P04-05: Ansaitulle syystauolle

26.9.2011

Yhdeksän kuukautta sitten, tammikuussa 2011, saapui Takajärvenkoululle joukko innokkaita lapsia jatkamaan kesällä 2010 Jalkapallokoulussa aloittamaansa jalkapalloharrastusta. Treenejä pidettiin keväälle asti kerran viikossa pienessä, mutta tutuksi käyvässä koulunsalissa. Myöhemmin keväällä ilmojen lämmetessä siirryttiin Junkohalliin ja muutaman kerran siellä harjoiteltuamme osallistuimme KePS:n Kevätturnaukseen.

Kevätturnauksen jälkeen harjoitukset jatkuivat vielä jonkin kerran Junkohallissa, ja sitten oli edessä parin viikon tauko. Tauolta palattiin jalkapallon pariin kesäkuun alusta, jolloin oli vuorossa koko kesän kestävä Jalkapallokoulu. Jalkapallokoulussa harjoiteltiin kerran viikossa elokuun puoliväliin asti ja osallistuttiin Jalkapallokoulun päätöstapahtumana järjestettyyn Junioriturnaukseen.

Jalkapallokoulun jälkeen harjoitukset jatkuivat syyskuun puoliväliin, jolloin oli jäljellä enään TP-47:n järjestämä Syysturnaus, johon joukkueemme 18 pelaajasta osallistui 10.

Syysturnaus järjestettiin Tornion Lappiahallissa su 18.9.2011. Edessä oli 4 kovatasoista peliä, jotka tarjosivat kaikille turnaukseen osallistuneille runsaasti peliminuutteja ja kokemusta kentällä.  Tulosta emme turnauksesta lähteneet hakemaan, sillä tämän ikäsarjan peleissä on moni muu asia paljon tärkeämpää kuin tulos, kuten esim. oppia pelin säännöt, oppia pelaamaan ja toimimaan joukkueena niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin, oppia kannustamaan omia pelikavereita; vain muutamia mainitakseni.

Mikä oli erityisen hienoa huomata tässä turnauksessa, oli se että pelaajien kehittyminen on mennyt ison harppauksen eteenpäin. Peliä ei jatketa enään sivurajojen ulkopuolella, vaan pelaajat ovat oppineet mitä tarkoittaa sivurajaheitto, kulmatilanteissa osataan jo toimia oma-aloitteisestikin, peliä osataan jatkaa maalien jälkeen keskiviivalta, pienemmille pelaajille tyypillinen aaltoliike kentällä ei ole ihan niin vahvaa mitä se oli vielä keväällä, sillä nyt on jo aistittavissa pientä epäröintiä siitä tarvitseeko kentällä ollessa lähteä juoksemaan ihan joka pallon perään vai alkaisiko ennakoida tulevaa tilannetta. Niin… ja myös oman päädyn maalit jäivät tällä erää tekemättä. Erityisesti kiitos pelaajillemme hienosta syöttelypelistä, joka osoitti sen että pelaajamme ymmärtävät jalkapallon joukkuepeliksi.

Nyt on sitten edessä pieni tauko, joka päättyy marraskuun puolivälissä.

Kiitoksen tästä kaudesta ansaitsevat pelaajat, valmentajat, Jalkapallokoulun vetäjät ja poikien vanhemmat.

Kiittäen Anne