FC:n Edustukselle kolme pistettä kotiin hienolla toisen puoliajan esityksellä

24.7.2010

FC:n Edustukselle kolme pistettä kotiin hienolla toisen puoliajan esityksellä

 

Kolarin Kontio 1 – 4 FC-88 Kemi

La 24.7.2010

 Lapin viikonloppukiertue aloitettiin lauantaina Kolarissa. Kolme pistettä haettiin mukaan 1-4 (0-0) tuloksella. Maalintekijöinä Mikko ”Uikku” Uimonen 2, Henri ”Henkka” Halvari ja Juuso ”Pönä” Kumpulainen.

 

Ensimmäinen puoliaika oli tahmea, mutta kuitenkin hienokseltaan FC-88:n hallinnassa. 1. puoliajan paras maalintekopaikka siunaantui Pönälle, mutta läpiajon torjui hyvin vastaan tullut Kolarin maalivahti. Kolari pelasi hieman oudolla taktiikalla, 5-2-3, tarkoituksena heittää pitkää palloa ja kolme perään. Muutaman kerran saivatkin tilanteen poikasen aikaiseksi, mutta sen vaarallisempaa ei syntynyt.

Toiselle puoliajalle FC-88 vaihtoi taktiikan 4-3-3 -> 4-4-2 ja tulosta alkoi syntyä. Kolari oli toisen puoliajan alusta lähtien vastaantulija eikä voittajasta ollut epäselvyyttä. Maalinteon aloitti Mikko Uimonen hienolla vasemman jalan laukauksella yläriman kautta maaliin. Maali syntyi 58 min kohdalla ja oli Uimoselle kauden ensimmäinen.Toisen maalin viimeisteli joukkueen kapteeni Henri Halvari pakin paikalta hienon nousun jälkeen(70min). Halvari pelasi hienosti yhteen Isterin kanssa, joka vapautti Halvarin läpiajoon, mistä ei erehtynyt. Maalin päätteeksi kärrynpyörä + voltti taaksepäin, normaalia nelosdivarissa :) Kolmas maali (75min) oli Uimosen käsialaa ja se syntyi  nostamalla pallon hallitusti yli vastaan tulleen maalivahdin. 0-4 maalin iski maalinedus hässäkän jälkeen FC:n ykköspyssy 84min kohdalla. Samalla Pönä sai pari peliä kestäneen kuivan kauden poikki. Kuosmasen nollapeli meni pilalle pari minuuttia ennen loppua, kun Kolari kavensi erikoistilanteesta. Vapaaksi jäänyt Kolarin kaveri puski rauhassa pallon maaliin. Tähän ongelmaan tullaa jatkossa kiinnittämään huomiota.

B-juniori-ikäiset Eetu Pääkkölä ja Sami Huhtiniemi tekivät ensi esiintymisensä edustusjoukkueessa, ja kummastakin voi sanoa ettei ole kuin ajan kysymys milloin pojat nousevat taistelemaan aloituksen paikasta. Lisäksi B-juniorit Jimi ja Joona pelasivat vahvasti kuten aina. Varsinkin Joonan ja Isterin yhteispeli keskikentällä oli välillä mallikasta, minkä seurauksena hyökkääjille siunaantui useampi maalipaikka. Ei pidä unohtaa Uimosen tekemiä maaleja, jotka olivat ratkaisevia voiton suhteen. Halvari oli luonnollisen varma omassa päädyssä, mutta siirto vasemmalta oikealle toi myös vaarallisuutta vastustajan päätyyn.

 

Joonas Kuosmanen

Henri Halvari ”C”

Juuso Grönlund

Teijo Kälkäjä

Joona Veteli

Tuomas Isteri  -> 35 min Uimonen

Juuso Kumpulainen  -> 88 min Ville Vataja

Markus Karhunen  -> 82 min Jimi Moilanen

Eetu Pääkkölä  -> 46 min Tuomas Isteri

Jimi Moilanen  -> 70 min Sami Huhtiniemi

Elmo Palosaari  -> 30 min Mika Isomaa -> 46 min Elmo Palosaari -> 80 min Jani Kähkönen