FC-88:n ENSIMMÄINEN PUOLIAIKA RIITTI VOITTOON RAAHESSA

3.9.2011

FC-88:n ENSIMMÄINEN PUOLIAIKA RIITTI VOITTOON RAAHESSA

 

Edustuksella oli paljon panoksena lauantaina 3.9.2011 vierasottelussa sarjan häntäjoukkuetta AS Moonia vastaan. Voitolla mahdollisuus varmistaa käytännössä sarjapaikka ja samalla maksaa kalavelat kevätkaudella kärsityn tappion takia. FC-88:lla oli tuttu virsi eli miehiä puuttui iso liuta, mutta siihen on jo totuttu.

FC-88 otti loistavalla Raahen nurmikentällä komennon alusta asti. Pallo pyöri Moonin kenttäpuoliskolla lähes koko ensi jakson. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa vartin verran, kunnes kulman jälkitilanteessa Sampsa ”läski” Grönlund iski vastuttomasti vastapallon 25 metristä läpi miesmuurin alakulmaan. Normaalisti kyseiseltä paikalta vedetään pallo kolmanteen kerrokseen ihan maailman parhaimpien pelaajien johdosta. Kymmenen minuuttia myöhemmin Juuso Pennasen loistava keskitys löysi Tuomas Isterin pään, eikä paikasta voinut erehtyä, vaan pallo varmasti sisään. 0-2 ja tilanne näytti hyvältä. Ensimmäisellä puoliajalla FC-88:lla oli useampiakin paikkoja, mutta varsinkin hyvin tilanteisiin hakeutunut Juuso ”pönä” Kumpulaisen ruuti oli märkää.

Puoliajalla kopissa oli hilpeä meininki ja ehkä hieman helpottunut, kun pelin panos oli tiedossa. Oliko tämä syynä vai mikä, mutta sitten pelattiinkin kauden yksi heikoimmista puoliajoista.

AS Moon otti komennon ja piti sen koko toisen puoliajan. FC-88:n niin selvästä ensimmäisen puoliajan pallohallinnasta ei ollut tietoakaan, mutta onneksi hyviin maalipaikkoihin kotijoukkue ei montaa kertaa päässyt. Kavennus maalin Moon iski, kun Aleksi Uimaniemi joutui kaatamaan läpi päässeen kotijoukkueen pelaajan 25 minuuttia ennen loppua, seurauksena suora punainen kortti, ja rankkari. Kavennusmaalin jälkeen Moonilla oli yksi hyvä paikka iskeä tasoitus, mutta onnetar oli FC-88:n puolella. Taisteltiin loppuun asti ja otettiin voitto.

Kokoonpano:
Kauppi; Pennanen, Uimaniemi, Pätsi ”C”, Grönlund; Veteli, Åhman, Isteri, Moilanen, Kumpulainen, Huhtiniemi

Huusko 45 min, Vettainen 60min, Salmela 86 min