FC-88 Kemin B-juniorit varmistivat piirimestaruuden

12.2.2011

FC-88 Kemin B-juniorit pelasivat lauantaina 12.2.2011 viimeiset piirisarjapelinsä Futsalissa. Vastassa olivat OTP ja HauPa Keltainen. Turnauksessa oli panoksena sarjan piirimestaruus, sekä paikka 20.3.2011 Ylöjärvellä pelattavaan B-junioreiden SM-lopputurnaukseen.

Mestaruus varmistui jo aamun ensimmäisessä pelissä

FC-88 Kemi 8 – 0 OTP

Tulos: 8 - 0
Puoliaika: 4 - 0

Aamulla vastaan asettui OTP. Pelin alussa huomasi, että poikien mielessä painoi mahdollisuus päästä SM-turnaukseen. Ottelun alkutahdit määräsi heti ensikosketuksista FC-88, mutta palloa ei tunnuttu saavan millään vastustajan verkkoon, vaikka paikkoja oli tuhlattavaksi asti, ja maalipuita kolisteltiin useampaan otteeseen. Sitten ajassa 6.32 syntyi ottelun kannalta vapauttava maali, kun Jani Kähkönen ampui tarkan laukauksen vastustajan maaliin Joona Vetelin upeasta esityöstä. Tämä osuma vapautti poikien pelin, ja tuttu peli-ilo alkoi löytyä. Upeita kuvioita ja hienoja syöttöralleja nähtiin kentällä, ja ajassa 8.10 Matias Wiena viimeisteli Sami Huhtiniemen syötöstä. Ja vain 30 sekuntia edellisestä Kähkönen vapautti syötöllään maalintekoon Ville Juvosen. Taukonumerot 4-0 olivat Wienan käsialaa, Kähkösen toimiessa syöttäjänä.

Toisella jaksolla hallinta oli vieläkin selkeämpää. Eetu Pääkkölä siirsi kotijoukkueen 5-0 johtoon Olli Alakärpän passatessa. Puoli minuuttia edellisestä, ja taululle numerot 6-0. Joni Berg tekijänä, ja Veteli syöttäjänä. 7-0 tulokseen maalintekijäksi Joakim Väärälä, Kähkösen esityöstä. Loppunumerot 8-0 laukoi Veteli, Pääkkölän tarjoilusta.

Ottelun tehokkaimpina Jani Kähkönen 1+3, Matias Wiena 2+0, sekä Joona Veteli 1+2
 

         FC-88 Kemi 3 – 3  HauPa keltainen

Tulos: 3 - 3
Puoliaika: 3 - 1

Päivän jälkimmäinen ja piirisarjan viimeinen peli oli juuri niin vaikea, kun osattiin odottaa. Paras lataus oli mennyt ensimmäiseen peliin, ja panoksettomaan peliin oli hieman hankala lähteä. Avausosumaa jouduttiin odottamaan aina aikaan 11.55. Silloin Teemu Lantto vei FC-88:n johtoon Ville Juvosen syöttäessä. Joona Veteli lisäsi johtoa 2-0 lukemiin Eetu Pääkkölän toimiessa syöttäjänä. Olli Alakärppä siirsi kotijoukkueen 3-0 johtoon Matias Wienan loistavasta syötöstä. Sitten peli näytti jo ratkenneelta, ja poikien pelihuumori vajosi Oulunsalonhallin lattiaan. HauPa kavensi taukonumeroiksi 3-1 jakson viimeisellä minuutilla.

Toisella jaksolla kotijoukkue ei saanut palloa maaliin avoimistakaan paikoista. Pallo kulki kyllä aika-ajoin mallikkaasti pelaajilta toisille, mutta maalipuita lähemmäksi kotijoukkue ei päässyt. Sen sijaan vastustaja rankaisi armottomasti vähistäkin paikoistaan, ja sai tehtyä jakson kaksi ainoaa maalia. Näin loppusummerin soidessa taululla olivat numerot 3-3, ja FC-88 päätti piirisarjansa mestaruuteen ilman ainoatakaan tappiota. Seuraava koitos B-junioreilla futsalin osalta onkin sitten tuo kyseinen SM-lopputurnaus, jonne katseet suunnataan nyt luottavaisin mielin.