FC Kemin Edustukselle tappio Rovaniemellä

11.2.2012

FC Kemin Edustukselle tappio Rovaniemellä

 

FC Kemi matkusti Rovaniemelle 11.2.2012 kauden toiseen harjoitusotteluunsa kohtaamaan samassa sarjassa pelaavan FC Muurolan, pelipaikkana Ounashalli.

Peli alkoi FC Kemin kannalta hyvin, kun jo 3.minuutilla edustusjoukkueen mukana muutaman viikon treenannut Maksim Smirnov siirsi vieraat 1-0 johtoon Tuomas Isterin syötöstä. Nopea avausmaali herätti kotijoukkueen ja sen jälkeen vaarallisimmat tilanteet tapahtuivat FC Kemin maalilla. Ounashallin pienuus aiheutti suuria ongelmia FC Kemin pelin rakentelulle, kun käytännössä koko keskialue oli tukittu laidasta toiseen. Kotijoukkue pyrki pelaamaan pallonriiston jälkeen suoraviivaisesti ylöspäin ja kun vieraiden prässi ei ollut hereillä, tasoitus tuli pitkän juoksukilpailun päätteeksi 23. minuutilla. Puoliajalle mentiin 1-1 lukemissa.

Toisella jaksolla pallonhallinta siirtyi vielä selkeämmin vierasjoukkueelle, mutta vaarallisia tilanteita se ei kotijoukkuetta enempää kyennyt luomaan. Ottelun ratkaisu tuli 82. minuutilla, kun FC Muurola jatkoi suoraan sivurajaheitosta pallon vieraiden maaliin. Tilannetta edesauttoi vieraiden alakerran epäselvyys siitä, kuka lopulta purkaa pallon.

Päävalmentaja Markku Kalermon näkökulmasta:

Parasta harjoituspeleissä on se, että valmentajille muodostuu näkemys pelaajista ja taktiikoista, joita erilaisissa peleissä, erilaisilla kentillä ja eri taktiikoita käyttäviä joukkueita vastaan tulee käyttää. Niistä jää se perusta, jolle varsinaisten sarjapelien taktiikat ja pelaajavalinnat tehdään.

Joukkueemme selkeä tavoite tulevalle kaudelle on pallollinen pelaaminen ja sitä kautta pelinhallinta. Tälläkin kertaa sitä yritettiin toteuttaa, mutta käytännössä keskialueen ylittäminen kapealla Ounashallin kentällä tuotti niin suuria vaikeuksia, että kovinkaan monta kontrolloitua hyökkäystä ei pelin aikana saatu. Vastustaja tukki keskustan kiitettävän hyvin ja kun emme pystyneet hyödyntämään kentän ”leveyttä” yhtään, muodostui pelin yhdeksi kulminaatiopisteeksi keskustan painiottelut. Niissä emme tällä kertaa pärjänneet tarpeeksi hyvin. Vastustajan fyysisyyden voittaminen olisi vaatinut selkeästi nopeampaa pallon liikuttelua ja laatusyöttöjä ja ennen kaikkea ensimmäisen kosketuksen paremmuutta. Nyt pallo eli aivan liikaa, jotta tähän olisi pystytty. Tappio ei ole koskaan mukava, mutta se myös opettaa.


FC Kemin kokoonpano:
Ville Järvinen, Aleksi Uimaniemi, Keijo Huusko, Henri Halvari, Jani Kähkönen, Joona Veteli, Jani Kokkila, Henri Louste, Maksim Smirnov, Jimi Moilanen, Tuomas Isteri.

Vaihdossa Jani Impiö, Rene Kesonen, Jimmy Vettainen, Ville Juvonen, Aleksi Peltoperä, Matias Wiena.