaan FC-88 poikia tuntunut häiritsevän, vaikkakin 0- 1 maalin teki vierasjoukkue kotijoukkueen pelin ainoan puolustuspään virheen seurauksena. Vastustaja siirteli palloa hienosti alakerrassa, mutta keskikenttää pidemmälle hieno syöttely ei kuitenkaan edennyt. Vastustajan kärkimiehillä olikin hieman tylsää kentällä sillä palloon he eivät juuri pelissä saaneet koskea, eikä vierasjoukkue vaihtojakaan halunnut liiemmin käyttää. Omalla kenttäpuoliskolla FC-88 pojat iskivät nopeasti sovitulla tavalla vastustajaan kiinni ja vastustajan näyttävä syöttötyöskentely tyrehtyi siihen. Fyysisesti samankokoinen vastustaja hävisi jokaisen kaksinkamppailun keskialueella. Näistä tappioista käynnistyi FC-88 nopeat hyökkäykset. Kärjessä ja laidassa Pyörinyt Wonderful ”Väinö” oli Oululaisille liian nopea ja taitava. ”Väinö” tekikin kolme hienoa maalia lähes yksilösuorituksina. Välillä ”Väinö” konttasi kolmea vastustajaa vastaan ja pallo silti pysyi kontrollissa. 4-1 ja voitto maalin teki Samuli Majabacka hienosti päällään. Ottelussa onnistui myös toisella laidalla viilettänyt Uljas Uusikylä, joka oli lähes pysäyttämätön. Keskikentällä pelannut Paavo Jokinen ja puolustuksen lukko Samuli Sanaksenaho pelasivat myös hienosti.

Joukkueen taktista osaamista täytyy kyllä kehua, moni katsojakaan ei varmasti huomannut, kuinka hyvin FC-88 joukkue liikkui oikeaoppisesti pallon suuntaan peittäen kaikki syöttösuunnat, pakottaen vastustajan huonoon syöttöön, johon sitten iskettiin. Katsomosta löytynyt junioripäällikkö Kalle Huusko kehui ”Nakin” ja Pekka Lehosmaan tekemää työtä. Täytyy kyllä ihmetellä kuinka hienosti Nakki saa opetettua pojille taktisia ajatuksia. Pojat ovat kumminkin vasta 13 -14 -vuotiaita. ”Hatun noston arvoista toimintaa Nakilta.” Kehui Kalle Huusko

Päävalmentaja Markku ”Nakki” Oksalan kommentti pelistä: 
Ei voi kuin ihmetellä….  vastustajalla oli pelissä mukana 16 poikaa, joista 12 kuuluu C96-poikien Pohjois-Suomen piirijoukkueeseen ja meiltä ei ole kelvannut yksikään pelaaja kyseiseen joukkueeseen, vaikka poikia on kyllä sinne ehdoteltu. Viimeistään tässä vaiheessa pojat näyttivät mitä osaavat.  Näyttää myös, ettei talven kova treenaaminen ole mennyt hukkaan. Pojat myös näyttivät olevansa joukkue isolla ”J:llä”