B-junioreilla 9 pisteen päivä Rovaniemellä

15.1.2011

La 15.1.2011
FC-88 Kemin B-juniorit jatkoivat tavoitettaan metsästää Futsalin Sm-lopputurnauspaikkaa menestyksekkäästi. Edessä oli pitkä päivä, sillä ensimmäinen peli alkoi klo 10.50, ja viimeinen klo 18.40. Vastassa oli sarjan kärkijoukkueita, joten panokset turnauksessa olivat kovat.

Lynx kelt 1–2 FC-88

Tulos: 1 - 2
Puoliaika: 0 - 0

Päivän ensimmäinen peli oli juuri niin vaikea kun osattiin odottaakin. Aikainen aamuherätys ja matkustus Rovaniemelle näkyi hieman pelin alussa. Alussa peli ei ottanut kulkeakseen, ja puoliajalle mentiin 0-0 lukemissa. Ensimmäisellä jaksolla silmiinpistävää olivat helpot virheet, ja syöttöjen heikko laatu. Jakso oli tasainen, jota kumpikin joukkue hallitsi vuorollaan.

Puoliajalla tilannetta kuitenkin rauhoitettiin, ja pojat ottivat tilanteen haltuunsa. Peli kulki jo totutummin. Pelaajat saivat jalkoja liikkeelle, ja pallokin kulki mallikkaasti. Paikkoja pelissä oli ratkaista ottelu suurinumeroisemmaksikin, mutta viimeistely ei ollut parhaassa mahdollisessa kuosissa, ja loppu summerin soidessa taululla oli 1-2 lukemat FC-88 Kemin eduksi. Tästä oli hyvä jatkaa, ja alkoikin parin tunnin odottelu ja valmistautuminen päivän toiseen peliin, jossa vastassa olikin sitten sarjan kärkijoukkue Kajaanin Tarmo.

FC:n maalintekijöinä:
Olli Alakärppä, syöttäjä Ville Juvonen
Jimmy Vettainen, syöttäjä Ville Juvonen

FC Tarmo 1 – 2 FC-88

Tulos: 1 - 2
Puoliaika: 1 - 1

Päivän toinen peli. Pojat olivat jo valmiimpia ja ottelu olikin täysin hallinnassa. Lukemat eivät puhu joukkueen puolesta. Avausjako oli jo taas totutumman näköistä. Mallikkaita syöttöjä, upeita kiertoja ja muutenkin älykästä Futsalia. Avausosuma oli hienosti rakennetun vapaapotkukuvion tulosta. Vastustajan tasoitus syntyi kuitenkin heti kohta oman maalin jälkeen oman huolimattomuuden seurauksena. Jakso oli kuitenkin poikiemme hallinnassa, eikä vastustaja saanut oikein mitään aikaiseksi.

Toisella jaksolla jatkettiin siitä mihin ensimmäisellä jäätiin. palloa vieritettiin kohti vastustajan maalia, mutta viimeistely ei ottanut onnistuakseen. Toki vastustajallakin muutama paikka oli, mutta ei mitään todella vaarallisia tilanteita. Lopulta sinnikkyys palkittiin, ja pallo löytyi vastustajan verkosta. Lopussakin pojat pitivät ottelun hallinnassaan ja loppunumeroiksi kirjattiin arvokas 1-2 voitto. Seuraavan ottelun alkua saatiinkin sitten odotella 4 tuntia, eli ruokailuun, palauttelua ja valmistautumista.

FC:n maalintekijät:
Jani Kähkönen, syöttäjä Joona Veteli
Jimmy Vettainen, ei syöttäjää

  OsPa 0 – 2 FC-88

Tulos: 0 - 2
Puoliaika: 0 - 0

Pitkän päivän päätteeksi kohdattiin sitten OsPa. Kokoonpanoihin tehtiin viimeiseen peliin radikaaleja muutoksia, ja annettiin toisille pelaajille lepoa ja toisille vastuuta. Vastustaja ei ollut heikko, vaan pelasi hyvää Futsalia, joka ehkä sai pojat hieman hämilleen. Alku oli jälleen hankalaa, mutta nopeasti pojat saivat rytmistä kiinni, ja hallinta siirtyi nopeasti meille. Virheitä ei sattunut juurikaan, mutta vastustaja puolusti maaliaan todella sinnikkäästi, eikä hyvistäkään kuvioista saatu avausjaksolla maalia aikaiseksi.

Toinen jakso olikin sitten jo täyttä hallintaa. Vastustaja keskittyi lopussa enemmänkin potkimaan poikia kuin palloa. Onneksi loukkaantumisilta säästyttiin. Pojat pitivät hermonsa kurissa, ja voittoon tarvittavat osumatkin saatiin aikaiseksi jälleen kerran hienojen kuvioiden ja erikoistilanteiden seurauksena. Loppuvihellyksen kuuluessa taululla olivat numerot 0-2 ja poikien riemu saattoi alkaa, sillä tavoite oli 9 sarjapistettä, ja ne otettiin Kemiin mukaan.

FC:n maalintekijät:
Harri Nykänen, syöttäjä Joona Veteli
Harri Nykänen, syöttäjä Jimmy Vettainen