FC-88 Kemin B-junioreilla kaksi harjoituspeliä

26.2.2011

FC-88 Kemin B-junnut kohtasivat lauantaina 26.2.2011 Haukiputaalaisen HauPan kahteen eri otteeseen. Päivällä pelattiin jalkapallon harjoituspeli Junkohallissa ja illalla Futsalia Tervahallissa.


FC-88 Kemi B 6 – 1 HauPa

Tulos: 6 - 1
Puoliaika: 3 - 1

Päivän ensimmäinen koitos käytiin Junkohallissa klo 13.30 alkaneessa pelissä. Alussa vastustaja oli aktiivisempi, ja ottikin pelin ohjat käsiinsä ensimmäisen reilun vartin ajaksi. Pelin painopiste oli selvästi FC-88:n maalia kohti, ja avausmaali nähtiin rangaistuspilkulta. Palloa ei saatu purettua millään omasta päädystä pois, vaan se kulkeutui kotijoukkueen rangaistusalueelle, jossa jouduttiin rikkomaan, ja pallo pilkulle. HauPan pelaaja viimeisteli vieraiden 0-1 lukemat hallitusti ohi kotijoukkueen maalia loistavasti vartioineen Joakim Väärälän. Tämä herätti kotijoukkueen, ja kentällä alkoi tapahtua. Kotijoukkueen toi tasoihin upealla kaukolaukauksella n.40 metristä Jani Kähkönen. Maalivahti oli tilanteessa hieman ulkona, ja laukaus upposi vastustamattomasti yli maalivahdin. Kotijoukkueen 2-1 johtosuman viimeisteli hyvin kärjessä pelannut Aleksi Juopperi. Ja taukonumerot 3-1 olivat Sami Huhtiniemen käsialaa.

Toisella jaksolla kotijoukkue löi painetta lisää, ja hyökkäykset vyöryivät kohti HauPan maalia. 4-1 lukemat viimeisteli Ville Juvonen lähietäisyydeltä tyhjään maaliin seuraten tilanteen loppuun saakka. 5-1 maali oli jälleen Sami Huhtiniemen käsialaa loistavan juoksun päätteeksi. Loppunumerot 6-1 viimeisteli ehdottomasti kentän hahmona häärinyt Jani Kähkönen kaukolaukauksella n.20 metristä, tällä kertaa vasemmalla jalallaan. Toisella jaksolla maaliin vaihdettu Saku Käsmä torjui hienosti HauPan yritykset, vaikka pääsääntöisesi saikin olla suhteellisen rauhassa maalin suulla.


FC-88 Kemi B 6 – 0 HauPa

Tulos: 6 - 0
Puoliaika: 4 - 0

Lauantain toinen peli oli sitten Futsalia, ja vastassa samalta päivältä jalkapalloharjoituspelistä tuttu HauPa. Päivän peli painoi hieman molempia joukkueita, mutta hetken pelattuaan, alkoivat molempien joukkueiden pelaajat saada juonesta kiinni. Peli oli ehkä tasaisempi, mitä numerot antavat ymmärtää, sillä kummallakin oli hyviä paikkoja viimeistelyyn, mutta näissä onnistui vain kotijoukkue. FC: n maaleista vastasi Valtteri Vainionpää kahdella osumalla, sekä Eetu Pääkkölä, Teemu Lantto, Topias Wiena ja Jimmy Vettainen viimeistelemällä maalin mieheen. Tulos oli loistava siihen nähden, että sarjan päättymisestä on jo hieman aikaa, ja FC: n riveistä puuttui 5 pelaajaa, jotka olivat pelaamassa samaan aikaan miesten joukkueissa jalkapallon Sarius-turnausta Junkohallissa.

 

Valmentajan kommentit peleistä:

Odotimme tänään kahta kovaa peliä, eikä meidän tarvinnut pettyä, sillä vastaamme saapui joukkue, joka ainoana kykeni riistämään meiltä pisteitä Futsalin piirisarjassa. Ja jalkapallokentiltäkin pojat olivat meille entuudestaan tuttuja. Vastustaja oli hyvä ja kamppaili todella mallikkaasti.

Päivän ensimmäisen pelin alku oli jälleen pojillemme hieman nihkeä, ja vastustaja iski silloin kovaa. Mutta pelin edetessä Roolipelaajat nostivat itsensä sellaiselle tasolle, ettei vastustaja mahtanut mitään. Varsinkin Jani Kähkönen, Joona Veteli ja Sami Huhtiniemi olivat todella hyviä, ja kun vielä muutkin pelaajistamme nostivat tasoaan entisestään, joukkueestamme huokui itsevarmuus ja määrätietoisuus, mikä lupaa hyvää tulevaa kesää ajatellen.

Illan Futsal- pelissä nähtiin myös paljon hyvää, vaikka joukkueesta puuttui sairastelujen ja pelikiireiden takia muutamia poikia, siitäkin huolimatta mukana olleet näyttivät taistelutahdon, ja kentällä nähtiin paljon hienoja syöttöralleja ja kuvioita, sekä upeita maaleja. Tästä onkin hyvä jatkaa kohti kevään päätapahtumaa eli SM-lopputurnausta, johon joukkueemme lähtee edustamaan Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen piirin B-poikia, ja tämän vuoksi haluan kiittää HauPaa omasta, joukkueemme ja koko seuramme puolesta, että he auttoivat meitä pitämään Futsal- pelituntumaa yllä.