Paikallispeli kääntyi FC-88:n voitoksi

21.8.2010

Paikallispeli kääntyi FC-88:n voitoksi

 

FC-88 Kemi 3 – 0 KemPa

Tulos: 3 - 0
Puoliaika: 0 - 0

La 21.08.2010

Paikallispeli KemPaa vastaan kääntyi lopuksi selvään FC-88:n 3 – 0 (0-0) voittoon ja mahdollisuudet nousuun säilyivät. FC-88 lähti otteluun ilman sarjan maalipörssin kärkinimeä Juuso Kumpulaista, keskikentän Jari Åhmania ja Tuomas Isteriä.

Ensimmäinen puoliaika oli pääsääntöisesti tasaista pelaamista keskikentällä, mutta puoliajan parhaimmat maalipaikat loi kotijoukkue. KemPa piti linjaa kohtalaisen ylhäällä, joten loppukaudeksi nopeutensa löytänyt Mikko ”Uikku” Uimonen pelattiin kaksi kertaa linjan läpi maalintekoon Tapio ”Heno” Heinosen ja Joona Vetelin toimesta. Molemmilla kerroilla vastustajan maalivahti veti pitemmän korren, mutta oli vain ajan kysymys milloin vastaavista paikoista laitetaan sisään. Lisäksi yhden kerran molemmilla joukkueilla oli kulman jälkeen mahdollisuus maalintekoon, mutta puoliajalle lähdettiin tasatilanteesta 0-0. Siitäkin huolimatta, että toinen puoliaika oli tasainen, maalipaikat menivät kotijoukkueen hyväksi 4 - 1.

Ensimmäisen puoliajan lopussa tehtyjen muutosten jälkeen tulosta alkoi näkyä toisella puoliajalla. Heno oli siirretty hyökkäykseen Uikun kaveriksi ja Teijo ”Teke” Kälkäjä siirrettiin pakin tontilta keskikentän pohjalle. Ottelun ensimmäinen maali nähtiinkin kyseisten herrojen järjestelemänä n.55min kohdalla. FC-88 lähti nopeaan vastahyökkäykseen Henon syötettyä Uikulle vasempaan laitaan puolen kentän tuntumaan. Uikku jatkoi pallon lyhyen kuljetuksen jälkeen taustanousuun lähteneelle Tekelle, joka ehti palloon ennen KemPan maalivahtia. Maalivahti joutui kaatamaan Teken ja pallo pisteelle. Tuomitun rangaistuspotkun laittoi sisään varmasti, kokenut Markus ”Ykä” Karhunen.

Toinen maali nähtiin pian ensimmäisen perään. Uikku karvasi pallon itselle 16-rajan tuntumasta jonne KemPan maalivahtikin oli noussut vastaan. Uikku oli pallon karvattua selkä maaliin päin, joten hän siirsi pallon vieressä olleelle Joona Vetelille. Joona pääsi toimittamaan pallon hienon harhautuksen jälkeen maaliin. Alkoi olla ratkaisun makua ilmassa ja pelin tempo laski. Eikä kauan tarvinnut odottaa, kun Heno iski lopullisen niitin 3-0 ja peli oli taputeltu.

Isokokoisen KemPan vaarillisimmat tilanteet syntyivät kulmapotkuista, mutta muuten he eivät päässeet hätyyttelemään Joonas Kuosmasen vartioimaa FC-88:n maalia. Lopuksi voi sanoa, että kotijoukkueen esitys oli tasaisen kypsä, jonka jälkeen on hyvä lähteä jo tulevana keskiviikkona haastamaan Muurola sarjan voitosta.

 

Joonas Kuosmanen mv

Juuso Grönlund

Mikko Lapa-Aho

Henri Halvari ”C”

Teijo Kälkäjä                                         - >  Kari Salminen   60 min

Mikko Uimonen

Markus Karhunen                                 - > Jani Matinlassi    75 min

Sami Huhtiniemi                                  - > Tapio Heinonen  25 min            - > Jarkko Koski 77 min

Harri Kurkela                                         - > Elmo Palosaari   25 min

Jimi Moilanen                                        - > Harri Kurkela     70 min

Joona Veteli