FC Kemin Edustusjoukkue avasi kautensa

4.2.2012

FC Kemin Edustusjoukkue avasi kautensa

 

FC Kemi sai ensimmäiseen harjoitusotteluunsa vastustajaksi IFK Kalixin, joka pelaa Ruotsin 3-divisioonassa. Junkohallissa 4.2.2012 käydyssä ottelussa vastustaja ei tällä kertaa pysynyt FC Kemin kyydissä kuin vain hetkittäin. Ottelu päättyi 6-1 kotijoukkueen hyväksi, ja puoliajalle mentiin 3-0 tilanteessa.

Maaliteon aloitti ottelun 12. minuutilla Tuomas Isteri, joka sai pallon maalinedustalle Jimi Moilaselta. Tilanteen pohjusti Joona Veteli erinomaisella ristipallolla Jimille. Vain minuutti myöhemmin Henri Louste aloitti illan maalinkarkelonsa Keijo Huuskon ja Tuomas Isterin esityöstä. Ensimmäisen puoliajan viimeisen osuman teki Juuso Kumpulainen Joona Vetelin esityöstä.

Toisella puoliajalla, 50 minuutin kohdalla, kotijoukkue sai epäsuoran vapaapotkun vastustajan rangaistusalueelta. Henri Louste toimitti pallon verkon pohjaan ja 60 minuutilla täydensi illan hat-trickinsä iskemällä suoraan vapaapotkusta 5-0 lukemat. IFK Kalix kavensi minuuttia myöhemmin ja illan viimeinen osuma nähtiin 88. minuutilla, kun Tuomas Isteri pelattiin laidalta läpi ja hän tarjosi Juuso Kumpulaiselle poikkisyötön, josta Juuso viimeisteli pelin loppulukemat. Kotijoukkueen kokoonpanosta puuttui useita pelaajia erinäisistä syistä, mutta se ei tällä kertaa menoa haitannut.


Päävalmentaja Markku Kalermon näkökulmasta:

Lähtökohdat peliin olivat hieman vaikeahkot, kun pitkin viikkoa pelaajia joutui erinäisistä syistä jäämään pois. Juuri aloituskokoonpanoa enempää ei edustusjoukkueen piiristä löytynyt, joten vahvistusta tarvittiin ja saatiin onneksi B-junnuista. Ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa tekivät vaihdosta kentälle tulleet Eetu Pääkkölä ja ”Kuku”. Junnut täyttivätkin paikkansa oikein hyvin.

 

Pelillisesti tavoitteena oli pallollinen pelinhallinta ja siinä onnistuttiin. Hyökkäykset rakennettiin alhaalta, ja usein maltettiin etsiä tilaa ylempää ennen kuin pallo sinne pelattiin. Toinen pelillinen tavoite oli hyökkäyskolmanneksen prässi varsinkin pallon menetyksen jälkeen. Yhtä tilannetta lukuunottamatta tämäkin onnistui hyvin. Kaiken kaikkiaan hyvä aloituspeli, jossa tavoitteena ollut pelinhallinta onnistui suhteellisen hyvin. Kuuden pallollisen harjoituksen jälkeen on selvää, että parantamista on monissakin asioissa, mutta tästä saatiin hyvä aloitus kaudelle. Pelaajamateriaalin puolesta näyttää selvästi siltä, että useille pelipaikoille on monia varteenotettavia vaihtoehtoja, ja  tällainen kilpailutilanne nostaa selkeästi joukkueen tasoa.

 

Kokoonpano:

Ville Järvinen, Aleksi Uimaniemi, Henri Kupari, Henri Halvari, Jani Kähkönen, Keijo Huusko, Joona Veteli, Henri Louste, Tuomas Isteri, Jimi Moilanen, Juuso Kumpulainen. Vaihdossa Ville Valli, Jimmy Vettainen, Eetu Pääkkölä, Kue Kue ”Kuku” Kyaw.