FC-88 Kemin Akatemia päätti kautensa tyylikkäästi

11.9.2011

FC-88 Kemi Akatemia  8 – 0  KiPS

Tulos: 8 - 0
Puoliaika: 3 - 0

Kauden päätösottelu tuli ennenaikojaan kun FC Rio Grande ilmoitti luopuvansa sarjasta. Niinpä kauden päätöskamppailu nähtiin Paavonkarin nurmella 11.9.2011 klo 14.00. Jälleen kerran pelien päällekkäisyyksiä ja työesteitä, mutta jalkeille saatiin kuitenkin tällä kertaa ihan mukava ryhmä, kun edustuksesta saatiin apuun Tuomas Isteri, Jimi Moilanen ja armeijan palvelusta suorittava Rene Kesonen.

Ottelu olikin sitten sitä, mitä ehkä koko kausi on haettu. Upeaa peliä ja pallon liikuttelua hienolla asenteella. Ottelun avausmaali syntyi jo ottelun toisella minuutilla, kun Jani kähkönen vapautui Ville Juvosen hienosta syötöstä läpiajoon, ja tarkka sijoitus ohi maalivahdin. Sitten alkoi Rene Kesosen näytös. Ottelun ehdottomasti paras pelaaja viimeisteli jakson kaksi viimeistä maalia upealla esityksellä. Paikkoja useampaakin osumaan joukkuellamme oli, mutta tauolle lähdettiin 3-0 lukemissa.

Toinen jakso oli ehkä vieläkin täydellisempää hallintaa. Ville Juvonen vei kotijoukkueen 4-0 johtoon. Tämän jälkeen edustuksesta avuksi tullut Tuomas Isteri lunasti paikkansa pelissä viimeistelemällä 5-0 ja 6-0. 7-0 oli sitten Kesosen hattutemppu pilkulta. Loppunumerot 8-0 viimeisteli Juvonen päivän toisella osumallaan. Jaksoon mahtuu vielä hukattu pilkku, ja muutama muukin hyvä maalinteko paikka.


Valmentajan kommentit:

Tällaiseen peliin on aina hyvä päättää kausi. Kaikille jää parempi maku niistäkin tiukoista otteluista joita olemme hallinneet, mutta vastustaja on vienyt pisteet. Maalinteko on ollut ongelma joukkueessamme, mutta kuten kauden päätösottelusta huomaa, se on vain ollut semmoinen ”apina” pelaajiemme olkapäällä, joka nyt saatiin ravistettua pois. Tämä kausi pyrittiin hakemaan kokemusta junioreille, jotka ensi kaudella pelaavat muutenkin jo miesten sarjoissa. Emme ole niinkään tuijottaneet sarjataulukkoa tällä kaudella. Pojissa on tapahtunut loistavaa kehitystä kauden aikana, ja toivottavasti tämä antaa intoa jatkaa kohti tulevia kausia. Valmentajana olen erittäin tyytyväinen peleissä esiintyneisiin pelaajiin. Raskas kausi saatiin kunnialla vietyä päätökseen, ja viimeinen peli on aina mukava voittaa.