Junioripäällikön jupinoita osa 2

28.9.2011

Junioripäällikön jupinoita osa 2

 

Taas on kausi vierähtänyt ja on aika tarkistaa mitä tuli luvattua ja tehtyä. Mikäli kautta 2011 kuvaisi yhdellä sanalla, niin se oli menestys!!!

Kerrotaanpa sitten hieman kaudesta 2011 ja siihen liittyneistä lupauksista. Uhosin edellisessä jurinassani, että lähdemme hakemaan SM-mitalia Futsalissa ja miten kävi?  Toimme tuliaisina Ylöjärveltä B-junioreiden SM-pronssia. Kultamitalikaan ei olisi ollut vääryys, mutta jo pronssimitalin saaminen pohjoiseen oli kovan työn takana ja vaati valtavasti satsauksia niin pojilta kuin organisaatiolta ja vanhemmilta. Samalla se osoitti, ettei täällä pohjoisessa tarvitse nöyristellä etelän poikien edessä. Pitää uskoa itseensä ja omaan laadukkaaseen työhön. Toiseksi uhosin, että nostamme B-juniorimme ykkösdivisioonaan ja miten kävikään?  Pojat nousivat viime viikonloppuna Kokkolassa käydyssä piirivoittajien turnauksessa B-poikien ykkösdivisioonaan. Pojat johdatti nousuun ilman tappiota joukkueen uusi valmentaja ja FC-88 Kemin oma kasvatti Janne Oksala, joka otti tehtävän menestyksekkäästi vastaan maaliskuussa. Poikia ohjasi talven yli allekirjoittaneen lisäksi Mikko Säylä, Jouni Impiö ja Kyösti Kähkönen.

Tätä joukkuetta on vedetty nyt kaksi vuotta kovalla vaatimustasolla ja seuran linjaa noudattaen.  Menestys ja kehitys ovat olleet loistavaa. Herääkin kysymys mitä nämä pojat ja monet muut juniorit olisivat tällä alueella jo saavuttaneet, jos Kemissä niin monet jalkapalloasiantuntijat/-vaikuttajat olisivat sanojensa sijalta tehneet laadukasta juniorityötä tai edes auttaneet sitä jollain tasolla? Niin, sitä on hyvä miettiä!

Saammekin olla kiitollisia niille lukuisille vapaaehtoisille tekijöille, joita Meri-Lapista vielä onneksi löytyy. Täytyy muistaa, etteivät he ole itsestään selvyys ja ovat varmasti niitä ihmisiä, jotka ovat nämäkin saavutukset mahdollistaneet. Iso hatunnosto kaikille alueella toimiville vapaaehtoisille, seuraan katsomatta. Lupaukset tulivat siis täytettyä vaikka ne monelle kuulostivat aluksi sanojen hörinältä. Futsalin osalta täytyy mainita vielä Markku Oksalan ja Pekka Lehosmaan C96 -joukkue, joka selvitti itsensä myös SM-lopputurnaukseen ja siellä vielä kahdeksan parhaan joukkoon. Erittäin hieno saavutus joukkueelta, joka ei edes pelannut Futsalia edellisellä kaudella. Seurastamme osallistuivat lähes kaikki ikäluokat Futsalin piirinsarjoihin ja niin tulee tapahtumaan myös tulevalla kaudella. Olemmekin seurassa vahvasti sitä mieltä, että Futsal on hyvä harjoittelu- ja pelimuoto nuorille jalkapallolupauksille.

Jalkapallosta kaudella 2011

Edustus

Miehet varmistivat sarjapaikan 3. divisioonassa hieman tahmean alkukauden jälkeen. Tämän joukkueen vetämisestä isoimmat kiitokset kuuluvat joukkueenjohtaja/pelaaja/valmentaja ja manageri Tuomas Isterille, sekä pelaajavalmentaja Jari Åhmanille. Ilman heidän panosta ei kaudesta olisi tullut mitään. Tällä kaudella joukkueessa pääsi jo useampi B-juniori vastuuseen, mm. Joona Veteli, Jani Kähkönen, Matias Wiena, Sami Huhtiniemi, Ville Järvinen ja Jimmy Vettainen pelasivat säännöllisesti edustusjoukkueessamme.  Joona Veteli pääsi kauden aikana allekirjoittaneen toimesta pelaamaan myös miesten ykkösdivisioonaa. Kova saavutus vasta 16-vuotiaalta nuorukaiselta, mutta toisaalta tämä noudattaa seuramme menestyskaavaa, johon kuuluvat mm. A-maajoukkuepelaajat Anssi Jaakkola, Keijo Huusko, Juha Pasoja ja monet muut liiga- ja juniorimaajoukkuepelaajat. Edustusjoukkueen toiminta tulee ensi kaudella kehittymään ja tällä takaamme laadukkaan kehityksen junioreille isompiin ympyröihin.

