FC:n Edustukselle vierasvoitto Kalixista

5.4.2011

FC:n Edustukselle vierasvoitto Kalixista

 

   IFK KALIX 2 – 3 FC-88 Kemi

Tulos: 2 - 3
Puoliaika: 1 - 0

5.4.2011

Tiistaina pelasi edustusmiehistömme vuoden ensimmäisen ulkoilmapelinsä. Aurinkoisena päivänä oli hienoa lähteä länsinaapurimaahan vieraaksi ja kohdata siellä IFK Kalix. Vastustaja oli jo tuttu kuluvalta talvelta jolloin he kävivät vierailulla junkohallissa, tämä ottelu päättyi osaltamme 0-1 tappioon. Nyt lähdettiin positiivisin mielin, 17 pelaajan voimin reissuun ja jo nesteen pihalla oli aistittavissa jännittynyt ja odottava tunnelma.

Peli oli alussa odotetun tunnusteleva johtuen isosta, kosteasta kentästä sekä ulkoilman tuomasta uudesta "fiiliksestä". Saimme kuitenkin pelin nopeasti hallintaamme ja muutama hieno syöttökuviokin nähtiin pelin alussa. Märkä kenttä aiheutti kuitenkin sen, että läpisyötöt luistivat pääsääntöisesti hivenen pitkiksi ja pallo luiskahteli muutaman kerran ilkeästi jalkojen alta. Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen ,epäonnistuneen purun jälkeen, pääsi Kalixin mies yksin läpi, sijoittaen pallon varmasti ohi maalia vartioineen Joonas Kuosmasen. Tämä oli vastustajan ensimmäinen vaarallinen tilanne ja heti verkko soi maalissamme. Ensimmäisen puoliajan loppu meni hallinnassamme mutta kuitenkin vaaralliset maalipaikat jäi puuttumaan.

Toisen puoliajan alusta näytimme kuitenkin mistä ovat FC-88:n miehet tehty ja vyörytimme hyökkäyksiä vaarallisesti vastustajan maalille. Kun 10 minuuttia oli toista puoliaikaa pelattu, teki Arto Hakala tasoitusmaalin puskemalla Teijo Kälkäjän hienosta keskityksestä pallon vastustamattomasti alakulmaan. Tästä intoutuneena joukkue sai vauhdin päälle ja pitkän painostuksen päätteeksi saimme rangaistuspotkun, jonka Hakala sijoitti varmasti alakulmaan. Tilanteessa 1-2 tuli joukkueellemme ihmeellinen 10 min suvantovaihe jolloin annoimme pelin hallinnan vastustajalle. Tämän vastustaja käytti häikäilemättömästi hyväksi ja tasoitti ottelun kulmapotkusta. Onneksi tämä herätti joukkueemme ja peli saatiin uudelleen hallintaan, noin 15 min ennen loppua teki Joonas Torvikoski loistavan yksilösuorituksen jälkeen tilanteeksi 2-3 mikä jäikin loppunumeroiksi.

Joukkue pelasi ajoittain hienoa yhden kosketuksen peliä minkä ansiosta vastustaja sai juosta enemmän pallon ja vastustajan perässä kuin me. Joukkueesta täytyy nostaa maalintekijöiden lisäksi esiin ikitaistelija Henri Halvari joka omalla panoksellaan sytyttää joukkueen joka pelissä. Myös maalivahdiksi toiselle puoliajalle tullut Jani Impiö torjui harvat tilanteet varmasti.

Pelaajat:
Kuosmanen, Impiö, Halvari, Uimaniemi, Hakala, Alakangas, Kälkäjä, Isteri, Kauranen, Torvikoski, Kähkönen, Lapa-Aho, Moilanen, Kesonen, Salmela, Kurkela ja Huhtiniemi