FC-88 Kemi C96 -joukkueen sarjakausi 2011

27.9.2011

No niin loppui myös tämän kauden pelit, ja minäkin sain vihdoin tietokoneen auki, joten on aika laittaa kausi 2011 paperille. Tänä vuonna FC-88 Kemi C96 – joukkue pelasi B3 – sarjaa. Nyt jo uskaltaa myöntää, että alussa sarjataso hieman jännitti kun osa vastustajista oli 2 vuotta vanhempia, ja kun meillä pelasi vielä osittain 97-syntyneitä, niin ikäeroa saattoi olla parhaimmillaan jopa kolmekin vuotta. Mutta, kausi osoitti kuitenkin että jännitys oli turhaa.

Sarjan aikana koimme kaikkiaan kolme tappiota, jotka tulivat kaikki kevätkierroksella joukkueille, jotka kevätkierroksen jälkeen nousivat B2-sarjaan.  Kaksi tappioista koitui FC Lynx:n hyväksi, joukkueelle joka koostuu 94 -95 – syntyneistä pojista, ja yksi tappio tuli Kajaanilaiselle FC Tarmolle. Kajaanilaisille näytimme kuitenkin kaapin paikan kotipelissä tuottamalla heille kevätkierroksen ainoan tappion. Tasapelejä tuli kauden aikana yksi, ja siinä pisteet jakautuivat tasan Oululaisen Tervarit-juniorit kanssa.  Syyskierroksella ei sitten Tervareita paljon säälitty, vaan heidät rökitettiin kotipelissä 7-0. Syyskierroksella ei tappiolle jätetty sijaa, vaan siitä napattiin täydet jaossa olevat 15 pistettä ja näin varmistettiin B3-sarjan voitto.

Osallistuminen B3-sarjaan oli hyvä koulu pojille seuraavaa kautta ajatellen jolloin pojat kasvavat ”oikeiksi” B-junnuiksi. Kauden aikana näki selvästi, kuinka koko porukka on kasvanut ja kehittynyt niin henkisesti kuin taidollisestikin osoittaessaan kuinka hyvin he pistivät joukkueena hanttiin jopa kaksi vuotta heitä vanhemmille. Yhteishenki tässä joukkueessa on aina ollutkin se suurin rikkaus.

Pelipaikoista…

Maalivahtiosasto on ollut jo muutaman vuoden kahden tasaisen ja hyvän maalivahdin hanskoissa eli Aleksi ”Keke” Tammelan ja Ville ”Metsuri” Vallin. Puolustusta on johtanut Samuli ja Väinö mallikkaasti Jutin ja Peltsin toimiessa adjutantteina. Puolustuskalusto on pidetty aika vakiona, jotta se saataisiin pelaamaan varmasti. Keskikentällä ja hyökkäyksessä on ollut paljon pelipaikkavaihdoksia. Keskikentän keskellä pyöriskeli Pate Jokinen, Jonttu Lehosmaa, Kuku, Artsi Pasanen, Kupe ja Otto Salmi, joka oli myös tarvittaessa pakkikalustoa. Oikealla laidalla oli ”Turska” Turunen, Masa Ylimaunu joka pystyy pelaamaan vasenta laitaa ja Matias ”Goljat” Goman, joka on myös älykäs hyökkääjä. Vasemmalla pelasivat Ule Uusikylä ja Ville Parkkila.Keskikentällä pelasi jokapaikan höylä Topias Wiena, joka pelasi myös tarvittaessa hyökkääjänäkin. Varsinaista hyökkäyskalustoa olivat Karkki Karisaari, Timppa Rimali, ”Goljat” Goman, Jere Kulmakka ja Toni Hast. Ketään pelaajistamme en kuitenkaan nosta erikseen esille, mutta uskon vahvasti, että näistä pojista kuullaan vielä tulevaisuudessa.

Kausi alkaa olla paketissa kun käydään vielä joukkueen kanssa yhdessä jokin syysriento ja sen jälkeen tulevatkin puhaltamaan uudet tuulet ja siintäämme katseen kohti uusia seikkailuja.

Kiitos pojille ja kannustusjoukoille mukavasta kesästä,

Nakki ja Pekka

P.S. Kiitos Kennan luotsaamalle 97-joukkueelle, kun saatiin syyskierroksella loukkaantumisten aikaan lainata teiltä pelaajia, kuten esim. Rovaniemelle RoPS:n peliin Nico ”C” Mäkeä ja Tuukka ”Tuksu” Pikkaraista. Molemmat pojat tekivät maalin, Tuksu vielä -98:na B3-sarjassa. Loistavaa pojat.