 

Akatemia

Edustuksen toimintaa tuki täksi kaudeksi perustettu Akatemia, joka pelasi miesten 4. divisioonassa. Akatemia koostui lähinnä B-junioreista ja mahtuipa sekaan myös muutamia vanhempia lupauksiakin. Joukkueen valmennuksesta päävastuun kantoivat Kyösti Kähkönen ja Jouni Impiö. Kyöstille nostan erityisesti hattua, sillä hän teki valtavasti töitä joukkueen eteen oman työn ohella, jotta kausi 2011 saatiin Akatemian kohdalla vedettyä kunnialla läpi. Akatemia tulee olemaan seuramme ensi kauden kulmakivi. Joukkue tulee olemaan B-junioreiden ja edustuksen välimaastossa linkkinä molempiin suuntiin. Lisäksi vahvistamme valmennusta ja panostusta kyseiseen joukkueeseen. Emme edelleenkään hae pelkästään menestystä, vaan pelaajien kehittyminen on tärkeintä Akatemiassa. Oli tärkeää, että saimme Akatemian toiminnan tällä kaudella hyvään vauhtiin, koska seuramme tulee jatkossakin tuottamaan vuodesta toiseen hyviä junioripelaajia. Heille pitää ehdottomasti taata pelipaikka jossa kehittyä rauhassa, mikäli pelaajan rahkeet eivät vielä riitä 3. divisioonaan tai ylemmäksi. Seurana emme edelleenkään näe tarpeellisena perustaa omaa A-juniorijoukkuetta, mutta toivottavaa olisi perustaa Kemi-Tornion alueelle yhteinen joukkue A-junioreihin.

B-juniorit

Kuten aikaisemmin kerroin Janne Oksalan johtamat B-juniorit nousivat ykkösdivisioonaan.

C-vanhempi

Markku Oksalan ja Pekka Lehosmaan luotsaamat C-96 pojat voittivat B-junioreiden 3. divisioonan puhtaalla pelillä ”pojat pelasivat siis vuotta, jopa kahta vuotta vanhempien kanssa”.

C-nuorempi

Keijo Huuskon ja Ville Blässarin johtama P 97 -98 voitti oman piirinsarjan puhtaalla pelillä ja nousi ensikaudeksi mestaruussarjaan. Joukkue oli seurassamme uusi ja koostui Visan Pallosta, KemPasta ja KePS:tä tulleista junioreista, joista muutama pelaaja oli aloitellut harrastastustaan pari vuotta aiemmin päättyneessä P97 – joukkueessamme.  Pojat kehittyivät valtavasti kauden aikana ja oli kiva seurata kuinka hyvin joukkueen taustavoimat Henri Enqvist, Jarkko Montonen ja Keijo Korkeamäki tukivat joukkuetta läpi kauden, jokaisesta treenistä aina peleihin. Joukkueen tuleminen FC-88 Kemin siipien alle osoittaa kuinka kaupungissamme on kiinnostus laadukkaaseen toimintaan ja valmennukseen kasvanut.

D-juniorit

Pojat 99 ikäluokan vastuuvalmentajana toimi Mika Vettainen yhdessä Jukka Jyrinkin ja Toni Sainion kanssa. Joukkue kasattiin edellisellä kaudella jo lopettaneista ja muuten vaan uuden harrastuksen löytäneistä junioreista. Joukkue otti tällä kaudella jo pari voittoa ja lisää on varmasti luvassa. Kauden viimeisessä ottelussa tuli voitto ja siitähän joukkue aina muistetaan!

E-juniorit

Pojat 00-03 joukkuetta johdattivat Jan Vesa ja Petri Tuohino. Joukkue ei voitoilla hirveästi juhlinut, mutta sitäkin mukavampi on ollut kuulla ja nähdä kuinka hyvin valmentajat ovat joukkuetta sitoutuneesti kehittäneet. Uskon, että ensi kaudella kovatyö alkaa tuottaa jo tulosta. Pojat voittivat viimeisen ottelun ja siitähän joukkue aina muistetaan!

F-juniorit

Nuorimman ikäluokan P 04-05 ikäluokan vastuuvalmentajana toimi Mikko Isomaa ja avustavina Ari-Pekka Pukema ja Joni Berg.  Tämäkin ikäluokka pääsi nauttimaan pelien voittamisesta ja myös häviämisestä. Täältä tullaan vielä!!

Kausi tiivistettynä

Menestyskausi tiivistettynä: B- junioreille Futsalista SM-pronssia, B-junioreiden nousu ykkösdivisioonaan, C-96 poikien sarjavoitto yli-ikäisissä puhtaalla pelillä, P97-98 joukkueen piirinsarjavoitto puhtaalla pelillä. Lisäksi lisäsimme joukkueiden määrää sarjoissa edellisvuoteen nähden neljällä joukkueella.  Piirijoukkueissa paikan lunastivat Topias Wiena, Otto Salmi ja Do Khupeh. U16 – Kalottimaaotteluissa nähtiin puolestaan Jimmy vettainen, Samuli Lätti, Joona Veteli, Eetu pääkkölä ja Valtteri Vainionpää. Ei hullumpi vuosi taas pieneltä ja sympaattiselta FC-88 Kemiltä. Kiitokset kaikille kuluneesta vuodesta, niin ruohonjuuritasolle, kuin sinne koteihinkin. Ilman kotiväen, sponsoreiden ja monien vapaaehtoistyöntekijöiden apua ei tätä menestystä olisi saavutettu.

Kausi 2012

Toivottavasti ensi kaudesta tulee yhtä hieno ja saavutamme taas jotain uutta. Asetimme kaksi vuotta sitten tavoitteeksi alueellemme SM-sarjajoukkueen B-junioreihin ja tavoite on mahdollinen.


28.10.2011 Junioripäällikkö Kalle Huusko

Ps. Järjestimme kuluvalla kaudella joulupukkiturnauksen, jalkapallokoulun, junioriturnauksia, Euro City Cupin ja vielä lisäksi järjestämme lokakuussa piirin taitokisat ja joulukuussa joulupukkiturnauksen! Tästä toiminnasta ja monesta muusta kiitokset kuuluvat väsymättömälle työmyyrälle Anne Tapiolle. Kiitoksia Anne jälleen hienosta ja työntäyteisestä vuodesta!!