FC-88 Kemin B-juniorit nousukiidossa - haastattelussa Janne Oksala

24.9.2011


FC-88 Kemin B-juniorit nousukiidossa - haastattelussa Janne Oksala

 

Haastattelussa FC-88 Kemi B-junioreiden päävalmentaja Janne Oksala 24.9.2011

 

Saavutitte seuramme ensimmäisenä joukkueena paikan poikien ykkösdivisioonassa kaudelle 2012. Olemme ainoastaan miehissä kaudella 2001 olleet 2-divisioonassa ( eli liitonsarjassa). Miten tässä nyt näin pääsi käymään päävalmentaja Janne Oksala?

- Näin joukkueen potentiaalin jo maaliskuussa kun aloin valmentamaan joukkuetta. Harjoittelimme hyvin/huolellisesti ja kehityimme lisää aimoharppauksin. Kalle ja Keijo Huusko olivat luoneet hyvän pohjan mistä jatkaa. Päästimme kevätkierroksella 2-divisioonassa 3-4 maalia per peli ja tämä oli aivan liikaa. Paransimme puolustustyöskentelyä ja syyskierroksella päästimme vain kaksi maalia kuudessa ottelussa. Samalla ladoimme toiseen päähän 22 maalia. Kyllä piirinsarja pelit on nyt niin nähty!!:)

 

 

Olitte tänään Kokkolassa pelaamassa B I-divisioonan karsintapelejä. Kertoisitko hieman peleistä. Ensimmäisenä vastaan asettuivat Kauhavan Kanuunat Vaasan piiristä. Ottelu päättyi 2-1 FC-88 Kemin voittoon.

- Pojat jännittivät selvästi ensimmäisessä ottelussa ja tekivät paljon huonoja ratkaisuja selvissäkin tilanteissa. Mitään hätää ei ottelussa kuitenkaan ollut vaikka vastustaja siirtyikin paitsiolta haiskahtaneella maalilla 0-1 johtoon 10 min kohdalla. Tästä 2 minuuttia ja Samuli Lätti pamautti ties monennenko kerran pallon suoraan kulmasta maaliin. 25 min kohdalla Jimmy Vettaisen laukauksen seurasi loppuun Paavo Jokinen tälläten maalivahdin torjunnasta kimmonneen pallon verkonperukoille. 2-1 johto pysyi myös toisen puoliskon. Ville Järvinen teki maalilla tarvittavat kaksi huipputorjuntaa ja voitto oli taskussa. Ottelussa näkyi, ettemme ole pelanneet tällä kaudella tarpeeksi pelejä kovilla panoksilla. Ensikaudella niitä on roppakaupalla luvassa.

 

Toisessa ottelussa vastaan asettui KPV Kokkolasta.  Ottelun tulos 0-0. Kerropa tästä ottelusta hieman. 

Tässä ottelussa hermostuneisuus oli kadonnut ja pojat pelasivat vapautuneesti siirrellen palloa maatapitkin mallikkaasti. Saimme hankittua useamman maalintekotilanteen, mutta verkon perukoille ei palloa saatu toimitettua. Ottelussa taklattiin meidän pelaajia muutamaan otteeseen aika rajusti ja kaksi täysin selvää rangaistuspotkua jäi viheltämättä.  Joona veteli luikerteli muutamaan otteeseen vastustajan boksiin ja vain tuomarin saamattomuus esti rangaistuspotkun. Ottelussa varsinkin vasemmanlaidan Samuli Lätin ja Sami Huhtiniemen yhteistyö sujui mallikkaasti. Poikien hyökkäyksiä laidasta tuki hyvin keskellä pelannut Joona Veteli. Ottelusta voi myös nostaa Eetu Pääkkölän suorituksen ja kauden parhaan ottelun alempana keskikenttänä pelanneen Joni Lehosmaan. Maalissa torjunta vastuussa oli Joakim ”Pantteri” Väärälä ja hyvin poika maalissa olikin sillä nolla pysyi.

 

Turnauksen onnistujat?

Kaikki pelaajat onnistuivat hienosti. Yksikään vaihto ei heikentänyt peliämme ja teimme turnauksessa kaikki mahdolliset vaihdot. Eli jokainen pelaaja sai pelata kovat ottelut.

 

Miten tästä eteenpäin? 

Tarkoitus on jatkaa valmentajana ja vaikka kahdeksan pelaajaa tulee tästä ryhmästä yli-ikäiseksi on meillä jo lähes 15 pelaajaa ringissä, jotka ovat valmiita tämän tason peleihin. Meillä on pitkäksi aikaa tulossa pelaajia B-junioreihin ja nuorempien junioreiden valmennus on hyvällä tasolla, joten pelaajien taso tulee varmasti jatkossakin riittämään. Tämä on tulosta seuran pitkäjänteisestä työstä junioreiden parissa. Siitä kiitos tätäkin joukkuetta vuosien saatossa valmentaneille.  Tulemme ensi vuonna taistelemaan ykkösen kärkisijoista siitä lähdetään!!

 

Erityiset kiitokset Mika Vettaiselle ja hänen hankkimilleen sponsoreille, sillä ilman heidän panosta emme olisi päässeet valmistautumaan turnaukseen ammattimaisesti.  Haluan myös kiittää Jouni Impiötä, Kyösti Kähköstä ja Henri Oksalaa suuresta avusta kauden aikana. Kiitoksia myös kaikille pelaajien vanhemmille.

FC-88 Kemin johtokunta onnittelee B-junioreitamme hienosta saavutuksesta ja toivoo tämän olevan vain ensisoittoa tuleville vuosille!!  Eläköön pieni ja sympaattinen seuramme!!