FC:n Edustuksen surkea loppu viikonlopulle

25.7.2010

FC:n Edustuksen surkea loppu viikonlopulle
 

KiPS 3 –  1 FC-88 Kemi

 Su 25.7.2010

Hyvin alkanut viikonloppu sai nolon päätöksen, kun sunnuntaina tuli turpaan KiPS:ltä lukemin 3-1. Ainoan maalin iski Mikko Uimonen Kumpulaisen syötöstä 18 min kohdalla. Tässä vaiheessa kaikki näytti hyvältä, kun johdettiin ja peli oli täysin hallinnassa. Kymmenen minuuttia myöhemmin Isteri vapautti Uimosen läpiajoon, mutta Uikku, ohitettuaan maalivahdin, sijoitti epäonnekseen ohi maalin. Uikun paikan lisäksi oli useampi puolittainen maalipaikka, mutta pallo ei löytänyt sisään.

35min kohdalla FC-88:n peli hajosi käsittämättömästi. Tätä edelsi tilanne jossa KiPS:n kaveri uhkaili Kumpulaista tilanteen jälkeen, jonka jälkeen hän käveli Kumpulaisen luo ja tönäisi tämän maahan. Tuomarin ratkaisu oli ”Ei mitään”. Muuten hyvin tuominnut tuomari teki käsittämättömän ratkaisun. No, ei mitään selityksiä, mutta tilanteen jälkeen KiPs hallitsi erän loppua ja sai tasoituksen minuutti ennen puoliaikaa.

Puoliajalla tilanne nollattiin, vaikka aluksi kopissa oli hieman kireä tunnelma viime hetken tasoituksesta. Toinen puoliaika oli vielä ensimmäistä puoliaikaa selvempää hallintaa, mutta palloa ei saatu millään sisälle. Uimoselle ja Halvarille siunaantui parhaimmat paikat, mutta ei. Sami Huhtiniemi murtautui laidalta puolittaiseen maalintekopaikkaan monta kertaa, mutta onni ei ollut puolella. Lisäksi oli muitakin paikkoja, eikä yhtään sisään.

Niin siinä aina käy, kun ei itse tee, vastustaja rankaisee, vaikka olisi kuinka huonompi. Kulmasta KiPs:n iso kaveri puski yläkulmaan, eikä B-juniori Ville Järvisellä ollut mitään mahdollisuuksia. Loppulukemat 3-1 oli kosmetiikkaa, kun FC-88:n alin mies hukkasi pallon puolessa kentässä.

Tappiosta huolimatta pelistä esille voi nostaa Joona Vetelin kovan työn keskikentällä, Sami Huhtiniemen nousut vasemmalla laidalla ja Ville Järvisen pelastukset ensimmäisen erän lopulla. Kapteeniksi reissun aikana valittu Henri Halvari oli alakerran lukko ja kaverin peräänantamattomuus luo henkeä koko joukkueseen.

Joonas Kuosmanen  -> 0 min Ville Järvinen

Henri Halvari ”C”

Teijo Kälkäjä

Elmo Palosaari

Juuso Grönlund

Joona Veteli

Tuomas Isteri  -> 82 min Jani Kähkönen

Markus Karhunen

Jimi Moilanen

Mikko Uimonen  -> 88 min Mika Isomaa

Juuso Kumpulainen  -> 46 min Sami Huhtiniemi
 

Ville Vataja

Eetu Pääkkölä