Yhteenveto FC-88 Kemin C96-poikien Futsal- piirisarjasta

15.2.2011

Hyvin menneen kesän jälkeen päätimme osallistua ensimmäistä kertaa Futsal- piirisarjaan. Joukkue oli hieman kesästä muuttunut. Kaikki 95-pojat menivät B-junnujen mukaan, ja koska KeVin porukka oli lopettanut, sieltä tuli meille muutama poika, sekä lisäksi -97 syntyneitä poikia. No, sarjaan ilmoitettiin mielestämme kaksi hyvin tasaista joukkuetta, punaiset ja keltaiset.

Ennen sarjan alkua ehdimme harjoitella kerran Futsalia, eikä koko sarjan aikana ollut oikein yhtään erityistä Futsal- harjoituskertaa, koska ei ollut paikkaa missä harjoitella. Tästä syystä odotuksetkaan eivät olleet kovin korkealla. Harjoittelimme pääasiassa Junkohallissa, ja Tervahallin painisalissa.

Sarja käynnistyi 4.12.2010. Välissä oli reilun kuukauden tauko, koska toinen turnaus oli vasta 9.1.2011. Viimeiset piirisarjaturnaukset olivat 29.1.2011, sekä 5.2.2011. Välillä haettiin Futsal- kokemusta Euro City – turnauksesta B-junnujen sarjassa.

Viimekesän hyvä pelivire oli jäänyt päälle. Heti alusta asti saimme huomata iloksemme, että vaikka harjoittelemme jalkapalloa, ja pelaamme Futsalia, niin molemmat joukkueet halusivat kokea jotain uutta tässä todella kehittävässä, nopeatempoisessa pelissä. Joukkueiden yhteishenki oli jälleen kerran aivan ennennäkemätöntä. Kaikki oltiin intoa täynnä, ja myös nuoremmat 97- pelaajat, mukaan lukien 98-syntynyt Tuukka Pikkarainen otettiin ”avosylin” vastaan.

Itse piirisarjaan osallistui 6 joukkuetta, ja tuloksena oli, että Punainen joukkue voitti piirimestaruuden maalein 56 -17. 10 peliä, joista 8 voittoa, 1 tasapeli ja 1 tappio. Keltainen joukkue sijoittui hienosti hopealle maalein 43 -15. 10 peliä, joista 8 voittoa ja 2 tappiota. Huomattavaa tässä kuitenkin on, että Keltaisen joukkueen tappiot tulivat molemmat oman seuran Punaiselle joukkueelle. Näin pojat raivasivat tiensä SM:ään eli Futsal- Mestareiden lopputurnaukseen, joka pelataan Tampereen Ylöjärvellä 13.3.2011. Ylöjärvelle lähdemme yhdellä joukkueella, johon on yhdistetty sekä Punainen -, että Keltainen joukkue, sillä nämä molemmat joukkueet ovat sen ansainneet.

SM-lopputurnauksessa saamme taas uudet kovat vastustajat, mutta keitetään siihen mennessä uudet ”käärmekeitot”, ja katsotaan mitä on kotiin tuomista.

Joukkueiden valmennusrinkiin kuuluvat Markku Oksala ja Pekka Lehosmaa, sekä hyviä Futsal- pelivinkkejä antanut Junioripäällikkömme Kalle Huusko.

Kiitokset pojille hyvin menneestä, mutta raskaasta Futsal- kaudesta. Uutta kesää, ja jalkapallosarjakauden käynnistymistä odotellessa käydään siellä SM-kisoissa :)

Kiitos!

Terveisin Markku Oksala